fbpixel

Search icon
Search
Τα πιο τυχερά φυτά σύμφωνα με το Feng Shui και τι θα σας προσφέρει το καθένα από αυτά
WELLNESS

Τα πιο τυχερά φυτά σύμφωνα με το Feng Shui και τι θα σας προσφέρει το καθένα από αυτά

Εντάξτε τα στην κατοικία σας και γεμίστε θετική ενέργεια


Άνοιξη. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να την υποδεχτούμε από το να γεμίσουμε το σπίτι μας με φυτά, αλλά και λουλούδια που φέρνουν χρώματα, ζωντάνια και φυσικά θετική ενέργεια στους χώρους μας. Θυμηθείτε πως αλλάζει ολόκληρο το design ενός δωματίου, εάν γεμίσει με όμορφα και περιποιημένα φυτά που τελικώς αντιπροσωπεύουν την έννοια της ζωής. Εάν λοιπόν, είστε στην αναζήτηση για το ποιο από αυτά θα εντάξετε στην κατοικία σας τότε δεν έχετε παρά να συμβουλευτείτε τους κανόνες που επιτάσσει το Feng Sui. Ο διάσημος οδηγός μας ενημερώνει για το ποια φυτά φέρνουν τύχη στους χώρους μας, αλλά και ακριβώς σε ποιον τομέα της ζωής μας θα προσθέσουν θετικά vibes!

Take a look! 

For good health

Ορχιδέες

2-EiRvt.jpg

Οι λευκές ορχιδέες αντιπροσωπεύουν τη δημιουργικότητα και την γονιμότητα, οι κίτρινες, ωστόσο, είναι σύμβολο της υγείας. To λευκό τους χρώμα θεωρείται κατάλληλο για κάθε περιβάλλον και μάλιστα μπορείτε να το εντάξετε τόσο στο οικογενειακό τραπέζι σας για class και «ζωντάνια», όσο και στο coffee table σας για μια ιδιαίτερη νότα στο design. 

Φασκομηλιά

1-FKXQN.jpg

Το φασκόμηλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς τρόπους. Ένας από αυτούς αφορά τον καθαρισμό του χώρου από την αρνητική ενέργεια. Συμβολίζει την υγεία και την γαλήνη μέσα στο σπίτι. Φροντίστε να κόψετε μερικά κλαδάκια και να τα εντάξετε σε κάποιο βάζο της διακόσμησής σας. Ενώ μπορείτε επίσης, να το φυτέψετε και στο μπαλκόνι σας, ώστε να θαυμάζετε όποτε θέλετε τα χρωματιστά άνθη του. 

For wealth & prosperity

Bonsai

bonsai.jpg

Μια γλάστρα bonsai στο σπίτι είναι σύμβολο καλής τύχης και οικονομικής ευημερίας. Συνηθίζεται να την εντάσσουν σε χώρους γραφείου ή ακόμα και σε κάποιες γωνιές της κατοικίας σας που θέλετε απλά να ανανεώσετε και να εισάγετε χρώμα.

Πορτοκαλιά

3-LY5tr.jpg

Τα εσπεριδοειδή είναι πάντα μια καλή επιλογή, σύμφωνα με το Feng Shui, και όταν πρόκειται για πλούτο και αφθονία, μια πορτοκαλιά είναι ιδανική! Μη διστάσετε να την εντάξετε στην κουζίνα σας!

Κρασούλα

5-juZIH.jpg

Τα φυτά με στρογγυλά φύλλα φέρνουν τύχη και θετική ενέργεια σε έναν χώρο. Αποτελεί δημοφιλές δώρο για μια νέα επιχείρηση, καθώς συμβολίζει την επιτυχία και τον πλούτο. Καλό είναι να τοποθετείται στην είσοδο, είτε τους γραφείου σας είτε του σπιτιού σας.

For love & romance

Γιασεμί

giasemi.jpg

Το γιασεμί είναι το λουλούδι της αγάπης και της συντροφικότητας. Συμβολίζει την ευτυχία, την ελπίδα, την ομορφιά και λέγεται ότι βοηθά στην ενίσχυση των σχέσεων. Σε κάποιες χώρες αποτελεί το εθνικό άνθος, ενώ στην Ινδονησία είναι το δημοφιλέστερο για γαμήλιες τελετές. Μπορεί να ενταχθεί στο μπαλκόνι ή τη βεράντα σας, ενώ θα δώσει ένα μοναδικό ύφος στο καθιστικό των εξωτερικό χώρων σας.

Γαρύφαλλο

6-hK5aP.jpg

Τα γαρύφαλλα, και συγκεκριμένα τα λευκά, συμβολίζουν την αγάπη, τον έρωτα και την γοητεία. Τοποθετήστε πολλά από αυτά σε κάποιο από τα αγαπημένα σας βάζα και δώστε τους ζωή!

Παιώνια

paionia.jpg

Λέγεται ότι είναι το δημοφιλέστερο φυτό της αγάπης, σύμφωνα την Feng Shui expert, Marianne Gordon. Πιο συγκεκριμένα, αντιπροσωπεύει τον ρομαντισμό κι ευνοεί τις γυναίκες και τον έρωτα.

  For positive vibes

  Μπαμπού

  9-XbeLY.jpg

  Το μπαμπού έχει αποτελέσει trend στην διακόσμηση τα τελευταία χρόνια. Αυτό που μπορεί να μην ξέρατε, όμως, είναι ότι θεωρείται από τα πιο τυχερά φυτά γιατί προσελκύει θετική ενέργεια και διώχνει τον φθόνο.

  Χρυσάνθεμο

  xrisanthemo.JPG

  Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί την εκλεπτυσμένη ομορφιά αυτού του φυτού. Τα χρυσάνθεμα είναι φορείς ευεξίας και θετικής αύρας και είναι κατάλληλα για χώρους που υπάρχουν συνεχείς εντάσεις.

  Βασιλικός

  basilikos.jpg

  Να και κάτι που μπορεί να έχετε ήδη στο σπίτι σας και στην κουζίνα σας. Πέρα από τις θεραπευτικές του ιδιότητες, ο βασιλικός καθαρίζει τον χώρο από την αρνητική ενέργεια και προσελκύει την θετική.

   Don'ts

   Μην ξεχνάτε ότι ακατάλληλα φυτά για ένα δωμάτιο είναι όσα δεν είναι ζωντανά! Προσπαθήστε να αποφύγετε τα fake plants, καθώς και τα αποξηραμένα λουλούδια, καθώς συμβολίζουν κάτι νεκρό και δεν μπορούν να προσελκύσουν την θετική ενέργεια. Μην ξεχνάτε ότι το Feng Shui συμβολίζει τα στοιχεία της γης και λατρεύει ό,τι συνδέεται με την φύση.