fbpixel

Search icon
Search
TEDxAUTH: Tο φετινό online event που θα μας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στην αναγέννηση και την προσωπική αφύπνιση
ARTS & CULTURE

TEDxAUTH: Tο φετινό online event που θα μας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στην αναγέννηση και την προσωπική αφύπνιση

Ενδιαφέρουσες ομιλίες που θα σας εμπνεύσουν


TED x AUTH μετά την ακύρωση του περσινού event της έρχεται δυναμικά φέτος για 4η χρονιά με περισσότερη διάθεση για να μας χαρίσει απολαυστικές κι ενδιαφέρουσες ομιλίες με στόχο αυτήν τη φορά την "αναγέννηση". Η διοργάνωση δεν θα θυμίζει καμία προηγούμενη, αφού θα μεταδοθεί σε live treaming μέσω YouTube, με exclusive access στις 10 Απριλίου. Ωστόσο, λόγω της τεράστιας ανταπόκρισης του κοινού, η μετάδοση θα πραγματοποιηθεί και την Κυριακή 11 Απριλίου στις 19:00, ώστε όλοι να έχετε την ευκαιρία να το απολαύσετε, αλλά και να μάθετε το πολυαναμενόμενο θέμα του TED x AUTH 2021. 

Το φετινό Pre Event αποτελεί ένα tribute, με άλλα λόγια, ένα αφιέρωμα στο περσινό θέμα του Main Event που εξαιτίας της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης δεν πραγματοποιήθηκε. Συνεπώς, o τίτλος της φετινής διοργάνωσης είναι: Phoenixrising from the ashes. Το θέμα αυτό είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, αφού και όλοι εμείς, όπως και το μυθικό πτηνό φοίνικας, θα αναγεννηθούμε, θα ανακάμψουμε και θα εξελιχθούμε μετά την πανδημία που μας άλλαξε για πάντα και μας έκανε να εκτιμήσουμε πράγματα που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε δεδομένα. 

Ο φοίνικας είναι το μυθικό πτηνό, που έχει την ικανότητα να αναγεννιέται από τις στάχτες του. Όταν πλησιάζει η ώρα να πεθάνει, το αετόμορφο πουλί τυλίγεται σε πύρινες φλόγες και καίγεται ολόκληρο. Από τις στάχτες του βγαίνει αναγεννημένος ένας νέος φοίνικας, έτοιμος να ξαναζήσει από την αρχή. Εκτός από τη μοναδική του αυτή ικανότητα, ο φοίνικας είναι πάντα μόνο ένας. Αυτό τον καθιστά ταυτόχρονα θνητό, αφού πεθαίνει, και αθάνατο, αφού ξαναγεννιέται. Όπως, λοιπόν, στον θρύλο του φοίνικα, κάθε τέλος σηματοδοτεί ένα καινούριο ξεκίνημα. Για πολλούς πολιτισμούς είναι το σύμβολο της αναγέννησης· είναι η νέα ζωή που προκύπτει έπειτα από μια καταστροφή. Στο TED x AUTH αναδεικνύεται αυτή η κινητήριος δύναμη του ανθρώπου να ξεπερνάει τις δυσκολίες και μέσα από επίπονες διαδικασίες να γίνεται όλο και πιο δυνατός. Οι ομιλίες φέτος λοιπόν, θα έχουν ως κοινό πυρήνα την ανθρώπινη δύναμη και θέληση για πρόοδο, για αναγέννηση, για να βρίσκεις το κίνητρο να ξεπεράσεις οποιοδήποτε εμπόδιο βρεθεί στο δρόμο σου. Χρησιμοποιώντας την αλληγορία του φοίνικα, εξερευνούμε τρόπους εξέλιξης σε πολλά επίπεδα της ζωής και της καθημερινότητας. Ο μύθος του φοίνικα εμπνέει τον κάθε άνθρωπο να ανακαλύψει ξανά από την αρχή τον εαυτό του σήμερα, ενώ ταυτόχρονα να κοιτά στο αύριο.

Έτσι, λοιπόν, οι φετινοί ομιλητές είναι άνθρωποι που «έπεσαν», αγωνίστηκαν και βρήκαν την δύναμη να ξανασηκωθούν, να αναθεωρήσουν την οπτική τους απέναντι στη ζωή και να βγουν νικητές πετυχαίνοντας τους στόχους τους!

Get to know them 

1-RCyDE.jpeg

Πρώτη ομιλήτρια είναι η Γεωργία Καλτσή, αθλήτρια ξιφασκίας στην ομάδα του Παναθηναϊκού αλλά και μέλος της ομάδας μπάσκετ Αμαρουσίου. Δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε την ιδιότητά της ως life coach instructor για άτομα με αναπηρία. Μία inspirational προσωπικότητα που μας αποδεικνύει καθημερινά πως με λίγη υπομονή κι επιμονή μπορείς να ζήσεις τη ζωή που θέλεις.

23593456-10155924652024901-6301906213909721225-o-1.jpg

Επόμενος και τελευταίος ομιλητής είναι ο Σταύρος Κιουτσιούκης, ο οποίος αν και σπούδασε και εργάστηκε ως φαρμακοποιός, τα παράτησε όλα και ακολούθησε το όνειρό του που δεν είναι άλλο από την δημιουργία κόμιξ! Όντας 23 χρόνια δημιουργός κόμιξ, μας αποδεικνύει πως όλα είναι δυνατά και δεν είναι ποτέ αργά να κάνουμε στροφή καριέρας 180 μοιρών.

Φυσικά, κατά τη διάρκεια του online event θα υπάρχουν και πολλές άλλες εκπλήξεις, ενώ μετά τις ομιλίες μας θα ακολουθήσουν δύο performances ένα Stand up Comedy και ένα DJ Set που σίγουρα θα λατρέψετε!

The three sessions 

banner1x1.png

Μπορεί τα παρακάτω sessions να μην συμπεριλαμβάνονται στη δομή του φετινού Pre Event, παρόλα αυτά, σίγουρα θα σας βοηθήσουν να σχηματίσετε μια ολοκληρωμένη άποψη για το θέμα, καθώς έχουν αποτελέσει βάση για τις ομιλίες των προσκεκλημένων! 

1st session: Arxētipo

Αρχέτυπο. Το υπόδειγμα, ή το πρότυπο. Υπόδειγμα όχι απαραίτητα υλικό, μα το καλούπι εκείνο που ετοιμάζεται να υποδεχτεί μέσα του την έννοια της δημιουργίας. Αρχέτυπα συμπεριφορικά, προσωπικοτήτων και καταστάσεων, σύνολα αναμνήσεων, δομικά ερείσματα του ανθρώπινου εγκεφάλου που λειτουργούν ως πανάρχαιες και στοιχειώδεις εικόνες πάνω στις οποίες αναπτύσσονται όλες οι εκφάνσεις της ύπαρξης μας. Βρίσκονται παντού γύρω μας, αντιπροσωπεύοντας την αρχή μιας ολότητας, την αφετηρία για κάτι καινούριο. Οι ομιλητές του TED x AUTH θα φανερώσουν τα δικά τους αρχέτυπα, τα προσωπικά τους καλούπια. Αυτά που ακολούθησαν, πίστεψαν, έσπασαν.

2nd Session: Momentum

Λέξη λατινική, που σημαίνει ορμή ή δυναμική. Η ορμή είναι η πρωταρχική ψυχική δύναμη που ωθεί έναν ζωντανό οργανισμό προς ενέργειες που αποσκοπούν στην επιβίωση, το ένστικτο, η με μεγάλη ταχύτητα κίνηση σε ένα σημείο. Δυναμική είναι οι κατάλληλες συνθήκες που επικρατούν και οδηγούν στην εξέλιξη των πραγμάτων προς κάποια κατεύθυνση, δυνάμεις που οδηγούν σε θετικές κυρίως εξελίξεις. Στην φυσική είναι επιστημονικός κλάδος που μελετά τα αίτια της κίνησης των σωμάτων και τους σχετικούς νόμους. Αυτό το momentum θέλουμε να ανακαλύψουμε στο TED x AUTH 2020. Την ανθρώπινη εσωτερική δύναμη που οδηγεί στην προσωπική ανέλιξη, αλλά και τα αίτια και τις περιστάσεις μιας ριζοσπαστικής αλλαγής.

3rd Session: Regeneration

Οι σωματικοί ιστοί, τα οικοσυστήματα, οι πόλεις αναγεννώνται. Οι άνθρωποι αναγεννώνται μέσα άπ ́ το κάθε αυτοτελές στάδιό τους. Οι δομές ξαναφτιάχνονται βελτιωμένες, ανανεωμένες, διαρρηγνύοντας τα σχήματα της προηγούμενης μορφής, ενίοτε νικώντας τη φθορά. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος οδηγεί την ανάγκη για επαναδημιουργία, τη βελτιωμένη εκδοχή, το χτίσιμο ξανά και ξανά από το ακίνητο σημείο που βρίσκονται όλα, είτε μετά την καταστροφή, είτε μετά την τελευταία δημιουργία που διψά όμως για κάτι ακόμη καλύτερο. Από την αδράνεια στο επόμενο φως. Οι αισθήσεις θέτουν το τείχος και το πέρασμα ανάμεσα στους δύο ανθρώπινους κόσμους: τον εξωτερικό και τον εσωτερικό. Ο άνθρωπος αναζητά κι επιδιώκει την αναγέννηση διαφόρων στοιχείων και των δύο κόσμων που παραμένουν στον καθένα αλληλένδετοι. O στόχος δεν είναι η αναβίωση αλλά η διόρθωση κι η ανανέωση οδηγώντας στον επαναπροσδιορισμό της τελικά αριστοτεχνικά καινούριας δημιουργίας. Από το "εγώ" ως το "όλον".

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε και παρακολουθήστε τις δράσεις στα παρακάτω: 

Email: tedxauth@gmail.com

Instagram: https://www.instagram.com/tedxauth/?hl=el

Facebook: https://www.facebook.com/TEDxAUTH/

Site: https://www.tedxauth.com/