fbpixel

Search icon
Search
Τα πιο ιδιαίτερα τροπικά φυτά που θα χαρίσουν jungle αύρα στην κατοικία σας
INTERIORS

Τα πιο ιδιαίτερα τροπικά φυτά που θα χαρίσουν jungle αύρα στην κατοικία σας

Θα σας δώσουν την αίσθηση πως βρίσκεστε σε κάποιο tropical island του κόσμου


Τα φυτά αποτελούν το ιδανικό στοιχείο διακόσμησης για όλους εσάς που θέλετε να χαρίσετε στους προσωπικούς σας χώρους νότες φρεσκάδας και καταπράσινες πινελιές. Μπορείτε να βρείτε τις κατάλληλες επιλογές που θα κοσμήσουν το σπίτι σας και θα αποτελέσουν μια υπέροχη προσθήκη. Τροπικά και ιδιαίτερα όμορφα, παρακάτω συγκεντρώσαμε μερικά τροπικά houseplants, τα οποία αξίζουν μια θέση στους προσωπικούς σας χώρους, όπου θα προσδώσουν μια jungle αισθητική, απευθείας βγαλμένη από κάποιο tropical island του κόσμου.

Ανακαλύψτε τα!

Money tree

5-qlih1.jpg

Το money tree έχει ξεχωρίσει στη συλλογή των plant lovers, ακριβώς επειδή ο κορμός του μπορεί να πάρει το σχήμα που εσείς επιθυμείτε να του δώσετε, ενώ συχνά τον βλέπουμε να έχει τη μορφή πλεξούδας. Υποστηρίζεται, μάλιστα, πως φέρνει πολλή τύχη και οικονομικές επιτυχίες στους ιδιοκτήτες και τα μέλη του σπιτιού και τα καλά νέα είναι πως δεν απαιτεί πολύ πότισμα για να αναπτυχθεί. Μία-δύο φορές την εβδομάδα είναι ό,τι πρέπει.

Κέντια

26012019174757-0.jpg

Ένα τροπικό φυτό είναι και η κέντια και αυτό γιατί συνδυάζει την κομψότητα με τον τροπικό χαρακτήρα, προσφέροντας «ζωή» στον χώρο σας. Είναι ιδανική για γωνιακές θέσεις λόγω του μεγάλου όγκου και ύψους. Διαθέτει λεπτό κορμό με μεγάλα φοινικοειδή φύλλα με μακρύ μίσχο που πραγματικά εντυπωσιάζουν και δίνουν μια τεράστια αίσθηση φρεσκάδας. Επίσης, είναι ένα φυτό που αργεί να αναπτυχθεί, γι’ αυτό εάν δε θέλετε να περιμένετε μπορείτε να προμηθευτείτε ένα έτοιμο.

Μπαμπού

c088b041-4a7f-45cf-8157-88de3a99908f.jpeg

Δημοφιλής στην εσωτερική διακόσμηση, η ποικιλία bamboo palm θα κάνει το σπίτι σας να φαίνεται πλήρως ανανεωμένο. Απαιτώντας σημαντικά ποσοστά υγρασίας -ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες- καθώς και ηλιακό φως, απομακρύνει το βενζόλιο, το τριχλωροαιθυλενίου και τη φορμαλδεΰδη αποτελεσματικά. Μάλιστα, το γεγονός πως στο pinterest, παραμένει εδώ και χρόνια, μια από τις πιο διάσημες αναζητήσεις, δεν είναι καθόλου τυχαίο.

Opuntia microdasys

cactus-picture-28.jpg

Είναι μια βοτανική ποικιλία ενός είδους κάκτου που προέρχεται από το Μεξικό, όπου φύεται σε ξηρές, πετρώδεις τοποθεσίες της ορεινής ζώνης. Αργά και σταθερά, αποκτά χαμηλή, σχετικά συμπαγή θαμνώδη ανάπτυξη, ενώ στα μέσα του καλοκαιριού βγάζει μερικά άνθη σε κίτρινο χρώμα. Αποφύγετε να το τοποθετήσετε σε μέρη με πολλή υγρασία, καθώς το συγκεκριμένο φυτό λατρεύει τη ζέστη και το έντονο φυσικό φως.

Μπανανιά

shutterstock-1973021495.jpg

Μια super επιλογή που αποτελεί επιτομή των τροπικών φυτών και μπορεί να γεμίσει ιδανικά οποιαδήποτε γωνιά του σπιτιού σας. Μια μπανανιά, που χρειάζεται ελάχιστο πότισμα (1-2 φορές την εβδομάδα), θα δώσει στο σπίτι σας μια υπέροχη όψη και θα λειτουργήσει και ως center piece στον όλο διάκοσμο.

Φτέρη

shutterstock-1936844110.jpg

Η φτέρη είναι ένα από τα πιο ανθεκτικά κι ευέλικτα φυτά εσωτερικού χώρου, γι' αυτό και δεν πρέπει να απουσιάζει από τη λίστα με τα πιο εντυπωσιακά τροπικά houseplants. Έχει τον τρόπο να ομορφαίνει τον χώρο όπου κι αν τοποθετηθεί. Μια φορά την εβδομάδα είναι αρκετή ως προς το πότισμα, ενώ θα τη δείτε να αναπτύσσεται προς τα κάτω, γι' αυτό και προτιμήστε να την κρεμάσετε από κάποιο ψηλό σημείο.