fbpixel

Search icon
Search
Τα top στιλιστικά μυστικά για τις γυναίκες με petite σιλουέτα
STYLING TIPS

Τα top στιλιστικά μυστικά για τις γυναίκες με petite σιλουέτα

Όλα τα tips που κολακεύουν την εικόνα σας


Η εποχή που το πρότυπο της τέλειας γυναίκας είχε τις αναλογίες μοντέλου έχει περάσει προ πολλού. Ο κόσμος της μόδας, τα brands και τα new designs έχουν συμβάλει δυναμικά σ' αυτήν την προσπάθεια. Πλέον, όποια κι αν είναι η σιλουέτα σας μπορείτε να βρείτε ακριβώς τα κομμάτια που την κολακεύουν και σας ταιριάζουν. Αν λοιπόν ανήκετε στην κατηγορία των petite υπάρχουν κάποιοι συνδυασμοί που σας ταιριάζουν και μπορούν να απογειώσουν την εικόνα σας. 

Συνεχίστε να διαβάζετε παρακάτω και ανακαλύψτε όλα όσα αξίζει να γνωρίζετε!

1. Κάθετες ρίγες 

d2c1a6eb0189b1f8a313fc4e3fb9233a.jpg
Image source: @harpersbazaar

Ένας από τους πιο διάσημους κανόνες στον χώρο της μόδας αφορά τις ρίγες. Όλες οι γυναίκες έχουμε μεγαλώσει με γνώμονα ότι οι κάθετες ρίγες κάνουν κάθε σιλουέτα να μοιάζει πιο ψηλή απ' ότι είναι στην πραγματικότητα. Αυτό σημαίνει πως αν ανήκετε στην κατηγορία των petite girls δεν έχετε παρά να εντάξετε κομμάτια, τα οποία ανήκουν σ' αυτήν την κατηγορία. Θα τα συναντήσετε σε φορέματα, μπλούζες, παντελόνια κι ό,τι άλλο επιθυμείτε. Για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα, δημιουργήστε ένα total stripped look. 

2. Crop tops

cc95e06763de38fde97204501728b328.jpg
Image source: @theimpression

Κι όμως τα crop κομμάτια θα αναδείξουν υπέροχα τη σιλουέτα σας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να επιλέξετε ένα ψηλόμεσο παντελόνι ή μία φούστα και να το συνδυάσετε με crop top ή crop boxy blazers. Αυτό το σύνολο θα τονίσουν τα «δυνατά» σημεία του σώματός σας και θα κάνουν τα πόδια σας να μοιάζουν πιο ψηλά. Μια δοκιμή θα σας πείσει. 

3. Τονίστε τους αστραγάλους σας

b99614590dc15ff08b7376ca753c8d53.jpg

Τα ankle cut trousers ή αλλιώς τα παντελόνια που φτάνουν μέχρι τον αστράγαλο είναι η ιδανική επιλογή για τις γυναίκες με petite σιλουέτα. Τα μακριά τζιν θα σας προσφέρουν έξτρα όγκο και θα κάνουν να φαίνεται ότι επιλέξατε λάθος νούμερο. Τζιν, υφασμάτινα ή λινά, οι επιλογές είναι πολλές για να διαλέξετε αυτά που σας ταιριάζουν. Προσθέστε ένα ζευγάρι pointy shoes, είτε mules, είτε μπαλαρίνες για να κολακεύσετε τον σωματότυπό σας και να φαίνεστε πιο ψηλή.

4. Αναδείξτε τη μέση σας

83e88b35e5e5886797729a488f39146a.jpg

Πρόκειται για ένα styling tip που κάθε γυναίκα καλείτε να ακολουθήσει, ανεξαρτήτως σιλουέτας και σωματότυπου. Σε κάθε look που δημιουργείτε σκεφτείτε όλους τους τρόπους για να τονίσετε τη μέση σας. Ο πιο εύκολος και ασφαλής είναι να προσθέσετε μία ζώνη πάνω από φορέματα, πουκάμισα, πουκαμίσες και πιο oversized top. Ακόμα και πάνω από το σακάκι σας! Η διαφορά θα είναι κάτι περισσότερο από εμφανής. 

5. Δώστε προσοχή στη λαιμόκοψη

463c4c506efc003f7b25c45c672d5ec5.jpg

Στον κόσμο της μόδας έχει αποδειχθεί πως κάθε λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά. Ακριβώς γι' αυτό θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στη λαιμόκοψη που θα επιλέξετε. Οι petite γυναίκες καλούνται να φοράνε κομμάτια με V neckline και όχι με τετράγωνη. Πρόκειται για ένα μικρό τρικ ου θα κάνει τη σιλουέτα σας να μοιάζει λίγο πιο ψηλή.