fbpixel

Search icon
Search
Τα σχέδια στα παπούτσια που επιλέγουν τα κορίτσια του street style για τις εμφανίσεις τους τώρα
TRENDS & CATWALKS

Τα σχέδια στα παπούτσια που επιλέγουν τα κορίτσια του street style για τις εμφανίσεις τους τώρα

Εάν θέλετε να ακολουθήσετε τους κανόνες των fashionistas, αυτά είναι τα shoe designs που πρέπει να αποκτήσετε


Από τότε που μπήκαν στη ζωή μας τα κορίτσια του street style, ο κόσμος της μόδας έχει αναθεωρήσει πολλά πράγματα. Δεν είναι παράλογο να πούμε ότι έχουν θέσει νέους κανόνες και καινούριες οπτικές, όπως μάλιστα έχουν αλλάξει και τις ανάγκες που έχουν πλέον τα σύνολα μας. Θα λέγαμε λοιπόν, ότι στην κατηγορία με τις αλλαγές συμπεριλαμβάνεται και η δυναμική που έχουν τα υποδήματα. Για πολλά χρόνια επικρατούσε η άποψη, ότι μία γυναίκα για να είναι κομψή πρέπει να φοράει ψηλοτάκουνα και πως τα αθλητικά παπούτσια είναι μόνο για το γυμναστήριο, αυτές οι «θεωρίες» –για καλή μας τύχη- έχουν καταρριφθεί.

Το φθινόπωρο είναι εδώ και ήδη από τις πρώτες μέρες του μας έχει χαρίσει υπέροχα σχέδια, κομμάτια, αλλά και στιλιστικές ιδέες για τους μήνες που επρόκειτο να ακολουθήσουν. Τα shoe trends που επιλέγουν λοιπόν γι' αυτόν τον καιρό οι αγαπημένες μας fashionistas είναι λίγο-πολύ γνωστά και ικανά για να μαγνητίσουν το ενδιαφέρον ακόμα και των πιο απαιτητικών. Από chains details μέχρι chunky boots, οι φθινοπωρινές τάσεις είναι ένας συνδυασμός κλασικού και μοντέρνου.

Εκκεντρικές επιλογές από την Bottega Veneta, εντυπωσιακές over-the-knee boots από τους Victoria Beckham, Proenza Schouler, αλλά και Mary Jane style από τα runways των Prada και Miu Miu, αποτελούν μερικά από τα στιλ που θα συναντήσετε παρακάτω. 

Εμπνευστείτε πειραματιστείτε και δημιουργήστε τα απόλυτα street style looks φθινοπώρου!

Chain Details

chain-shoes.jpg
Image source: @venswifestyle, net-a-porter

Οι αλυσίδες αποτελούν μία από τις μεγαλύτερες τάσεις, σχεδόν από την αρχή του έτους. Τα ψηλοτάκουνα παπούτσια, τα οποία είναι διακοσμημένα μ’ αυτό το micortrend, είναι επίσης μία από τις κορυφαίες τάσεις για το φθινόπωρο. Είτε θα τη συναντήσετε σαν βραχιόλι στον αστράγαλο, είτε στα τακούνια ή σε κάποιο άλλο μέρος του υποδήματός σας, το αποτέλεσμα θα είναι αυτό που επιθυμείτε. Λειτουργεί σαν κόσμημα, οπότε διατηρήστε τα υπόλοιπα κομμάτια τους συνόλου σας «ήπια» για να μη χάσει καθόλου από τη λάμψη του.

Contrast-Sole Boots

Ήδη έχουν κερδίσει το ενδιαφέρον πολλών celebs, όπως η Hailey Bieber αλλά παρατηρήθηκαν και κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας στην Κοπεγχάγη. Είναι ίσως το πιο cool trend που έχει εμφανιστεί κατά τη διάρκεια του 2020. Οι μπότες με διαφορετικό σόλα τους είναι η τέλεια λύση για να προσθέσετε χρώμα στα μουντά χειμερινά σας σύνολα, χωρίς να καταβάλετε ιδιαίτερη προσπάθεια. Τα χρώματα που κυριαρχούν σ’ αυτό το στιλ είναι το μπεζ, το κόκκινο και το διαφανές. Μην ανησυχείτε γιατί επιλέγοντας αυτά τα υποδήματα το μόνο σίγουρο είναι ότι θα πραγματοποιήσετε ένα statement σύνολο.

Mary Janes

Εάν ενδιαφέρεστε για κλασικά στιλ παπουτσιών τότε δεν μπορείτε να μην επιλέξετε ένα ζευγάρι Mary Janes. Υπάρχουν εδώ και δεκαετίες και έχουν «συνοδεύσει» εμφανίσεις, πολλών γυναικών της μόδας. Για τη φετινή σεζόν αυτό το σχέδιο έχει αναβαθμιστεί με την προσθήκη διάφορων λεπτομερειών που του χαρίζουν ανανεωμένες εκδοχές αλλά και chunky platform soles. Εάν αναρωτιέστε, φαίνονται φανταστικά μ’ ένα midi dress.

Over the knee boots

Παρατηρώντας τα runways των οίκων Bottega Veneta και Victoria Beckham, καταλάβαμε ότι οι over the knee boots είναι η «απάντηση» της σεζόν για τα knee-highs. Οι ψηλές μπότες, που το μήκος τους φτάνει πάνω από τα γόνατα, θα επιλεγούν απ όλες μας για πλήθος εμφανίσεων κατά τη διάρκεια του έτους. Λατρεύουμε όταν το μήκος του βασικού κομματιού, είτε φούστα ή φουστάνι καλύπτει μικρό μέρος της μπότας και δημιουργείται μία ενιαία εικόνα. Παρ’ όλα αυτά μπορείτε να τις προτιμήσετε σε συνδυασμό και με mini επιλογές.

Mules

mules-shoes.jpg
Image source: @streetstylestars

Όταν τα κορίτσια του street style αγαπήσουν ένα κομμάτι, δε θα το εντάξουν σε καλούπια όπως είναι η θερμοκρασία και οι εποχές. Τα open toe mules θα φορεθούν όλο το χρόνο και δε θα χάσουν τη δυναμική τους ούτε στο ελάχιστο. Εάν τα έχετε ήδη εντάξει στις εμφανίσεις σας μπορείτε να επενδύσετε σ’ ένα καινούριο ζευγάρι σε κλασικές αποχρώσεις όπως η ταμπά που ταιριάζει με όλα, ενώ όσες δεν το έχετε κάνει ακόμα, μη χάνετε καθόλου χρόνο. Τώρα είναι η ευκαιρία σας.