fbpixel

Search icon
Search
Ταπετσαρίες: Πώς να τις διακοσμήσετε ώστε να χαρίσετε statement χαρακτήρα στην κατοικία σας
INTERIORS

Ταπετσαρίες: Πώς να τις διακοσμήσετε ώστε να χαρίσετε statement χαρακτήρα στην κατοικία σας

Ακολουθήστε μοντέρνες λύσεις για να δημιουργήσετε ένα ultra stylish σκηνικό στους χώρους σας


Οι ταπετσαρίες είναι ένας εύκολος τρόπος για να αλλάξετε ολοκληρωτικά την όψη των προσωπικών σας χώρων, κάνοντάς τους πιο εντυπωσιακούς. Στο εμπόριο μπορείτε να βρείτε εξαιρετικά σχέδια στις διαστάσεις που επιθυμείτε και να διαλέξτε το pattern που ταιριάζει στην υπόλοιπη αισθητική του σπιτιού σας, κάνοντας ένα απόλυτα πετυχημένο level up στη συνολική διακόσμηση. Ειδικά φέτος, πρόκειται να δούμε απίστευτα ενημερωμένα designs σε ταπετσαρίες, τα οποία σιγά σιγά θα εντάξουμε όλοι στις κατοικίες μας και αυτό είναι κάτι για το οποίο ήδη έχουμε πάρει μια πρώτη γεύση από τα προηγούμενα χρόνια.

Δείτε παρακάτω όλους τους πιθανούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να δημιουργήσετε ένα φανταστικό σκηνικό στο σπίτι σας, χρησιμοποιώντας ταπετσαρίες!

Επιλέξτε ουδέτερα χρώματα

classy.jpg

Το να επιλέξετε κλασικές αποχρώσεις, θα σας εξυπηρετήσει στο να κάνετε πιο εύκολα styling με τα έπιπλα τα extra διακοσμητικά που θα διαλέξετε. Καλύτερα να μην προτιμήσετε κάτι που ανταποκρίνεται αυτήν τη χρονική περίοδο στα color trends, αλλά να πείτε «ναι» σε διαχρονικές λύσεις που δεν πρόκειται να φύγουν ποτέ από τη μόδα στο interior design. Τέτοιες χρωματικές επιλογές είναι το λευκό, το μπεζ, διάφοροι τόνοι του μπλε ή ακόμα και το ανοιχτό καφέ.

Τα floral prints είναι η απόλυτη τάση

fe035c4429044b7c9f7078c9c70663aa.jpg

Τα σχέδια με λουλούδια στις ταπετσαρίες είναι η ιδανική επιλογή, τόσο επειδή είναι trend για τη νέα χρονιά όσο και γιατί είναι μια timeless επιλογή για τους τοίχους σας που δεν πρόκειται να μετανιώσετε. Άλλωστε, βλέπουμε τέτοιου είδους prints να κυριαρχούν στον χώρο της διακόσμησης ακόμα και από τη δεκαετία του '60. Ξεχάστε, λοιπόν, τα γεωμετρικά μοτίβα που βλέπαμε πριν από μερικά χρόνια και εμπιστευτείτε όσα προτείνουν οι interior experts.

Μη διστάσετε να διακοσμήσετε με maximal στοιχεία

maximal.jpg

Όσο τα χρόνια περνούν, βλέπουμε πως το mix 'n' match εντάσσεται ολοένα και περισσότερο στη διακόσμηση κάθε σύγχρονης κατοικίας. Εκμεταλλευτείτε αυτήν την τάση, λοιπόν, και διαμορφώστε τον χώρο σας προσθέτοντας διάφορα διακοσμητικά στοιχεία, παλέτες με έντονα χρώματα, πίνακες στους τοίχους και pop κουρτίνες για τα παράθυρα. Θα δείτε πως το τελικό αποτέλεσμα θα δικαιώσει την προσπάθειά σας και πως τελικά υπάρχει τρόπους να εναρμονιστούν διαφορετικά décor styles.

Χαρίστε διάσταση με μεταλλικά διακοσμητικά

stocksy-txp2c015b52f7j200-medium-2817587-236b2d8f3e204bcc9c9064d056f44d30.jpg

Ειδικά για εσάς που σκοπεύετε να επιλέξετε λιτές ταπετσαρίες σε ό,τι αφορά στα χρώματα και στο design, αυτό το tip θα λειτουργήσει μοναδικά! Δώστε τρισδιάστατη μορφή στο σημείο όπου θα τοποθετήσετε την ταπετσαρία σας, προσθέτοντας μερικά διακοσμητικά σε μεταλλικές αποχρώσεις, όπως ένα oversized ρολόι τοίχου ή έναν καθρέφτη. Το χρυσό και το rose gold, συγκεκριμένα, ταιριάζει απόλυτα με χρώματα όπως το μαύρο και το μπλε.

Αλλάξτε μορφή σε μια μικρή επιφάνεια

tortue-hamburg-apartment-suite-blue3.jpg

Ακόμα κι αν δε θέλετε να «ντύσετε» με ταπετσαρία κάποιον μεγάλο τοίχο, υπάρχουν λύσεις που θα ανανεώσουν εξίσου τη διακόσμηση του σπιτιού σας. Επιλέξτε να αλλάξετε εντελώς τη μορφή σε έναν από τους πιο αδιάφορους τοίχους της κατοικίας σας και να τον κάνετε να δεσπόζει. Μπορεί, για παράδειγμα, αυτό το σημείο να βρίσκεται στον χώρο όπου εργάζεστε, τοποθετώντας εκεί το γραφείο σας ή έναν καναπέ για να ξεκουράζεστε και προσδίδοντας έτσι περισσότερο ενδιαφέρον. Ακόμα, μια ωραία ιδέα είναι να βρείτε μια γωνία όπου μπορείτε να στήσετε το δικό σας mini bar, βάζοντας αρχικά μια ταπετσαρία με baroque μοτίβο.

Ανανεώστε τους τοίχους στο μπάνιο

abc3b60e4d3360a81ed482d7831513ef.jpg

Μια ακόμα ενημερωμένη πρόταση για όλους εσάς που ακολουθείτε πιστά τις τάσεις στη διακόσμηση. Εδώ και χρόνια, παρατηρούμε πως τα πλακάκια σε όλες του μπάνιου ανήκουν πια στο παρελθόν και πως έχουν δώσει τη θέση τους στις ταπετσαρίες. Ανανεώστε αυτό το δωμάτιο του σπιτιού σας, συνδυάζοντας ένα διαχρονικό πλακάκι μαζί με μια πιο fun ταπετσαρία και κάνοντας, κατ' αυτόν τον τρόπο, το ιδανικό layering που θα αλλάξει εντελώς τον χώρο σας.