fbpixel

Search icon
Search
Τα X-mas design concepts των μεγαλύτερων οίκων μόδας
DESIGN NEWS

Τα X-mas design concepts των μεγαλύτερων οίκων μόδας

Οι πιο εμβληματικοί οίκοι μάς συστήνουν τα νέα Χριστουγεννιάτικα pop-up stores, αλλά και τα festive installations τους


Μπορεί ακόμα να βρισκόμαστε στον Νοέμβρη, αλλά οι πιο fashionable γειτονιές στον κόσμο έχουν ήδη «φορέσει» τα γιορτινά τους, καλώντας μας να γίνουμε μέρος στο Χριστουγεννιάτικο παραμύθι που έχουν δημιουργήσει, με προσήλωση στην υψηλή αισθητική. Τα μεγαλύτερα fashion houses βασίζονται στην αυθεντική σχεδιαστική τους ταυτότητα και δημιουργούν concept stores με αφορμή τα φετινά Χριστούγεννα, βάζοντάς μας στο απόλυτο festive κλίμα.

Παρακάτω, γνωρίστε τα πρωτοποριακά, γεμάτα λάμψη καταστήματα και installations που έχουν ετοιμάσει οι μεγαλύτεροι οίκοι για τις φετινές γιορτές!

Tiffany & Co. pop-up store, Manhattan

Ο οίκος Tiffany & Co. γιορτάζει από τους πρώτους τα φετινά Χριστούγεννα μέσα από το νέο Χριστουγεννιάτικο pop-up store, που στεγάζεται στο Manhattan. Ο θρυλικός jewellery designer, Jean Schlumberger, διαμόρφωσε τον χώρο με ονειρικά salons γεμάτα με τις πιο εμβληματικές συλλογές Tiffany. Ένα περιβάλλον που συνδυάζει τη λάμψη αυτής της περιόδου με τον joyful χαρακτήρα που ενώνει όλους μας, υπενθυμίζοντάς την έννοια του art of giving μέσα από επιλογές πολυτελών δώρων για τους αγαπημένους μας.

Info: 301 West 4th Street, Manhattan, Νέα Υόρκη.

Valentino Montenapoleone Boutique, Milan

Ο οίκος Valentino «εγκαινιάζει» τη festive season με τη διακοσμητική αναδιαμόρφωση της bouique του στην οδό Via Monte Napoleone του Μιλάνου. Πρόκειται για το ήδη γνωστό, θρυλικό κατάστημα, μέσα στο οποίο αυτήν την περίοδο η λάμψη που επιτάσσει η εποχή κυριαρχεί. Βλέπουμε πως η Valentino Party Collection έχει στηθεί υπέροχα στα ράφια της boutique, δίνοντας σε ολόκληρο τον δρόμο την πολυτέλεια που του αρμόζει. Η συγκεκριμένη συλλογή απαρτίζεται από λαμπερά clothing items, αλλά και αξεσουάρ, όπως τσάντες και κοσμήματα.

Info: Via Monte Napoleone 20, Μιλάνο, Ιταλία.

Chanel installation, Harrods, London

f-116856.jpg

Το θρυλικό άρωμα του οίκου Chanel, Chanel Nº5, γιορτάζει φέτος τα 100 χρόνια από την κυκλοφορία με ένα πραγματικά εντυπωσιακό installation στο Harrods του Λονδίνου. Πρόκειται για μια design δημιουργία αποκλειστικά φτιαγμένη για την επέτειο αυτήν, η οποία μοιάζει με το iconic μπουκάλι του αρώματος κι έχει ύψος 15+ μέτρα. Μετατρέπεται στην είσοδο της Door 5, πάνω από την οποία υπάρχει μια γιγάντια οθόνη γεμάτη αστέρια και άλλες Xmasy παραστάσεις, που πλαισιώνεται από δώρα με την υπογραφή του γαλλικού οίκου. Το τέλειο spot για shooting, αλλά και για να νιώσε κανείς τον εμβληματικό χαρακτήρα τόσο του brand όσο και του ίδιου του Harrods.

Info: 87-135 Brompton Rd, Λονδίνο, Ηνωμένες Πολιτείες.

Prada installation, Printemps, Paris

Ο οίκος Prada χαρίζει ακόμα πιο festive χαρακτήρα στο κατάστημα Printemps του Παρισιού, μέσα από ένα μοναδικό installation που υμνεί τη λάμψη των Χριστουγέννων. Σε μια παλέτα όπου κυριαρχούν οι μπλε και οι χρυσές αποχρώσεις, ο οίκος παρουσιάζει τα πιο flashy κομμάτια των τελευταίων συλλογών του και καλεί τις fashionista να αφεθούν σε party ρυθμούς. Μάλιστα, στη συγκεκριμένη γωνιά Printemps μπορεί κανείς να ανακαλύψει διακοσμητικά για το σπίτι, αλλά και στολίδια για το δέντρο.

Info: 64 Bd Haussmann, Παρίσι, Γαλλία.

Swarovski new store, Zürich

befunky-collage-1.jpg

Η Swarovski εγκαινιάζει το νέο εμβληματικό κατάστημά της στη Ζυρίχη, το οποίο μετατρέπεται στον απόλυτο προορισμό για τα ψώνια των γιορτών και βάζοντάς μας στον κόσμο των κρυστάλλων. Το γεμάτο ροζ αποχρώσεις store βρίσκεται στην οδό Bahnhofstrasse και φέρει την επιμέλεια της creative director της εταιρίας, Giovanna Engelbert, η οποία δήλωσε για το συγκεκριμένο new entry: «Όταν σχεδιάζαμε το εμβληματικό κατάστημα της Ζυρίχης, θέλαμε να δημιουργήσουμε αυτή την αίσθηση θαύματος, της αφής και της εξερεύνησης που ο Daniel Swarovski ήλπιζε να δημιουργήσει με κάθε κρύσταλλο πριν από 125 χρόνια».

Info: Bahnhofstrasse 7, Ζυρίχη, Ελβετία.

Feel the magic!