fbpixel

Search icon
Search
FACE & BODY

Τα πιο μυρωδάτα αφρόλουτρα για μια spa εμπειρία στο σπίτι

Πώς να την πετύχετε


Τα πιο μυρωδάτα αφρόλουτρα για μια spa εμπειρία στο σπίτι

Το να έχετε μια μέρα spa στο σπίτι μπορεί να μην είναι το μεγαλύτερο μέλημά σας αυτή τη στιγμή, αλλά είναι επίσης μια απολύτως αποδεκτή απάντηση αν αναζητήσετε άνεση και χαλάρωση. Υπάρχουν πραγματικά οφέλη για την ανακούφιση από το stress αν αφιερώσετε 20 λεπτά για να κάνετε μπάνιο ή να ανάψετε ένα κερί και αυτό είναι σίγουρα κάτι που όλοι θα μπορούσατε να επιχειρήσετε. Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι πρέπει να μετατρέψετε το μπάνιο σας σε ένα περίτεχνο καταφύγιο ευεξίας. Μια μέρα spa στο σπίτι μπορεί να είναι τόσο απλή όσο να αλλάξετε τα σεντόνια ή να κάνετε λίγο stretching. Αρκεί και τα δύο να γίνονται με έναν mindful τροπο που θα σας φέρνει στο παρόν. 

home-spa2.jpg

Παρακάτω συγκεντρώσαμε μερικά πράγματα που μπορείτε ναι κάνετε και φυσικά τα πιο μυρωδάτα αφρόλουτρα που θα σας βοηθήσουν να πετύχετε βαθύτερη χαλάρωση. 

Κάντε dry-brushing

Συχνά η λύση για ένα υπέροχο δέρμα βρίσκεται στις πιο απλές τακτικές. Μια από αυτές είναι φυσικά το dry-brushing που εδώ και εκατοντάδες χρόνια αποτελεί must στα νεσεσέρ των γυναικών που ξέρουν πως να φροντίζουν ουσιαστικά το σώμα τους. Είναι μια εγγυημένη θεραπεία χωρίς κόστος που το μόνο που απαιτεί είναι αγάπη για τον εαυτό σας και λίγα λεπτά από το χρόνο σας. Το στεγνό βούρτσισμα είναι ένα τελετουργικό που θα απολεπίσει ολόκληρο το σώμα σας, θα αυξήσει τη ροή του αίματος και θα διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου, το οποίο θα βοηθήσει στην ενδυνάμωση του δέρματός. Επίσης αυξάνει δραματικά την ελαστικότητα, επομένως είναι ιδανικό για τόνωση.

Συνδυάστε τις ρουτίνες σας 

Αφού ολοκληρώσετε όλες τις δραστηριότητες της ημέρας, μερικές φορές νιώθετε ότι δεν έχετε δώσει ούτε ένα λεπτό στον εαυτό σας. Πριν πάτε για ύπνο λοιπόν χαλαρώστε κάνοντας μπάνιο με ένα απόλυτα μυρωδάτο αφρόλουτρο ενώ παράλληλα έχετε βάλει μάσκα στο πρόσωπο. Αυτό θα σας γλιτώσει χρόνο, θα σας γεμίσει αρώματα και μόλις τελειώσετε θα έχετε όλα όσα θέλετε.

 Luxury collection

Luxury collection

Labdanum Dusk Bath & Shower Gel, Molton Brown

BUY ME
 Unique scent

Unique scent

Cherry Αlmond Hand and Body Wash, Aveda, Hondos Center

BUY ME
 Gentle body gel

Gentle body gel

Body Cleanser: Chamomile, Bergamot, Rose, Grown Alchemist, Hondos Center

BUY ME
 Greek tea

Greek tea

Mini Shower Gel Tonic Mountain Tea, Apivita, Attica

BUY ME
 Rich foam

Rich foam

Bubble bath & Shower Gel, Sephora Collection, Sephora

BUY ME
 Caribbean vibe

Caribbean vibe

Lime Basil & Mandarin Body & Hand Wash, Jo Malone London, Attica

BUY ME

Σκεφτείτε να κάνετε μασάζ στα χέρια

Το συνεχές πλύσιμο των χεριών προκαλεί απόλυτη ξηρότητα και οδηγεί σε ευαίσθητα άκρα. Για να τα καταπραΰνετε, εφαρμόστε μια κρέμα χεριών με λεβάντα πριν τον ύπνο. Το βούτυρο καριτέ επίσης είναι υπέροχο για να σας φέρει το αποτέλεσμα που θέλετε μέσα σε μόνο μια νύχτα. Μπορείτε επίσης να κάνετε ένα γρήγορο μασάζ χεριών καθώς δουλεύετε την κρέμα. Είναι ένας εύκολος τρόπος για να προσθέσετε λίγη αυτο-φροντίδα στο βράδυ σας.

Επιλέξτε μια DIY matcha μάσκα

Όταν πρόκειται να κάνετε μάσκες προσώπου από υλικά που έχετε στην κουζίνα σας το μάτσα είναι μια επιλογή που σίγουρα δεν είχατε σκεφτεί. Υπάρχει μια υπέροχη συνταγή από το βιβλίο "Glow From Within" η οποία ενισχύει τα τριχοειδή τοιχώματά σας και αυξάνει την κυκλοφορία, χαρίζοντας στο δέρμα σας μια υπέροχη, μεταξένια απαλότητα. Για να την κάνετε, ανακατέψτε 1½ κουταλάκι του γλυκού νερό, 1 κουταλιά της σούπας matcha ή πράσινο τσάι, 1½ κουταλάκι του γλυκού μέλι και 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Εφαρμόστε το για 10 λεπτά, στη συνέχεια ξεπλύνετε για να απολαύσετε το ενυδατωμένο αποτελέσμα.

home-spa6-4iGQN.jpg

Ανάψτε ένα κερί για υπέροχη μυρωδιά

Μπορεί να φαίνεται προφανές, αλλά πότε ήταν η τελευταία φορά που πήρατε τρία επιπλέον λεπτά για να ανάψετε ένα κερί πριν μπείτε στην μπανιέρα; Αρχίστε να επιβραδύνετε τη διάρκεια του ντους αντί να τρέχετε να προλάβετε να βγείτε από τη ντουζιέρα. Είναι ένα πράγμα που θα σας βοηθήσει να επικεντρωθείτε στην αυτο-φροντίδα αντί να ελέγχετε τα δεκάδες μηνύματα σας στο what's up. Καθίστε εκεί και πάρτε μερικές βαθιές ανάσες. 

 Ultra-sensory

Ultra-sensory

Prodigieux Floral Gel Douche, Nuxe, Hondos Center

BUY ME
 Refreshing eucalyptus

Refreshing eucalyptus

The Ritual of Hammam Refreshing Foaming Shower Gel, Rituals, Sephora

BUY ME
 Cheirosa ’62

Cheirosa ’62

Brazilian 4 Play, Sol De Janeiro, Sephora

BUY ME