fbpixel

Search icon
Search
Tα πιο χρήσιμα tips για οικολογικό shopping το 2021
ECO GLOW

Tα πιο χρήσιμα tips για οικολογικό shopping το 2021

Κι όμως γίνεται!



Η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί μια από τις πολλές προτεραιότητες μας και για τη φετινή χρονιά. Μπορούμε, λοιπόν, καθημερινά μέσω των επιλογών και του τρόπου ζωής μας να βελτιώσουμε την παρούσα κατάσταση συμβάλλοντας σε αυτήν την πολύ μεγάλη και αξιοσημείωτη προσπάθεια. Ωστόσο, η βιομηχανία της μόδας αποτελεί μια από τις ρυπογόνες σε ολόκληρο τον πλανήτη, για αυτό αν θέλετε κι εσείς να είστε πιο προσεκτικοί στις αγορές σας, υπάρχουν πολύ απλοί τρόποι για να ξεκινήσετε. Παρακάτω, λοιπόν, παρατίθενται πέντε πολύ απλά tips που μπορείτε να υιοθετήσετε για να επιδοθείτε στο οικολογικό shopping εντός της φετινής χρονιάς.

Η πολύτιμη ετικέτα

    Αυτό, στο οποίο χρειάζεται να δώσετε την αμέριστη προσοχή σας είναι η ετικέτα του προϊόντος που σκοπεύετε να αγοράσετε. Αξίζει να σημειωθεί σε αυτό το σημείο, ότι εκτιμάται πως εκατομμύρια ρούχα καταλήγουν σε χώρους υγειονομικής ταφής κάθε χρόνο, όπως και υφάσματα που δεν διασπώνται εύκολα και γρήγορα. Ακόμη, χρειάζεται να γνωρίζετε πως μέχρι και η παραγωγή βαμβακιού χρειάζεται 11.356 λίτρα νερού και πολλά χημικά για την παραγωγή μιας μόνο μπλούζας. Συνεπώς, προσπαθήστε να επιλέγετε ρούχα, τα οποία έχουν φτιαχτεί από βιολογικό βαμβάκι και βιοδιασπώμενα υλικά που είναι φιλικά προς το περιβάλλον.

    shutterstock-411981367.jpg

    Επιλέξτε τη διαχρονικότητα

      Προσπαθήστε να ψωνίζετε διαχρονικά ρούχα, εκτός φυσικά από εκείνα τα μεμονωμένα κομμάτια που κυριαρχούν στις τάσεις κάθε σεζόν. Επιλέξτε επιλογές που παραμένουν in fashion όσα χρόνια και αν περάσουν, ενώ συνδυάζονται εύκολα με πιο πολλά χρώματα, prints και designs. Με αυτόν τον τρόπο, θα καταφέρετε να έχετε stylish και all time classic items στην γκαρνταρόμπα σας, τα οποία θα σας συνοδεύουν για πολλά ακόμη χρόνια, ενώ δε θα χρειάζεται να ακολουθείτε τον δρόμο της fast fashion.

      B for brands 

        Προτού προβείτε σε οποιαδήποτε αγορά, κάντε μια έρευνα για την εταιρία στα ρούχα της οποίας θέλετε να επενδύσετε. Ενημερωθείτε, λοιπόν, για τις τεχνικές που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή των brands, κατά πόσο αυτές είναι φιλικές προς το περιβάλλον, όπως επίσης και τα υλικά που προορίζονται για τη δημιουργία των ενδυμάτων και των προϊόντων τους.

        Εναλλακτικές αγορές

          Έχετε σκεφτεί ποτέ να ενοικιάσετε ενδύματα ή να αγοράσετε κάποια που είναι μεταχειρισμένα; Η ενοικίαση είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να φορέσετε ένα πιο ιδιαίτερο ρούχο σε μια ειδική περίσταση, χωρίς να αισθάνεστε ενοχές πως δεν θα το βάλετε σύντομα ξανά. Παράλληλα, τα second hand και τα vintage προϊόντα αποτελούν έναν πολύ ενδιαφέροντα τρόπο, ώστε να μην συμβάλλετε στη μαζική παραγωγή και στην ολοένα αυξανόμενη fastfashion που κυριαρχεί στη σύγχρονη εποχή.

          shutterstock-1670536849.jpg

          Τι χρειάζεστε πραγματικά

            Μην αγοράζετε όταν είστε συναισθηματικά φορτισμένη και ευάλωτη. Προβείτε σε αγορές μόνο όταν αυτές είναι απαραίτητες για να καλύψετε τις τρέχουσες ανάγκες σας. Επομένως, από εδώ και στο εξής δεν χωρούν στην καθημερινή μας ζωή οι άχρηστες σπατάλες, αλλά οι συνειδητές χρηματικές επενδύσεις.

            Το φαινόμενο της fast fashion και η παραγωγή ενδυμάτων από μη ανακυκλώσιμα υλικά και υφάσματα είναι συχνή στον κόσμο της μόδας. Αυτό που οφείλουμε να κάνουμε από τη μεριά μας ως ευσυνείδητοι καταναλωτές είναι να συμβάλλουμε στην περιβαλλοντική προστασία με τον δικό μας τρόπο, μέσω των καθημερινών μας επιλόγων, μειώνοντας δραστικά το ανθρακικό αποτύπωμα που αφήνουμε στον πλανήτη μας, εξαιτίας των ενεργειών μας.