fbpixel

Search icon
Search
Τα χρώματα που θα κυριαρχήσουν το υπόλοιπο της χρονιάς στο interior design σύμφωνα με διακεκριμένους διακοσμητές
INTERIORS

Τα χρώματα που θα κυριαρχήσουν το υπόλοιπο της χρονιάς στο interior design σύμφωνα με διακεκριμένους διακοσμητές

Οι αποχρώσεις στις οποίες ορκίζονται οι interior designers του εξωτερικού


Το 2020 είναι σίγουρα μια χρονιά που θα θυμόμαστε, γιατί, εκτός των άλλων, μας δίδαξε ότι η ζωή προχωράει μπροστά ό,τι κι αν γίνει. Αφήνοντας πίσω τα δυσάρεστα γεγονότα της χρονιάς, η μόδα δεν έπαψε να εξελίσσεται και οι τάσεις έρχονται η μία μετά την άλλη. Έτσι, και στο interior design, οι ειδικοί ανακαλύπτουν και προτείνουν όλα αυτά που θα κάνουν το σπίτι σας να είναι το απόλυτο stylish καταφύγιο για το υπόλοιπο της χρονιάς. Αυτήν τη φορά οι τάσεις βασίζονται στη χρωματική παλέτα και οι interior designers και color experts ανά τον κόσμο μοιράζονται μαζί μας τα must χρώματα για το υπόλοιπο 2020. Δείτε παρακάτω ποια είναι αυτά και πώς μπορείτε να τα συνδυάσετε!

Μπεζ

1-f5BVY.jpg

Το μπεζ και ιδιαίτερα το χρώμα της άμμου είναι ένα διαχρονικό χρώμα που δε φεύγει από τη μόδα γιατί αποτελεί κλασική και safe επιλογή. Ανήκει στην κατηγορία των ουδέτερων αποχρώσεων και πετυχαίνει την κατάλληλη ισορροπία μεταξύ θερμού και ψυχρού τόνου. Ειδικά φέτος, έχει την τιμητική του και υπόσχεται να φέρει την αίσθηση ζεστασιάς σε όποιον χώρο επιλέξετε να το βάλετε.

Olive green

2-FtC4h.jpg

Ένα ιδιαίτερο αλλά καθόλου τρανταχτό χρώμα που είναι το αγαπημένο της interior designer Annette English. «Νομίζω ότι τα πράσινα δουλεύουν με τις περισσότερες παλέτες και μπορούν να φέρουν ισορροπία κι ενδιαφέρον σε οποιοδήποτε δωμάτιο», δηλώνει η σχεδιάστρια.

Κίτρινο

3-A7CkU.jpg

«Όταν το κίτρινο χρησιμοποιείται σε μεγάλες αίθουσες, εισόδους και μικρούς χώρους, μπορεί να δώσει την αίσθηση φιλοξενίας», υποστηρίζει η interior designer και creator του Renovation Roadmap, Mina Fies. Το κίτρινο είναι ένα χρώμα που τα τελευταία χρόνια αποτελεί trend τόσο στη διακόσμηση του σπιτιού όσο και στη μόδα. Σύμφωνα με τους διακοσμητές, μάλιστα, το κίτρινο συμβάλλει στην όρεξη και την ενίσχυση της ενέργειας.

Navy blue

4-WBLzF.jpg

«Νομίζω ότι το navy blue θα συνεχίσει να κυριαρχεί στο υπόλοιπο του έτους. Το μπλε είναι κλασικό και θεωρείται «το νέο ουδέτερο», το οποίο υποστηρίζω απόλυτα! Σίγουρα δε βλέπω το μπλε να χάνει δημοτικότητα σύντομα», σχολιάζει η Ashley Moore, του Moore House Interiors. Το συγκεκριμένο χρώμα έχει απασχολήσει πολύ τους διακοσμητές και είναι ένας τόνος που αλλάζει ανάλογα με το φως της ημέρας και τη θέση που βρίσκεται. Επιπλέον, σύμφωνα με τον αρχιτέκτονα John Mochelle, οι μπλε τοίχοι παρέχουν ένα αίσθημα προστασίας και ηρεμίας.

Bold μονοχρωμίες

5-QkmEB.jpg

«Η μονοχρωμία δε χρειάζεται να είναι βαρετή. Χρώματα όπως το cobalt blue, το kelly green ή ακόμη και το auberge όπως ονομάζονται και ανήκουν στην ίδια οικογένεια του μπλε, μπορούν να προκαλέσουν την αίσθηση ενός χώρου γεμάτου με προσωπικότητα και κομψότητα», τονίζει ο Jonathan Rachman του Decorist.

Συνδυασμός άσπρου & μαύρου

6.png

«Το ασπρόμαυρο είναι ένα δυναμικό δίδυμο. Αν και μπορεί να προσαρμοστεί εύκολα με διάφορα μοτίβα, προσωπικά προτιμώ ένα τολμηρό pattern, όπως το Art Deco ziggurat tile, για έξτρα ένταση», δηλώνει η Laura Umansky, ιδρύτρια του Laura U Interior Design.

Blush

7.jpg

«Το blush θα συνεχίσει να είναι μεγάλο trend το 2020 λόγω της ικανότητάς του να φέρνει μια μοντέρνα αισθητική όταν αναμιγνύεται με πιο ζεστούς τόνους αλλά και της ιδιότητάς του να δίνει μια κομψή αίσθηση σε οποιοδήποτε δωμάτιο ή έπιπλο». Αυτή είναι η γνώμη της interior designer Abbe Feminore για αυτήν την κοριτσίστικη απόχρωση του ροζ κι εμείς δεν μπορούμε παρά να συμφωνήσουμε απόλυτα!