Ο χειμώνας θεωρείται η ιδανική επιλογή για να απολαύσετε ζεστά ροφήματα, που εκτός όμως από το ότι θα σας κρατήσουν cozy θα σας χαρίσουν μοναδικές γεύσεις. Είτε έχετε ανάγκη να καθίσετε δίπλα από το τζάκι με μια ζεστή κούπα, ή επιθυμείτε να διοργανώσετε ένα στενό gathering με τους ανθρώπους που αγαπάτε τότε τα hot drinks αποτελούν μια must επιλογή. Μπορούν να συνοδεύσουν ευχάριστα κάθε εορταστική βραδιά και τραπέζι, ενώ αναδεικνύονται και σε μια τέλεια πρόταση όταν απλά αναζητάτε κάτι tasty να σας ζεστάνει.
Ανακαλύψτε παρακάτω τα πιο εύγευστα ζεστά ποτά, ιδανικά για αυτήν την εποχή!
Amaro hot chocolate
Για 4 άτομα:
Ζεσταίνετε 3 φλιτζάνια γάλα 1/4 φλιτζανιού σοκολάτα και μια κουταλιά της σούπας μαύρη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι, κι ανακατεύετε καλά για τρία με τέσσερα λεπτά ούτως ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε ένα κουταλάκι του γλυκού βανίλια και 2/3 του φλιτζανιού Averna, Fernet Branca, Μontenegro ή όποιο άλλο Amaro προτιμάτε.
Glühwein (ζεστό γλυκό κρασί)
Υλικά: (για μία κανάτα)
- Κόκκινο κρασί (1 λίτρο)
- Πορτοκάλι (φλούδες και χυμό)
- Ξύλα κανέλας (2)
- Γαρίφαλα (3)
- Κόκκοι πιπεριού
- Μέλι (2 κουταλιές)
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζουμε το πορτοκάλι προσεκτικά – αφήνουμε στην άκρη τα λευκά σημεία γιατί πικρίζουν και το στύβουμε. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κρασί, τις φλούδες του πορτοκαλιού, το χυμό, το μέλι, τα γαρίφαλα και το μέλι. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί τελείως το μέλι. Όταν το μείγμα μας βράσει, σουρώνουμε και τοποθετούμε σε ποτήρια, στα οποία προηγουμένως έχουμε προσθέσει ένα ξυλάκι κανέλας για να πάρει γεύση. Προαιρετικά ζεσταίνουμε για 1-2 λεπτά τις κούπες στις οποίες σερβίρουμε το κρασί. Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε μπαχαρικά όπως κάρδαμο, τζίντζερ, μοσχοκάρυδο.
Ηot Βuttered Rum
Υλικά
- 40 ml spiced rum
- 60 ml ζεστό κρασί
- 2 Angostura bitters
- 1 κουτ. γλυκού ανάλατο βούτυρο
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μια κούπα το ρούμι. Ζεσταίνουμε το κρασί σε σκεύος και προσθέτουμε το βούτυρο μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθούν τα δύο υλικά. Απογεμίζουμε την κούπα μας με το ζεστό cordial και γαρνίρουμε με μια φέτα ανανά ή φλούδα πορτοκάλι.
Φινλανδικό Gleg
Υλικά
- βότκα 50 ml
- αποφλοιωμένα και τεμαχισμένα αμύγδαλα ¼ φλιτζάνι
- Γαρύφαλλο 45 τεμ.
- μια μικρή φλούδα πορτοκαλιού
- κόκκινο κρασί, ένα μπουκάλι
- σταφίδες
- λίγο ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Εκτέλεση
Όλα τα συστατικά, εκτός από τη βότκα, τοποθετούνται σε μια μεγάλη κατσαρόλα, που θερμαίνεται πάνω από μια μικρή φωτιά, δεν έρχονται σε βρασμό. Η βότκα χύνεται στο τέλος.
Hot Toddy
Υλικά: (για μία κανάτα)
- 1 κουταλιά μέλι
- 1 στυμμένο λεμόνι
- Αρκετό βραστό νερό
- ουίσκι τύπου Bourbon
- μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε νερό. Όταν το νερό αρχίζει να βράζει, τοποθετείτε μέλι, στυμμένο λεμόνι, ουίσκι και μοσχοκάρυδο. Ανακατεύετε και ρίχνετε το περιεχόμενό του σε κανάτα.