fbpixel

Search icon
Search
Τα υγιεινά ροφήματα που μπορείτε να καταναλώσετε αντί για καφέ
WELLNESS

Τα υγιεινά ροφήματα που μπορείτε να καταναλώσετε αντί για καφέ

Ιδανικά για να σας βοηθήσουν να αποχαιρετήσετε την καφεΐνη από τον οργανισμό σας


Το ζήτημα του εάν ο καφές αποτελεί υγιεινή ή μη επιλογή απασχολεί εδώ και χρόνια αμέτρητους ανθρώπους. Βέβαια, αυτό δεν αποτελεί εμπόδιο, καθώς το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού καταναλώνει έστω και μια φόρα την μέρα ένα ποτήρι, προσλαμβάνοντας την απαραίτητη γι αυτόν καφεΐνη, αλλά φυσικά υπάρχουν και αρκετές περιπτώσεις ατόμων που την αναζητούν διαρκώς, ειδικότερα κατά τις πρωινές ώρες, ώστε να καταφέρουν «να ξυπνήσουν». Σίγουρα, βάσει ερευνών διαπιστώνεται πως ο καφές δεν λειτουργεί αρνητικά ως προς το σύστημα του οργανισμού μας, παρόλα αυτά είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως ο εθισμός και η υπερβολή στο οτιδήποτε, συγκεκριμένα στην περίπτωση της καφεΐνης, μπορεί μελλοντικά να επιφέρει δυσχερείς επιπτώσεις. Επομένως, εμείς συγκεντρώσαμε γευστικές και δροσιστικές προτάσεις, οι οποίες μπορούν να πάρουν την θέση του καφέ σας, προκειμένου να μην βρεθείτε αντιμέτωποι με αυτό το γεγονός.

Ανακαλύψτε 5+1 εναλλακτικές ιδέες, super υγιεινές για να εντάξετε στην καθημερινή σας ρουτίνα!

Γάλα αμυγδάλου ή γάλα σόγιας

shutterstock-1733669123.jpg

Τα αναφερόμενα προϊόντα διαφέρουν από το κανονικό γάλα, καθώς δεν περιέχουν λακτόζη. Είναι μια απόλυτη υγιεινή πρόταση λόγω των συστατικών που περιλαμβάνει και ειδικά για τους vegan έχει γίνει η αγαπημένη τους συνήθεια. Θα τα βρείτε στα super market και υπάρχουν πληθώρα επιλογών γεύσεων, όπως γλυκό, άγλυκο, με σοκολάτα και βανίλια.

Παγωμένο νερό με λεμόνι

shutterstock-649291999.jpg

Το δροσιστικό ρόφημα που προτιμάται και σε περιπτώσεις που επιθυμούν να χάσουν λίπος και να διατηρούνται σε φόρμα, είναι ένα εύκολο ρόφημα με μόλις δυο συστατικά που κυριαρχούν σε κάθε κουζίνα. Χρειάζεστε μόνο νερό και λίγες φέτες λεμόνι και είναι έτοιμο! Θα σας βοηθήσει να ενεργοποιηθείτε μέσα στη μέρα, αλλά παράλληλα αυτός ο συνδυασμός προσφέρει και τρομερή ενυδάτωση της επιδερμίδας, αποκτώντας λείο και απαλό δέρμα.

Τσάι του βουνού

shutterstock-1081875386.jpg

Οι ιδιότητες του είναι ιδιαίτερα σημαντικές για την υγεία του οργανισμού, επιδρώντας θετικά στην περίπτωση της ανίατης ασθένειας του Αλτσχάιμερ, ενώ επίσης ενισχύει τις νοητικές λειτουργίες και μας βοηθά να έχουμε καλύτερη μνήμη. Για να απογειώστε την γεύση του, προσθέστε στο ποτήρι σας μια κουταλιά μέλι ή λεμόνι και θα διαπιστώστε το πόσο πολύ μας χαλαρώνει.

Smoothies

shutterstock-1567428532.jpg

Είτε το θέλετε γλυκό είτε αλμυρό αποτελεί μια εξαιρετική ιδέα, η οποία θα σας απασχολήσει για ελάχιστα μόνο λεπτά. Μπορείτε να εντάξετε οτιδήποτε σας αρέσει, φρούτα, χυμό, γάλα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς, κακάο και να δημιουργήσετε ευφάνταστα ροφήματα, τα οποία θα σας τονώσουν την ενέργεια. Μια πρόταση για smoothie είναι: γάλα αμυγδάλου, κακάο, ταχίνι, λίγα αμύγδαλα, μπανάνα και φυσικά βρώμη και ετοιμαστείτε να το απολαύσετε.

Cranberry juice

shutterstock-567248215.jpg

Ευρέως γνωστός για την αποτελεσματικότητά του στο κομμάτι των λοιμώξεων, έρευνες έχουν επισημάνει πως ο συγκεκριμένος χυμός προσφέρει αμέτρητα οφέλη. Σκεφτείτε πως μπορεί ακόμη και να καταπολεμήσει από πέτρες στα νεφρά μέχρι αναπνευστικά προβλήματα, επομένως αναμφισβήτητα ξεχωρίζει και θεωρείται μια πολύ καλή επιλογή για βελτιώσετε την υγεία σας.

Πράσινο τσάι

shutterstock-265400270.jpg

Εάν θέλετε να χτίσετε υγιεινές διατροφικές βάσεις, το πράσινο τσάι είναι μια σίγουρη λύση, Τα μακροπρόθεσμα οφέλη που μας παρέχει, όπως η βελτίωση του ανοσοποιητικού μας συστήματος και η μείωση εμφάνισης καρκίνου, καθώς και άλλες ευεργετικές ιδιότητες που διαθέτει. Βέβαια, ο κόσμος μένει κυρίως στη διατροφική του αξία και ξεχνά την ξεχωριστή του γεύση, πόσο μάλλον με λίγο μέλι ή ακόμα και σκέτο το καλοκαίρι με extra παγάκια για να σας δροσίσει, δεν θα το αποχωρίζεστε από την ρουτίνα σας.

Ανάμεικτος χυμός

shutterstock-1320934127.jpg

Τέλος, ας μην ξεχνάμε και τα απίστευτα οφέλη των φρούτων, τα οποία αποτυπώνονται και σε πολύχρωμους χυμούς γεμάτοι βιταμίνες. Επιλέξτε τα φρούτα που αγαπάτε και αναμείξτε τα στο μπλέντερ, μπορείτε να προσθέσετε πορτοκάλι, μήλο, ανανά, μπανάνα-όσα θέλετε από όποια θέλετε- και να είστε σίγουροι πως θα σας καλύψει όποια επιθυμία για καφεΐνη.

Stay Healthy!