fbpixel

Search icon
Search
FACE & BODY

Tech Neck: Έτσι θα αντιμετωπίσετε τις ρυτίδες σε λαιμό & ντεκολτέ που προκαλούνται από τη χρήση κινητών

Δείξτε νεότερες με τις σωστές κινήσεις στη ρουτίνα περιποίησή σας


Tech Neck: Έτσι θα αντιμετωπίσετε τις ρυτίδες σε λαιμό & ντεκολτέ που προκαλούνται από τη χρήση κινητών

Με την πολύωρη χρήση των κινητών τηλεφώνων πια, το δέρμα κάτω από το πηγούνι και ολόκληρος ο λαιμός αποτελούν το νούμερο ένα πρόβλημα στον χώρο του skincare. Το φαινόμενο tech neck, όπως ονομάζεται, μπορεί να προκαλέσει πρόωρη γήρανση. Γι' αυτόν τον λόγο, αποφασίσαμε να κάνουμε την έρευνά μας και να δούμε πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε σε αυτό. Πολλοί δερματολόγοι του εξωτερικού, μάλιστα, τονίζουν πως η καθημερινή περιποίηση της επιδερμίδα είναι καλύτερη από την κλινική θεραπεία για να εξασφαλίσετε ένα βελούδινο και λείο δέρμα. 

w600-q65.jpeg

Αφήστε στην άκρη για λίγο το κινητό σας

Το λεγόμενο tech neck είναι ένα προβληματικό φαινόμενο, καθώς η συνεχής κίνηση κοιτάζοντας προς τα κάτω τα τηλέφωνά μας, δημιουργεί βαθιές πτυχές στο δέρμα, το οποίο, με την πάροδο του χρόνου και με την επανάληψη αυτής της κίνησης, κάνει το δέρμα να «αποσυνδέεται» από την κάτω πλευρά της επιδερμίδας μας. Το να κρατάτε το κινητό σας ψηλότερα βοηθά στην αντιμετώπισή του σε πρώτη φάση και αν πρέπει να κοιτάξετε το τηλέφωνό σας όταν είστε στο κρεβάτι, κάντε το ενώ ξαπλώνετε στο πλάι -ή στηριχθείτε σε μαξιλάρια, ώστε να μη δημιουργείτε εκείνες τις πτυχές που τελικά γίνονται βαθιές γραμμές και ρυτίδες στην περιοχή του λαιμού.

Κάντε καθαρισμό στον λαιμό και το ντεκολτέ

Μια γυναίκα μπορεί να έχει το πιο όμορφο και περιποιημένο δέρμα στο πρόσωπό της, αλλά, από το πηγούνι και προς τα κάτω, να συμβαίνει το αντίθετο. Εκεί μπορεί να συσσωρευτεί πολλή ρύπανση και βρωμιά και αυτό είναι πολύ κακό για την επιδερμίδα. Μπορείτε, λοιπόν, τη νύχτα, να χρησιμοποιείτε ένα cotton pad και κάποιο cleanser προϊόν, για να καθαρίσετε πραγματικά την περιοχή του ντεκολτέ -χωρίς να ξεχνάτε τις πλαϊνές πλευρές και το πίσω μέρος του λαιμού. Στη συνέχεια, βεβαιωθείτε ότι το δέρμα είναι εντελώς στεγνό πριν προχωρήσετε στην υπόλοιπη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας.

Συμπεριφερθείτε στο ντεκολτέ όπως και στην υπόλοιπη επιδερμίδα σας

Μετά τον σωστό καθαρισμό, δεν υπάρχει πρόβλημα να χρησιμοποιήσετε ένα ήπιο προϊόν πήλινγκ, για να κάνετε απολέπιση στο σημείο κάτω από το πρόσωπο, ώστε να φύγουν όλα τα μικρόβια και τα νεκρά κύτταρα. Είναι καλό, επίσης, να χρησιμοποιείτε υαλουρονικό οξύ, πεπτίδια και αντιφλεγμονώδη συστατικά, καθώς πρέπει να είστε στρατηγικοί με την περιποίησή σας. Στραφείτε σε serums που περιέχουν αυτά τα στοιχεία. Ακόμη, μια καλή μάσκα θα ενυδατώσει και θα θρέψει το ντεκολτέ. 

itg-earrings-5.jpg



Τέλος, θυμηθείτε να χρησιμοποιείτε πάντα SPF εάν το δέρμα σας είναι εκτεθειμένο στον ήλιο. Σύμφωνα με δερματολόγους του εξωτερικού, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν εφαρμόζουν υψηλό δείκτη προστασίας στον λαιμό και στην περιοχή του ντεκολτέ, επειδή ανησυχούν μη λερώσουν τα ρούχα τους. Προτιμήστε, λοιπόν, το ιδανικό αντηλιακό χειμώνα-καλοκαίρι, για να προστατεύσετε και την περιοχή του λαιμού και του ντεκολτέ. 

Κοιμηθείτε ανάσκελα

Πολλές γυναίκες έχουν μια βαθιά γραμμική πτυχή επειδή το μπούστο τους διπλώνεται όταν κοιμούνται στο πλάι. Έτσι, ο ύπνος ανάσκελα είναι μια πολύ καλύτερη εναλλακτική λύση. Επίσης, μην κάνετε μπάνιο και ντους με πολύ ζεστό νερό -ειδικά εάν έχετε πολύ ελαφρύ χρωματικό τόνο δέρματος. Εάν το κάνετε αυτό συστηματικά, σταδιακά θα έχετε σπασμένα τριχοειδή αγγεία, εμφανίζοντας μια ερυθρότητα στο δέρμα σας και μετέπειτα γήρανση.

1

Must-try

Μάσκα Λαιμού Recontouring V Shape Chin Tissue Mask (2 τεμάχια), Idolo Beauty & Spa Salon Buy me

2

2-σε-1 λοσιόν

Perfectly Clean Lotion, Estee Lauder, Sephora Buy me

3

Πήλινγκ στο σπίτι

Dermaclear Micro Milk Peel, Dr. Jart+, Sephora Buy me

4

Απαλά σαν χάδι

Makeup Remover Organic Cotton Pads, Sephora Collection, Sephora Buy me

5

Κρέμα ανόρθωσης

Revitalift Πρόσωπο Περίγραμμα & Λαιμός Ημέρας, L' Oreal Paris, Hondos Center Buy me

6

Υψηλή προστασία

Transparent Spray Αντηλιακό Σώματος SPF50, ISDIN, Hondos Center Buy me