fbpixel

Search icon
Search
Τα βιβλία αυτοβελτίωσης που θα αυξήσουν τη θετικότητά σας
ARTS & CULTURE

Τα βιβλία αυτοβελτίωσης που θα αυξήσουν τη θετικότητά σας

Οι συγγραφείς μάς μιλούν για την ψυχική υγεία μέσα από τα βιώματά τους


Διανύοντας μια δύσκολη περίοδο γεμάτη άγχος είναι απόλυτα φυσιολογικό η ψυχολογία μας να μην είναι πολύ «ανεβασμένη». Πολλοί από εμάς, λόγω της συνεχούς βιασύνης για της διεκπεραίωσης των καθημερινών υποχρεώσεων αμελούμε ένα πολύ βασικό στοιχείο. Αυτό δεν είναι άλλο από την θετικότητα και την καλή ενέργεια. Σαφώς, δεν είναι εύκολο να διατηρούμαστε διαρκώς σε ευχάριστη διάθεση, αλλά μήπως σε αυτό συμβάλλει ο τρόπος ζωής μας; Αλλάζοντας ορισμένες συνήθειες και διαμορφώνοντάς τες υπό μια πιο υγιή για την ψυχολογία ματιά, μπορούν να μας επηρεάσουν ολόκληρη τη μέρα. Κάποιες συμπεριφορές μας, οι οποίες αποτελούν πλέον τη ρουτίνα μας, όπως πιθανόν να κοιμόμαστε και να ξυπνάμε αργά, στην πραγματικότητα να είναι και αυτές που καθορίζουν την ενέργειά μας.

Εννοείται πως οι συνεδρίες με ψυχολόγους μπορούν να βοηθήσουν, αλλά έχετε σκεφτεί να κατανοήσετε από μόνοι σας το τι συμβαίνει; Και τι εννοούμε με αυτό; Άνθρωποι που έχουν περάσει εξίσου επίπονες περιόδους, μοιράζονται τα βιώματά τους μέσα από τα βιβλία που έχουν συγγράψει. Μας παρουσιάζουν πως οι αρνητικές σκέψεις τούς βοήθησαν τελικά να βρουν το νόημα της ζωής κι ας δεχόντουσαν αλλεπάλληλα χτυπήματα. Αυτός είναι άλλωστε και ο σκοπός, να διακρίνουμε την αισιοδοξία ακόμα και μέσω των δυσχερειών.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε 6 βιβλία αυτοβελτίωσης. Επιλέξτε αυτό που θεωρείται ιδανικότερο για εσάς και αφιερώνοντας λίγα λεπτά την ημέρα για κάθε ενότητα, θα αισθανθείτε τελείως διαφορετικά!

Η επιτυχία βήμα - βήμα, Jack Canfield 

d130700ad9a282d1a3e7ec99b51d590d.png

Ο συγγραφέας εστιάζει στην ολική βελτίωση της ρουτίνας. Στοχεύει στην αύξηση της αυτοπεποίθησης, στο πάθος για τη ζωή, βοηθώντας τον αναγνώστη να ενεργοποιηθεί και να κυνηγήσει κάθε φιλοδοξία του. Αυτό το καταφέρνει χρησιμοποιώντας παραδείγματα και τεχνικές, τις οποίες αξιοποιούν οι πιο επιτυχημένοι άνθρωποι του κόσμου. Κρατάτε σημειώσεις και προσπαθήστε να δίνετε βάση σε κάθε πρόταση του βιβλίου.

Ξυπνήστε το γίγαντα μέσα σας, Anthony Robbins

to-ghighanta-mesa-sas.jpg

O master guru στον τομέα της ψυχικής υγείας μας δίνει την ευκαιρία να δουλέψουμε μαζί του. Η σημασία του βιβλίου αφορά στο να μας εξελίξει στο πλαίσιο του αυτοέλεγχου μέσα από πρακτικές που οφείλουμε να εκτελέσουμε. Επικεντρώνεται σε όλους τους τομείς, δηλαδή τη συναισθηματική, νοητική και σωματική κατάσταση, τις σχέσεις μας, τα επαγγελματικά και οικονομικά μας. Ο τίτλος είναι εμπνευσμένος από το εσωτερικό μας, πως στην πραγματικότητα είμαστε οι κυρίαρχοι του εαυτού μας και θα ανακτήσουμε και πάλι τις δυνάμεις μας.

Συζήτηση με το Θεό, Walsch Neale Donald 

2c66440a-9665-42a0-8a57-8511c78d98f5.jpg

Πόσες φορές αισθανθήκαμε πως ο θεός δεν εισακούει τις προσευχές μας; Εδώ θα βρείτε απαντήσεις σε ερωτήματα που όλοι -σε αρκετές στιγμές της ζωής μας- όταν τα πράγματα ζόριζαν, τις κάναμε από μέσα μας. Μια εκπληκτική προσέγγιση για την κάλυψή μας γύρω από τα θέματα της ύπαρξης, της αγάπης, του θανάτου, του καλού και του κακού.

Το βιβλίο που θα ήθελες να είχαν διαβάσει οι γονείς σου, Philippa Perry

27e0f74d8e3722185f1b90898885476b.jpg

Μια από τις πιο απαιτητικές περιόδους που μπορεί να διανύσουμε σε αυτή τη ζωή είναι το μεγάλωμα ενός παιδιού. Αυτή η συνθήκη μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την ψυχική υγεία, νιώθοντας πως τα κάνετε όλα λάθος. Σε αυτό το βιβλίο, λοιπόν, αναγράφονται οι τρόποι με τους οποίους χτίζονται ισχυροί δεσμοί αγάπης με το παιδί. Καθησυχάζει τον αναγνώστη, εξηγώντας πως δεν υπάρχει μια «τέλεια ανατροφή», αλλά μια βέλτιστη επαφή μεταξύ των δύο. Χρήσιμες συμβουλές για χαρούμενους μετέπειτα ανθρώπους…

Η δύναμη του όχι, Abbie Headon

9786180132588.jpg

Ζούμε μια φορά, γι' αυτό φροντίστε να το κάνετε όπως εσείς επιθυμείτε! Μάθετε να βάζετε σε προτεραιότητα τα θέλω σας και να επικεντρώνεστε στην αληθινή σας ευτυχία. Αυτό θα έρθει και όταν σταματήσετε να φοβάστε την άρνηση, προκειμένου να μη στεναχωρήσετε κανέναν, καθώς είναι ακατόρθωτο. Η δύναμη του «όχι» θα σας κατευθύνει στο να βρείτε το μονοπάτι σας, καλύπτοντας τις ανάγκες σας και εν τέλει εκτιμώντας κάθε λεπτό που περνάει.

Θετική ενέργεια, υπέροχη ζωή, Vex King

32263-hr.jpg

Ο συγγραφέας διηγείται την ιστορία της ζωής του, η οποία τον οδήγησε στην ανακάλυψη της αγάπης για τον εαυτό μας. Αυτό το βιβλίο θα αλλάξει τον τρόπο σκέψης σας, καλλιεργώντας θετικές συνήθειες, αποβάλλοντας την τοξικότητα, ξεπερνώντας τους φόβους και ανακαλύπτοντας στο τέλος τον ανώτερο σκοπό σας. Θα διαβάσετε πολλά quotes–σύμμαχους για τη ρουτίνα σας και θα οραματιστείτε το καλύτερο για εσάς μέλλον.

Καλή ανάγνωση!