fbpixel

Search icon
Search
Taylor Swift: Η κορυφαία στιγμή στα Brit Awards και το 2021 που δείχνει να είναι η χρονιά της
PEOPLE & MOMENTS

Taylor Swift: Η κορυφαία στιγμή στα Brit Awards και το 2021 που δείχνει να είναι η χρονιά της

Πολλά περισσότερα από μία ερμηνεύτρια...


Για μία ακόμη φορά η Taylor Swift συγκεντρώνει τα βλέμματα επάνω της και βρίσκεται στο επίκεντρο. Αναμφίβολα, η Αμερικανίδα, ήταν από τα κεντρικά πρόσωπα των Brit Awards, που πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Τρίτης στην Ο2 Arena στο Λονδίνο. Μπορεί φέτος η κατάσταση να ήταν αρκετά διαφορετική σε σχέση με τα περασμένα χρόνια, ωστόσο τα εμβληματικά βραβεία δεν έχασαν καθόλου από τη λάμψη τους. Αντίθετα, οι celebrities έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό κι οι λαμπερές εμφανίσεις τους αποτελούν από χθες talk of the town και βρίσκονται στο επίκεντρο των συζητήσεων.

Η Taylor Swift έλαμπε μέσα στην λευκή two-piece δημιουργία από τον οίκο Miu Miu, την οποία συνδύασε με ένα κατακόκκινο κραγιόν που ταίριαζε άψογα με τη λευκή της επιδερμίδα, ωστόσο δεν ήταν μόνο αυτός ο λόγος που μονοπώλησε το ενδιαφέρον. Στα 31 της, έγινε η πρώτη γυναίκα κι η πρώτη μη Βρετανίδα που κέρδισε το Global Icon award, το οποίο στο παρελθόν έχει απονεμηθεί σε πρόσωπα όπως ο Robbie Williams, ο Elton John κι ο David Bowie. Μία σπουδαία στιγμή για την Αμερικανίδα, που ήταν εμφανώς συγκινημένη, παραλαμβάνοντας το συγκεκριμένο βραβείο, μετά από αυτό του Αlbum of the Υear στα φετινά Grammys. Είναι η χρονιά της; Εμείς λέμε ναι!

Μία αναδρομή στην πορεία της τραγουδίστριας

Who is who

shutterstock-378698677.jpg

Γεννήθηκε στην Pennsylvania στις 13 Δεκέμβρη του 1989. Η οικογένεια της διατηρούσε μία φάρμα με χριστουγεννιάτικα δέντρα κι εκεί ουσιαστικά, ήταν που πέρασε τα πρώτα χρόνια της ζωής της. Από μικρή ηλικία, η ίδια έδειξε τη μεγάλη της αγάπη για το τραγούδι, καθώς όπως έχει αναφέρει σε αρκετές συνεντεύξεις της αναλάμβανε τη μουσική επιμέλεια σε σχολικές γιορτές και τοπικές εκδηλώσεις, ενώ στα 12 ξεκίνησε να γράφει τη δική της μουσική με την κιθάρα της. Ένα χρόνο μετά, η οικογένειά της αποφάσισε να μετακομίσει στο Tennessee και κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα για την Swift. Χρειάστηκε μόλις ένα χρόνο, για να υπογράψει συμβόλαιο με τη δισκογραφική Sony ως στιχουργός, ενώ αργότερα έδωσε τα χέρια με τους ανθρώπους της Big Machine και κυκλοφόρησε το πρώτο της τραγούδι, με τίτλο "Tim McGraw" το καλοκαίρι του 2006. Ακολούθησαν δεκάδες μεγάλες επιτυχίες, λαμπερές περιοδίες και πολλές σημαντικές στιγμές για την Αμερικανίδα, που απολάμβανε την αναγνώριση και την αγάπη του κόσμου από την πρώτη στιγμή.

Μία… «ανάσα» από την πτώση

shutterstock-400451401.jpg

Ωστόσο όλα τα καλά, δεν κρατάνε για πολύ… Το 2016 κι ενώ αποτελεί ένα από τα πιο hot ονόματα στην Αμερική κι όχι μόνο, όλα δείχνουν να καταρρέουν. Ο Kanye West κυκλοφορεί το "Famous" κι ένας στίχος του τραγουδιού αναφέρεται στην ίδια με όχι ιδιαίτερα κομψούς χαρακτηρισμούς, με την Swift να ισχυρίζεται πως δεν ήταν ενήμερη, ενώ αντίθετα, ο West υποστήριζε ακριβώς το αντίθετο. Οι haters έκαναν την εμφάνισή τους και τα "χτυπήματα" ήταν διαδοχικά, ενώ στα social media το hashtag #TaylorSwiftIsOverParty ήταν από τα πιο δημοφιλή για πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Η Αμερικανίδα πέρασε μία πολύ δύσκολη περίοδο, αλλά βγήκε πιο δυνατή. Τον επόμενο χρόνο έκανε το μεγάλο comeback, όταν κυκλοφόρησε τον νέο της δίσκο με τίτλο "Reputation" κι έστειλε το δικό της ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.

Η δικαίωση κι η εκτόξευση

shutterstock-1386434132.jpg

Λένε πως η αλήθεια πάντα βγαίνει στην επιφάνεια. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, συνέβη ακριβώς αυτό! Σε μία προσπάθεια να υποστηρίξει τη θέση του -τότε- συζύγου της, η Kim Kardashian κυκλοφόρησε ένα βίντεο από τη συνομιλία της τραγουδίστριας με τον ράπερ, στο οποίο φαίνεται να εγκρίνει ένα μέρος του στίχου. Πριν από μερικούς μήνες ωστόσο και μετά από τη δημοσίευση της επεξεργασμένης τηλεφωνικής κλήσης, δημοσιεύτηκε η πραγματική συνομιλία, με την Swift να δικαιώνεται. "Πρέπει να το σκεφτώ, γιατί ξέρεις, όταν ακούς κάτι για πρώτη φορά, απλά πρέπει να το σκεφτείς, γιατί είναι απολύτως τρελό", ήταν μεταξύ άλλων τα λόγια της, με τον West από τη μεριά του να δεσμεύεται ότι θα της στείλει τους στίχους του τραγουδιού με την ακριβή διατύπωση, κάτι που δε συνέβη ποτέ.

Η Aμερικανίδα, πάτησε και πάλι γερά στα πόδια της, κυκλοφόρησε δύο νέα album μέσα στο 2020 το "Folklore" και το "Evermore" κι όντας πιο ώριμη από ποτέ, είδε την καριέρα της να βρίσκεται σε διαρκή άνοδο, κερδίζοντας το χαμένο έδαφος, με τους θαυμαστές της να αυξάνονται καθημερινά. "Είμαι πολύ περήφανη που είμαι μέρος αυτής της μουσικής κοινότητας, ιδιαίτερα σε ένα χρόνο που όλοι είχαμε τόσο πολύ ανάγκη τη μουσική. Αν υπάρχει ένα μάθημα που πήρα είναι ότι πρέπει να κοιτάς γύρω σου καθημερινά, και να εκτιμάς τους ανθρώπους που πάντα πίστευαν σε εσένα, να μην τους θεωρείς ποτέ δεδομένους. Υπάρχουν πολλοί υπέροχοι καλλιτέχνες εδώ, αλλά κι άνθρωποι που βλέπουν, που έχουν στόχους και φιλοδοξίες. Ακούστε με προσεκτικά όταν σας λέω ότι δεν υπάρχει καριέρα χωρίς εμπόδια και αρνητισμό -αν συναντάτε αντίσταση, τότε μάλλον σημαίνει ότι κάνετε κάτι πρωτοποριακό. Αν έχετε σκαμπανεβάσματα ή νιώθετε πίεση, τότε πιθανότατα εξελίσσεστε.

Και υπάρχουν φορές που μπορεί να έχετε βάλει την ψυχή σας σε κάτι και οι άλλοι να το αντιμετωπίσουν με κυνισμό ή σκεπτικισμό -δεν μπορείτε αν το αφήσετε να σας ρίξει, πρέπει να σας δώσει δύναμη. Ζούμε σε ένα κόσμο όπου ο καθένας μπορεί να πει το οτιδήποτε για εσάς ανά πάσα στιγμή, αλλά να θυμάστε πάντα πως μπορείτε να τους διαψεύσετε", ήταν τα λόγια της το βράδυ της Τρίτης, παραλαμβάνοντας το Global Icon award στην Ο2 Arena. Συγκινημένη, δικαιωμένη, περήφανη για όλα όσα έχει καταφέρει. Ήταν η δική της στιγμή και τη χάρηκε!

Το άλλο πρόσωπό της

shutterstock-240957160.jpg

Μία λαμπερή κι άκρως εντυπωσιακή γυναίκα. Μία σπουδαία ερμηνεύτρια και τραγουδοποιός. Η Taylor Swift ωστόσο, δεν είναι μόνο αυτά… Είναι ένας άνθρωπος που βγαίνει μπροστά στις δύσκολες στιγμές, που έχει φωνή και παίρνει ξεκάθαρη θέση όταν χρειάζεται. Αυτό έκανε πρόσφατα, στο πλαίσιο των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ. Η Αμερικανίδα, πήρε ξεκάθαρα θέση υπέρ του Joe Biden, δηλώνοντας ότι θα τον ψηφίσει με περηφάνια.

"Όλοι αξίζουν μια κυβέρνηση που λαμβάνει σοβαρά τους παγκόσμιους κινδύνους για την υγεία και δίνει προτεραιότητα στη ζωή των ανθρώπων της. Ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορούμε να αρχίσουμε να κάνουμε τα πράγματα καλύτερα είναι να επιλέγουμε ηγέτες που είναι πρόθυμοι να αντιμετωπίσουν αυτά τα ζητήματα και να βρουν τρόπους να τα αντιμετωπίσουν. Θα ψηφίσω με υπερηφάνεια τους Joe Biden και Kamala Harris στις φετινές προεδρικές εκλογές. Υπό την ηγεσία τους, πιστεύω ότι η Αμερική έχει την ευκαιρία να ξεκινήσει τη διαδικασία επούλωσης που τόσο χρειάζεται", ανέφερε σε άρθρο της με φόντο τις εκλογές, ενώ μέσα κι από τους λογαριασμούς της στα social media πολλές φορές έχει θίξει σημαντικά ζητήματα, όπως αυτό του ρατσισμού.

"Η φυλετική ανισότητα έχει εισχωρήσει βαθιά στις τοπικές και κρατικές κυβερνήσεις και ΠΡΕΠΕΙ να γίνουν αλλαγές. Προκειμένου να αλλάξουν οι πολιτικές, πρέπει να εκλέξουμε ανθρώπους που θα πολεμήσουν κάθε είδους αστυνομική κτηνωδία και τον ρατσισμό", ήταν ένα από τα μηνύματά της, μαζί με το hashtag #BlackLivesMatter. Η Swift δείχνει το δρόμο και φροντίζει να δώσει το παράδειγμα σε πολλές άλλες ισχυρές γυναίκες. Πέρασε δύσκολες στιγμές, έφτασε ένα βήμα από την αποτυχία, αλλά δεν το έβαλε κάτω. Πίστεψε στον εαυτό της και τα κατάφερε!

Εγγραφείτε στο GLOW Newsletter για περισσότερα απολαυστικά νέα!