Ο χειμώνας είναι και επίσημα εδώ με τη θερμοκρασία να έχει αρχίσει να κάνει πολύ αισθητή την πτώση της. Αυτό μας δημιουργεί όλο και περισσότερο την ανάγκη για τρόπους που θα μας χαρίσουν ζεστασιά έτσι ώστε να αποκτήσουμε την κατάλληλη θερμοκρασία.
Αν και τα πράγματα που είχαμε συνηθίσει να κάνουμε έχουν αλλάξει τον τελευταίο καιρό, μπορούμε να προσαρμόσουμε τις αγαπημένες μας συνήθειες στις ανάγκες των ημερών. Δεν υπάρχει πιο όμορφος τρόπος για να περάσουμε το βράδυ μας από το να φτιάξουμε ένα cocktail και να το απολαύσουμε. Πολλοί τα έχουν συνδυάσει με το καλοκαίρι, αλλά υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές για τις κρύες ημέρες και νύχτες του χειμώνα.
Γνωρίστε όλα τα ζεστά cocktails για γευστικές και χαλαρωτικές στιγμές στο σπίτι!
Old fashioned
Υλικά:
- 1 κύβος άσπρης ζάχαρης ή 1 κοφτό κ.γλ.
- 3 - 4 σταγόνες Angostura bitters
- 60 ml Bourbon ή Whiskey
- Ένα κομμάτι φλούδας πορτοκαλιού για τη γαρνιτούρα
Εκτέλεση:
Σε ένα χαμηλό ποτήρι ρίχνουμε τη ζάχαρη και την βρέχουμε με την ανγκοστούρα. Στην περίπτωση που έχετε επιλέξει τον κύβο, τον πιέζουμε για να λιώσει καλά. Προσθέτουμε 4 - 5 παγάκια και το ουίσκι. Με ένα μαχαίρι κόβουμε, κατά μήκος του πορτοκαλιού, δύο λωρίδες από τη φλούδα του, πάχους 2 - 3 εκ. η καθεμία. Διπλώνουμε μία-μία τις λωρίδες στη μέση, πάνω από το ποτήρι, με το εξωτερικό μέρος του φλοιού τους προς τα έξω, έτσι ώστε να απελευθερωθούν μέσα στο ποτό τα αρώματά τους. Έπειτα βάζουμε τις φλούδες μέσα στο ποτήρι. Ανακατεύουμε λίγο με έναν αναδευτήρα (ή κουτάλι) για να ανακατευτεί το ουίσκι με την λιωμένη ζάχαρη και απολαμβάνουμε.
Hot Buttered Rum
Υλικά:
- 45 ml Ρούμι
- 250 γρ βούτυρο
- 500 γρ μαύρη ζάχαρη
- 2 κ.γ βανίλια σκόνη
- 2 κ.γ κανέλα σε σκόνη
- 2 κ.γ μοσχοκάρυδο σε σκόνη
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο, τη μαύρη ζάχαρη, τη βανίλια και τα μπαχαρικά μέχρι να ανακατευτούν πολύ καλά, σχεδόν να ομοιογενοποιηθούν. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο να κρυώσει και παράλληλα σε ένα ζεστό φλιτζάνι καφέ ανακατεύουμε 2 μεγάλες κουταλιές της σούπας από το μείγμα βουτύρου που έχουμε φτιάξει, προσθέτοντας λίγο απο το ρούμι. Ολοκληρώνουμε συμπληρώνοντας καυτό νερό, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Boulevardier
Υλικά:
- 57 ml Βourbon
- 28 ml Campari
- 28 ml γλυκό βερμούτ
Εκτέλεση:
Ίσως το πιο εύκολο coctail που έχετε φτιάξει ποτέ. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να προσθέσετε τα τρία υλικά σ' ένα shaker ή cocktail glass και να τα ανακατέψετε καλά. Στη συνέχει βρείτε το ποτήρια που σας αρέσει περισσότερο, αυτό μπορεί να είναι είτε χαμηλό είτε Martini glass, ανάλογα τις προτιμήσεις και προσθέσετε το μείγμα. Ολοκληρώστε με μία φέτα λεμόνι ή ένα μαρασκίνο.
Hot Toddy
Υλικά:
- 30 ml βραστό νερό
- 30 ml ουίσκι
- 2 γαρίφαλα
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 1 μικρή φλούδα από λεμόνι
- 1 κ.γ. μέλι
- 1-2 κ.γ. χυμό λεμόνι
- Λίγο μοσχοκάρυδο για το τελείωμα
Εκτέλεση:
Βράζουμε το νερό μαζί με τα μπαχαρικά και το χυμό. Ρίχνουμε σε ένα φλιτζάνι το ουίσκι και προσθέτουμε το βραστό νερό. Βάζουμε το μέλι και τη φλούδα από το λεμόνι. Ανακατεύουμε καλά, πασπαλίζουμε με λίγο μοσχοκάρυδο και απολαμβάνουμε.
Enjoy!