fbpixel

Search icon
Search
Τα στιλιστικά μυστικά που πρέπει να γνωρίζετε όταν φοράτε καμπαρντίνα
STYLING TIPS

Τα στιλιστικά μυστικά που πρέπει να γνωρίζετε όταν φοράτε καμπαρντίνα

Λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά


Πρόκειται για το απόλυτο πανωφόρι της μεταβατικής περιόδου. Η καμπαρντίνα έχει εδραιωθεί εδώ και δεκαετίες ως ένα από τα must haves του φθινοπώρου και της άνοιξης. Οι Γαλλίδες δεν την αποχωρίζονται, ανεξαρτήτως περίστασης, ηλικίας και στιλ, χαρίζοντας έμπνευση σε κάθε fashion lover που επιθυμεί να την εντάξει στις εμφανίσεις της. Η πιο κλασική εκδοχή της είναι η μπεζ, η οποία προσδίδει κομψότητα και υψηλή αισθητική, μετατρέποντας της στην «ήρεμη δύναμη» κάθε συλλογής. Ωστόσο, οίκοι και fashionistas έχουν παρουσιάσει κι άλλα χρώματα τις τελευταίες σεζόν που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον. Αν λατρεύετε τον μινιμαλισμό, το χακί και το καφέ θα ξεχωρίσει, ενώ σε περίπτωση που η εξωστρέφεια και ο πειραματισμός είναι ριζωμένα στο DNA σας, το κόκκινο, το μπλε και το πράσινο θα συμπληρώσουν την προσωπικότητά σας.

Υπάρχουν όμως και κάποια άλλα στοιχεία που αξίζουν την προσοχή σας για να την αναδείξετε ακόμα περισσότερο. Συνεχίστε να διαβάζετε παρακάτω και ανακαλύψτε τα! 

1. Σωστοί συνδυασμοί

9f785a31c0774ab9476475e2f9344b23.jpg
Style du monde

 Μία καμπαρντίνα μπορεί να κερδίσει επάξια τον τίτλο του κομματιού-μπαλαντέρ, καθώς έχει τη μαγική ικανότητα να ταιριάζει με τα πάντα ή σχεδόν με πάντα αν το σκεφτούμε λίγο καλύτερα. Και τι εννοούμε μ' αυτό; Αν τη συνδυάσετε με παντελόνια δεν θα έχετε κανένα απολύτως πρόβλημα, ωστόσο όταν θα την φορέσετε πάνω από φορέματα ή φούστες καλείστε να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στο μήκος για να μην «καταστρέψετε» τη σιλουέτα σας. Το πανωφόρι σας δεν θα πρέπει να είναι στο ίδιο μήκος με το item που φοράτε από μέσα, και καλό θα ήταν να είναι λίγο πιο μακρύ. Έτσι δεν θα «κόψετε» την εικόνα σας σε πολλά και διαφορετικά σημεία και θα έχετε ένα πιο αρμονικό αποτέλεσμα. 

2. Σωστό μήκος

30471c35b07f769ca6bbd2a112d39ad1.jpg

Οι επιλογές είναι πολλές για να ικανοποιήσουν όλα τα γούστα και να ταιριάξουν σε κάθε σωματότυπο. Ένας όμως είναι ο κανόνας για όλες τις γυναίκες και αυτός αφορά το μήκος του outewear σας. Η καμπαρντίνα σας θα πρέπει να τελειώνει κάτω από το γόνατο και σίγουρα πάνω από τον αστράγαλο. Αν δεν μπορείτε να υπολογίσετε ακριβώς, σας έχουμε «ένα μυστικό». Τα παντελόνια σας θα πρέπει να είναι πιο μακριά από την καμπαρντίνα σας αλλά τα bermuda shorts σας πιο κοντά. Με λίγα λόγια, είναι προτιμότερο να είναι αρκετά πάνω από τον αστράγαλο παρά πάνω από το γόνατό σας.

3. Χρησιμοποιήστε τη ζώνη

42da89bae9eaaffeeec1be53355a6a21.jpg

Αν όχι όλες οι καμπαρντίνες, η πλειοψηφία αυτών έχουν μία ζώνη στη μέση. Πολλές γυναίκες δεν την χρησιμοποιούν κι αυτό είναι ένα ατόπημα. Ήρθε η στιγμή να δένετε τη ζώνη κάθε φορά που φοράτε την καμπαρντίνα σας. Μ΄αυτόν τον τρόπο θα τονίσετε τη μέση και θα κάνετε τη σιλουέτα σας να μοιάζει πιο αδύνατη. Όταν την αφήνετε ανοιχτή προσθέτετε όγκο στην εικόνα σας, χωρίς λόγο. Δοκιμάστε το και θα αντιληφθείτε αμέσως τη διαφορά. 

4. Δώστε προσοχή στο ύφασμα

227bf2dd25fa6df789146f559cb2ecc2.jpg

 Οι αυθεντικές καμπαρντίνες εμφανίστηκαν ως cotton gabardine, το οποίο πρόκειται για βαμβάκι που είναι τυλιγμένο πολύ σφιχτά. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να φοράτε το trench coat σας και στη βροχή αλλά παράλληλα δεν θέλετε μία ολοκληρωτική αντιανεμική επιλογή, τότε καλό θα είναι να στρέψετε την προσοχή σας σε βαμβακερά σχέδια. Μείνετε μακριά από το rayon -ημισυνθετικό ύφασμα που μοιάζει με τεχνητό μετάξι- καθώς τσαλακώνει πολύ εύκολα και δεν ταιριάζει με κομμάτια που είναι πιο φαρδιά.

5. Η day to night επιλογή

c752bc3c0f57c940f2511ef30fd7a6b6.jpg

Όπως είναι γνωστό και αναφέραμε κι εμείς παραπάνω, η κλασική, all time classic εκδοχή μιας καπαρντίνας είναι η μπεζ. Παρόλα αυτά, σε περίπτωση που οι υποχρεώσεις σάς αναγκάζουν να βρίσκεστε τις περισσότερες ώρες της ημέρας εκτός σπιτιού και αναζητάτε ένα day to night σχέδιο, δεν έχετε παρά να στρέψετε την προσοχή σας σε σκούρες επιλογές, όπως το μαύρο ή το navy blue. Αυτές οι αποχρώσεις θα σας προσφέρουν μεγαλύτερη ευελιξία και πρακτικότητα.