fbpixel

Search icon
Search
Tα superfoods που πρέπει να εντάξετε στη διατροφή σας
TASTE

Tα superfoods που πρέπει να εντάξετε στη διατροφή σας

Ενισχύστε τον οργανισμό σας με τον καλύτερο τρόπο


Η τάση των superfoods τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει μια ανοδική πορεία, αφού πολλά από αυτά συμπεριλαμβάνονται όλο και περισσότερο στα ημερήσια γεύματα πολλών από μας. Ενισχύοντας τον οργανισμό, αλλά και διαθέτοντας πολλά θρεπτικά συστατικά, καταφέρνουν να μας βοηθούν στην αποτοξίνωση, συμβάλλουν σε μια πιο υγιεινή διατροφή αλλά και συχνά στην απώλεια βάρους. Παρακάτω, συγκεντρώσαμε μερικά από αυτά που μπορείτε να εντάξετε τώρα στο diet plan σας! 

Μανιτάρια

shutterstock-1828614524.jpg

Τα μανιτάρια φαίνεται πως έχουν αντιφλεγμονώδεις ενώσεις, προσφέρουν 15 βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά, ενώ χρησιμεύουν ως μια νόστιμη εναλλακτική λύση κρέατος. Σκεφτείτε πως κάθε μανιτάρι που επιλέγετε θα ωφελήσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Εντούτοις, το 2020 προβλέπεται ότι η κατηγορία των ιατρικών μανιταριών θα ενδυναμωθεί, καθώς περισσότεροι άνθρωποι πρόκειται να ανακαλύψουν τις θεραπευτικές ιδιότητες μανιταριών, όπως τα "chaga", "reishi" και "shiitake". Τα παραπάνω διατίθενται σε χάπι ή σε σκόνη, καθαρίζουν το αίμα μας, προάγουν την πέψη, και μειώνουν τη χοληστερόλη.

Βλαστοί Μπρόκολου

shutterstock-1474738436.jpg

Μικροί αλλά ισχυροί, αυτά τα πολύτιμα λαχανικά περιέχουν μια μεγάλη ποσότητα σουλφοραφάνης, που βοηθάει στην ανάπτυξη ενός συμπλέγματος ενζύμων, το οποίο ονομάζεται NrF2. Στη συνέχεια, αυτή η ανοδική ρύθμιση των εν λόγω ενζύμων οδηγεί σε αύξηση της παραγωγής των αντιοξειδωτικών του σώματός σας. Επίσης, καταπολεμούν πιο εύκολα τις φλεγμονές που μπορεί να προσβάλουν τον οργανισμό σας.

Ταχίνι

shutterstock-1276093654.jpg

Το ταχίνι αποτελεί μια έξυπνη και νόστιμη προσθήκη σε σχεδόν όλα τα πιάτα. Πρόκειται ουσιαστικά για αλεσμένους σπόρους από σουσάμι και συνολικά παρέχει μια θρεπτική ώθηση σε οτιδήποτε προστίθεται. Είναι πλούσιο σε ακόρεστα λίπη και αμινοξέα και αποτελείται από 20% πρωτεΐνη και 55% λάδι, σε σύγκριση με άλλα superfoods, όπως καρύδια και σπόρους. Είναι επίσης, πηγή βασικών βιταμινών και μετάλλων, όπως η θειαμίνη, το μαγνήσιο, ο χαλκός, ο σίδηρος, που καταπολεμά την αναιμία και ο ψευδάργυρος, ο οποίος ενισχύει την ανοσία.

Σπόροι Καρπουζιού

shutterstock-313927397.jpg

Μπορεί να ακούγεται απίθανο, ωστόσο καταναλώνοντας σπόρους καρπουζιού πρόκειται να αποκομίσετε πολλά οφέλη. Από την στιγμή που εισέρχονται στον οργανισμό σας, σας χαρίζουν τις πρωτεΐνες που περιέχουν. Οι ίδιοι μάλιστα, χρησιμοποιούνται σε πολλά πρωτεϊνικά μείγματα. Είναι επίσης πλούσιοι σε βιταμίνες Β, οι οποίες συμβάλλουν στην παραγωγή ενέργειας, ενώ διαθέτουν και άλλα βασικά θρεπτικά συστατικά, όπως ο σίδηρος, το φυλλικό οξύ και το μαγνήσιο και παράλληλα διατηρούν χαμηλά τα επίπεδα χοληστερόλης.