Μέχρι πρόσφατα, τις εκλεκτές δημιουργίες του Cedric Grolet μπορούσε να απολαύσει κανείς μόνο στο εκπληκτικό και πολυτελέστατο Le Meurice, όπου ο ίδιος είναι head pâtissier. Αλλά όχι πια, αφού μόλις άνοιξε ένας υπέροχος χώρος στο Παρίσι –πάντα σε συνεργασία με το ξενοδοχείο-, την αρχιτεκτονική επιμέλεια του οποίου ανέλαβε το γραφείο Ciguë. Η ολοκαίνουργια patisserie αναδεικνύει με εξαιρετικό τρόπο την προσωπικότητα του διάσημου ζαχαροπλάστη, μέσα από την ανεπιτήδευτη πολυτέλεια και διακριτική κομψότητα που αποπνέει κάθε γωνιά του. Ανάμεσα στα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν συναντούμε τη σμαλτωμένη λάβα, τον ορείχαλκο και το φυσητό γυαλί. Οι ουδέτερες αποχρώσεις απλώς αφήνουν τα κομψοτεχνήματα του Grolet να μιλήσουν.
Μαντλέν, μπριός, cookies και διάφορα λαχταριστά cakes είναι διαθέσιμα για το κοινό, αποδεικνύοντας ότι και η ζαχαροπλαστική μπορεί να αναδειχθεί σε αληθινή τέχνη! Άλλωστε, ο pastry chef είναι γνωστός για την ικανότητά του να μετερμηνεύει παραδοσιακές γαλλικές συνταγές σε μια νέα, πρωτοποριακή εκδοχή, κρατώντας αναλλοίωτη τη γεύση τους.
Things to know
O Grolet έχει βραβευτεί ως ο «καλύτερος σεφ της χρονιάς» από το διεθνές περιοδικό Le Chef magazine το 2015 και κατέκτησε το βραβείο «καλύτερου επιδορπίου» από τον αναγνωρισμένο, παριζιάνικο γαστρονομικό οδηγό Lebey Guide ένα χρόνο αργότερο. Επίπλέον, πριν από λίγους μήνες κατέκτησε τον τίτλο του καλύτερου ζαχαροπλάστη στον κόσμο -και το βραβείο Valrhona USA- από τη διοργάνωση Les Grandes Tables du Monde, στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη.
Ο Γάλλος pastry chef θεωρείται και must-follow instagram star, αφού κάθε post του αναδεικνύει εξαιρετικά την ιδιαίτερη τεχνική του, τα έντονα χρώματα, τη γεωμετρική αισθητική και την ακρίβεια που χαρακτηρίζει τα υπέροχα γλυκά του. Κάποια από τα πιο εμβληματικά περιλαμβάνουν τα γλυπτά φρούτα του και τα cakes σε σχήμα κύβου του ρούμπικ!
«Μια από τις πιο δυνατές αναμνήσεις μου είναι να δοκιμάζω το παγωτό βανίλια που μου έφτιαχναν οι παππούδες μου όταν ήμουν παιδί. Από εκείνη τη στιγμή κατάλαβα, ότι αυτό που ήθελα να κάνω στη ζωή μου είναι να γίνω ζαχαροπλάστης»
…έχει τονίσει σε συνέντευξή του, ενώ θυμόταν τον εαυτό του από πολύ μικρό να θέλει να γίνει ζαχαροπλάστης. Όταν παιδί ακόμα μάζευε φράουλες και βοηθούσε τους παππούδες του στην κουζίνα του ξενοδοχείου τους, στην περιοχή Andrézieux-Bouthéon, λίγο έξω από τη Lyon.
Ανυπομονούμε για όσα έχει να μας επιφυλάξει στο μέλλον. Stay tuned!