fbpixel

Search icon
Search
Ταλαιπωρείστε από τα ηλιακά εγκαύματα ακόμη και στον ύπνο; Αυτά είναι τα σωτήρια tricks που πρέπει να υιοθετήσετε
HEALTH

Ταλαιπωρείστε από τα ηλιακά εγκαύματα ακόμη και στον ύπνο; Αυτά είναι τα σωτήρια tricks που πρέπει να υιοθετήσετε

Ορθώστε «ασπίδα» προστασίας & απαλλαγείτε άμεσα από τους πόνους


Έχετε γυρίσει από τις καλοκαιρινές σας διακοπές και νιώθετε πως οι ηλιακές ακτίνες άφησαν τα σημάδια τους στο δέρμα σας, δημιουργώντας σας ανυπόφορα εγκαύματα ακόμη και όταν κοιμάστε; Don't worry, διότι υπάρχουν διάφοροι τρόποι -φυσικοί και μη- για να απαλλαγείτε εύκολα και γρήγορα από τους πόνους, τα εξανθήματα και τις έντονες κοκκινίλες, που σας δυσκολεύουν να αδράξετε την καθημερινότητα και να απολαύσετε το κρεβάτι σας. Από τα μυστικά που κρύβει η αλόη μέχρι απλές everyday κινήσεις που θα αποδειχθούν άκρως σωτήριες, ήρθε επιτέλους η στιγμή να αφήσετε στην άκρη την αίσθηση αυτή που σας ταλαιπωρεί, και να απολαύσετε αμέριμνοι τον ύπνο σας. 

Ακολουθήστε τις παρακάτω step by step κινήσεις & επαναφέρετε στην αρχική του μορφή το ηλιοκαμένο σας δέρμα!

Εφαρμόστε αλόη

shutterstock-394716478.jpg


Η αλόη περιέχει αντιοξειδωτικά, ένζυμα, βιταμίνη A, B, C, E και φυλλικό οξύ με αντιφλεγμονώδη δράση, με αποτέλεσμα να συμβάλλει άμεσα στην καταπράυνση των εγκαυμάτων που σας ταλαιπωρούν. Αναζητήστε skincare products που έχουν ως βάση αυτό το θαυματουργό υλικό ή τοποθετήστε τη στα σημεία που επιθυμείτε σε φυσική μορφή, κατευθείαν από το φυτό. Μπορείτε να βρείτε γλάστρες ή σπόρους στο εμπόριο και να φυτέψετε τη δική σας αλόη, η οποία σε σύντομο χρονικό διάστημα θα είναι έτοιμη για χρήση κι εσείς θα έχετε την ευκαιρία να τη χρησιμοποιήσετε σε ώρα ανάγκης, κάνοντάς σας να εκπλαγείτε από τα γρήγορα αποτελέσματα, επαναφέροντας το δέρμα σας στην αρχική του μορφή. Είναι ευρέως διαδεδομένο, πως η gel σύσταση στο εσωτερικό του φυτού της, αποτελεί μια εξαιρετική θεραπεία φυσικών συστατικών για εσάς που ο ήλιος άφησε τα σημάδια του στην επιδερμίδα σας, καταστέλλοντας μια και καλή τη «βλάβη» που προκάλεσε η υπεριώδης ακτινοβολία.

Μην παραλείπετε την ενυδάτωση

shutterstock-1673263114.jpg


Η ενυδάτωση αποτελεί το Α και το Ω για την επιδερμίδα σας κάθε εποχή του χρόνου! Ορθώστε «ασπίδα» προστασίας απέναντι σε όσα επιτίθενται στο δέρμα και το αφυδατώνουν, λέγοντας ένα μεγάλο «ναι» σε ενυδατικές κρέμες αφού πρώτα ξεκινήσετε με τα απαραίτητα steps: από το πρωί κάθε ημέρας, μην ξεχνάτε να πλένετε το πρόσωπο και το σώμα σας, απομακρύνοντας κατ' αυτόν τον τρόπο τα νεκρά κύτταρα και τους ρύπους. Κάντε αυτό το βήμα τον καθημερινό σας «σύμμαχο» και συνεχίστε με την ενυδάτωση του ηλιοκαμένου προσώπου σας, ενεργοποιώντας την κυτταρική ανανέωση κι ενισχύοντας τη φυσική παραγωγή κολλαγόνου κι ελαστίνης. Για το στάδιο αυτό, χρησιμοποιήστε κατάλληλα εμπλουτισμένα skincare προϊόντα ή φυσικές μεθόδους -όπως η αλόη που αναφέρθηκε παραπάνω. Συνεχίστε την ίδια διαδικασία και στο υπόλοιπο σώμα και don't forget την κατανάλωση νερού, εντάσσοντας στο διατροφικό σας πρόγραμμα 8-10 ποτήρια.

Φορέστε τις σωστές πυτζάμες & στρώστε τα κατάλληλα σεντόνια

shutterstock-1208479303.jpg


Σίγουρα, ένα βήμα που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να παραλείψετε είναι το να φορέσετε τις πυτζάμες που ορίζονται ως κατάλληλες, καθώς και να στρώσετε τα σεντόνια και τις μαξιλαροθήκες που δε θα σας ταλαιπωρήσουν περισσότερο. Επιλέξτε μεταξωτά ή 100% βαμβακερά υφάσματα, έτσι ώστε η ελαφριά εφαρμογή τους στο σώμα σας να μη σταθεί σαν μια ακόμα αφορμή που θα κάνει το τσούξιμο του δέρματός σας ακόμα πιο έντονο. Επίσης, μέχρι να επουλωθούν εντελώς τα εγκαύματά σας, υιοθετήστε ένα loose style κατά τη διάρκεια του ύπνου -ή και γενικώς-, προκειμένου να αποφύγετε την άμεση τριβή των ρούχων με την επιδερμίδα σας. Το ίδιο ισχύει και για τα λευκά είδη του κρεβατιού σας, για τα οποία πρέπει να κινηθείτε σε λιγότερο συνθετικές υφές με σκοπό να μη σας ερεθίσουν πιο πολύ.

Κάντε το υπνοδωμάτιό σας πιο δροσερό

shutterstock-338714861.jpg


Πολλοί είναι αυτοί που δεν μπορούν να κοιμηθούν εάν δεν είναι δροσερός ο προσωπικός τους χώρος. Σε περίπτωση που ανήκετε κι εσείς σε αυτήν την κατηγορία ανθρώπων που δεν αντέχουν τη ζέστη, τα καλά νέα για εσάς είναι πως η δροσιά που θα κατακλύσει την ατμόσφαιρα είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεστε, τώρα που οι sensitve περιοχές από τον ήλιο σας ταλαιπωρούν. Λίγη ώρα πριν κατευθυνθείτε προς το κρεβάτι, βάλτε έναν ανεμιστήρα στο δωμάτιό σας και κλείστε την πόρτα. Εναλλακτικά, μπορείτε να ανοίξετε τα παράθυρα για να μπει καθαρός αέρας στον χώρο. Τόσο απλό!

Επισκεφθείτε τον δερματολόγο σας

shutterstock-318849443.jpg


Εάν τα εγκαύματά σας δε φανερώνουν σημάδια βελτίωσης και οι πόνοι αρχίζουν να γίνονται αφόρητοι, τότε καλό είναι να πάρετε τις συμβουλές ενός δερματολόγου που σίγουρα θα σας προτείνει και τις κατάλληλες λύσεις. Ειδικά σε περίπτωση που μαζί με τους πόνους κάνουν την εμφάνισή τους και φουσκάλες ή εάν συνοδεύονται από πυρετό και ναυτία, η επίσκεψη στον γιατρό σας πρέπει να ενταχθεί όσο πιο άμεσα γίνεται στο πρόγραμμά σας. Στην  περίπτωση που τα εγκαύματά σας θεωρηθούν σοβαρά και ο ειδικός το κρίνει απαραίτητο, θα σας συνταγογραφήσει τα κατάλληλα αντιφλεγμονώδη φάρμακα ή τις καταπραϋντικές κρέμες που θα βρείτε αποκλειστικά στο φαρμακείο και θα δώσουν σταδιακά ένα οριστικό τέλος στον πόνο σας.