fbpixel

Search icon
Search
Τα wellness resolutions των celebrities για το 2022 που μπορείτε να ακολουθήσετε
WELLNESS

Τα wellness resolutions των celebrities για το 2022 που μπορείτε να ακολουθήσετε

Ξεκινήστε τη νέα χρονιά με μεγαλύτερη αισιοδοξία κι αφιερώστε χρόνο στον εαυτό σας


Η νέα χρονιά προσφέρεται για μικρές αλλαγές, που θα αλλάξουν την ποιότητα της ζωής μας και θα μας χαρίσουν καλύτερη διάθεση κι ευεξία. Με λίγα λόγια, τώρα είναι η κατάλληλη εποχή για νέα ξεκινήματα, για νέους στόχους και για νέες συνήθειες! Αν αισθάνεστε κι εσείς αυτή την ανάγκη, τότε ήρθε η ώρα να αναλάβετε δράση κι αν δεν ξέρετε από που να ξεκινήσετε, μπορείτε να αντλήσετε έμπνευση από τις αγαπημένες σας celebrities. Εμείς ξεχωρίσαμε τα κορυφαία wellness tips των πιο λαμπερών γυναικών κι εσείς, αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να υιοθετήσετε αυτά που σας ταιριάζουν.

Αέρας ανανέωσης σε όλους τους τομείς!

Alicia Keys

2559768f-890f-4770-bf49-7cf2357af61c.jpeg

Η Alicia Keys ανήκει στην κατηγορία των γυναικών που αφιερώνουν αρκετό χρόνο στον εαυτό τους και τα τελευταία χρόνια, έχει υιοθετήσει ένα healthy lifestyle, παρακινώντας κι όλους όσους βρίσκονται κοντά της να κάνουν το ίδιο. «Το μεγαλύτερο wellness μυστικό μου, θα μπορούσα να πω ότι είναι το γεγονός συχνά κάνω πολύ απλές, αλλά ξεκάθαρες ερωτήσεις στον εαυτό μου. Για αρκετό καιρό, αισθανόμουν τύψεις όταν το έκανα αυτό, αλλά πλέον, είμαι σε θέση να πω ότι δεν είναι κάτι εγωιστικό. Είναι σημαντικό ο κάθε άνθρωπος να βάζει πρώτα και πάνω από όλα τον εαυτό του και να παίρνει σημαντικές αποφάσεις που καθορίζουν τη ζωή και την καθημερινότητά του. Δεν υπάρχει τίποτα κακό σε αυτό. Αν κάτι είναι καλό για μένα και θα με κάνει να αισθάνομαι χαρούμενη, τότε θα το κάνω!», εξηγεί η διάσημη τραγουδίστρια και δημιουργός, υπογραμμίζοντας το πόσο σημαντικό είναι, το να σκεφτόμαστε πάντα το τι θέλουμε πραγματικά, κλείνοντας τα αυτιά μας σε οτιδήποτε άλλο.

Ashley Graham

0e638d08-82c4-4b1f-bb3a-e4350d72e9de.jpeg

Μία καλή και σταθερή ρουτίνα ύπνου, είναι κάτι που το χρειαζόμαστε όλοι και για την Ashley Graham, αποτελεί βασική προϋπόθεση για μία καθημερινότητα γεμάτη με θετική ενέργεια και διάθεση. Αυτό που μας συμβουλεύει λοιπόν, είναι να ξεκουραζόμαστε και να αντιμετωπίζουμε τον βραδινό μας ύπνο, σαν κάτι πολύτιμο. «Όταν δεν κοιμάμαι καλά, δεν μπορώ να πω ότι είμαι ένας ευχάριστος άνθρωπος. Δεν είμαι η καλύτερη μητέρα, η καλύτερη σύζυγος... Δεν είμαι καν σε θέση να πάρω σωστές αποφάσεις», εξηγεί το διάσημο μοντέλο κι επιχειρηματίας. Επίσης, ένα ακόμη tip που μοιράζεται, αφορά το κινητό της. Για την Graham, είναι πολύ σημαντικό να μένει μακριά από αυτό τις βραδινές ώρες κι όπως λέει: «Πλέον, αφήνω κάθε βράδυ το τηλέφωνό μου στο μπάνιο, για να βρίσκεται σε εντελώς διαφορετικό δωμάτιο και δεν ασχολούμαι καθόλου με αυτό πριν να ξαπλώσω στο κρεβάτι μου. Αντί γι' αυτό, προτιμώ να συζητάω με τον άντρα μου για το πώς ήταν η μέρα ή διαβάζω κάποιο βιβλίο». 

Jennifer Aniston

4b685f23-bec5-4b2b-9295-53d61fe5a3a9.jpeg

H καθημερινότητά μας τα τελευταία χρόνια είναι -καλώς ή κακώς- γεμάτη με αρνητισμό κι ειδήσεις που μας προκαλούν ένα αίσθημα δυσφορίας και μας προβληματίζουν. Ο Covid-19 άλλαξε σημαντικά τη ζωή μας κι ουσιαστικά, αποτελεί σημαντικό κομμάτι της. Ωστόσο, σύμφωνα με την Jennifer Aniston ήρθε η ώρα να μπει ένα τέλος σε όλα αυτά. Η ηθοποιός, προσπαθεί να θέσει τα δικά της όρια κι όπως εξηγεί, σε μεγάλο βαθμό το έχει καταφέρει. «Είναι δύσκολο να περιορίσει κανείς τις πληροφορίες που δέχεται. Για αρκετό καιρό, καθημερινά παρακολουθούσα τις εξελίξεις για την πανδημία κι όλα όσα έλαγαν οι ειδικοί. Αλλά, αυτό που κατάλαβα ήταν ότι έπρεπε να κάνω ένα mental break. Σταμάτησα να ασχολούμαι με όλες αυτές τις ειδήσεις, ενώ περιόρισα και τη χρήση των social media. Καταλαβαίνω ότι όλες αυτές οι πλατφόρμες έχουν να μας προσφέρουν και πολλά θετικά, αλλά πρέπει να κατανοούμε το πώς θα τις χρησιμοποιούμε σωστά, καθώς υπάρχει κόσμος που μπορεί να γίνει πολύ σκληρός και να προκαλέσει αρκετό πόνο. Τώρα για παράδειγμα, δεν κοιτάζω καθόλου τα σχόλια. Είναι απίστευτος ο αρνητισμός κι ο θυμός που υπάρχει κι εγώ δεν το θέλω αυτό στη ζωή μου, ούτε το αφήνω με επηρεάσει», σημειώνει η Aniston και με λίγα λόγια, η δική της συμβουλή είναι να περιορίσουμε και να φιλτράρουμε όσα ακούμε. Εύκολο και σίγουρα αποτελεσματικό, για την ψυχική μας υγεία!

Μarie Kondo 

37fad117-c956-4de8-8ad2-898d7ffbcf9d.jpeg

Έχετε σκεφτεί πόσο σημαντική είναι η οργάνωση της καθημερινότητάς σας και το πόσο πολύ, μπορεί να σας βοηθήσει αυτό να διατηρήσετε την πνευματική σας ισορροπία; Ένα περιβάλλον τακτοποιημένο, όπου όλα τα πράγματα έχουν τη δική τους θέση, λειτουργεί ευεργετικά για την ψυχική υγεία κι ουσιαστικά, συμβάλλει στον περιορισμό του άγχους, έστω κι υποσυνείδητα. H Marie Kondo, αγαπάει την τάξη και θεωρεί, πως αυτό είναι κάτι που έχει βοηθήσει σημαντικά την ίδια. «Είναι σημαντικό να βάλετε ένας τέλος στο... χάος! Δε μιλάω για την ντουλάπα και τα συρτάρια σας, αλλά για τη ζωή και τις συνήθειές σας. Τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα και περίπλοκα, όταν η ζωή μας είναι τόσο γεμάτη με υποχρεώσεις κι αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς, είναι να ψάξουμε να βρούμε τη θετική πλευρά και να αναλάβουμε δράση, όταν κάτι δε μας ευχαριστεί. Ωστόσο, θα υπάρξουν και στιγμές που τίποτα δε θα είναι όπως το θέλουμε. Τότε, απλά πρέπει να αποδεχτούμε την κατάσταση! Δε γίνεται να είναι όλα πάντα τέλεια, αλλά είναι σημαντικό να σκεφτόμαστε με αισιοδοξία. Είμαι η Marie Kondo και το σπίτι μου δεν είναι πάντα απόλυτα τακτοποιημένο. Δεν είναι αστείο;», εξηγεί η διάσημη organizing consultant και παρουσιάστρια. 

Camila Cabello

ee3e1a5f-fac2-4161-b129-dc6a98f6e37f.jpeg

Οι περισσότεροι άνθρωποι, ακόμη κι οι celebrities, καλούνται να αντιμετωπίσουν το υπερβολικό άγχος και το στρες και να βρουν λύσεις, που θα τους βοηθήσουν να πετύχουν τον στόχο τους. Η Camila Cabello, δεν έχει αρνηθεί ποτέ ότι ανήκει σε αυτή την κατηγορία κι ότι έχει δώσει σκληρές μάχες στο παρελθόν, προκειμένου να αποβάλλει το στρες που προκαλούσε σημαντικά προβλήματα ακόμη και στην καθημερινότητά σας και τελικά τα κατάφερε! Ποιο ήταν το δικό της μυστικό; Αφοσιώθηκε στη δουλειά της κι απολαμβάνοντας αυτό που έκανε, κατάφερε ουσιαστικά να βγει από τον λαβύρινθο, στον οποίο βρισκόταν για μεγάλο χρονικό διάστημα: «Στα γυρίσματα του Million to One, για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, περνούσα μία πολύ δύσκολη περίοδο κι αντιμετώπιζα σοβαρό πρόβλημα με την ψυχική μου υγεία. Αισθανόμουν πολύ άσχημα κι είχα αρκετό στρες, αλλά κατάφερα να τα αντιμετωπίσω όλα μέσα από τη δουλειά μου. Ήξερα ότι μόνο εγώ μπορούσα να κάνω τη ζωή μου καλύτερη και το έκανα».