fbpixel

Search icon
Search
Τα πιο iconic μουσεία στον κόσμο για τους λάτρεις του interior design
ESCAPE

Τα πιο iconic μουσεία στον κόσμο για τους λάτρεις του interior design

Ανακαλύψτε τα και «χαθείτε» στους χώρους τους


Όλη αυτή η κατάσταση τον τελευταίο χρόνο μάς έχει στερήσει τη δυνατότητα να ταξιδεύουμε και να ανακαλύπτουμε νέους τόπους, πολύ διαφορετικούς μεταξύ τους και σίγουρα με άλλη αίγλη από αυτήν που έχουμε συνηθίσει. Ωστόσο, ξέρουμε πολύ καλά πως σύντομα θα γυρίσουμε σε μια πιο «κανονική» πραγματικότητα -πιο έτοιμοι από ποτέ άλλοτε. Στην παρούσα χρονική φάση, το διαδίκτυο γίνεται μια μικρή διαφυγή για τις «γκρίζες» ημέρες που περνάμε και λειτουργεί σαν το μέσο που μας βοηθά να ταξιδέψουμε, έστω και μέσα από εικόνες, σε μια virtual πραγματικότητα και με την ελπίδα πως θα έρθουν οι ημέρες που η ζωή θα είναι και πάλι γεμάτη εκπλήξεις και όμορφες στιγμές.

Προς το παρόν, αξίζει να ρίξουμε μια ματιά στα top μουσεία ανά τον κόσμο που ξεχωρίζουν για το unique design τους και λειτουργούν σαν την τέλεια πηγή έμπνευσης!

Humao, Κίνα

1-MhIAP.jpg

To Humao στην Κίνα είναι ένα μουσείο-ωδή στον σύγχρονο μινιμαλισμό. Αφορά στην Τέχνη και την Εκπαίδευση και βρίσκεται συγκεκριμένα στην πόλη Ningbo. Είναι σχεδιασμένο από τους αρχιτέκτονες Álvaro Siza και Carlos Castanheira, οι οποίοι αποτύπωσαν με τον πιο μοντέρνο τρόπο το απόλυτο black & white color combo, σε μια φουτουριστική εκδοχή που εντυπωσιάζει και τους πιο απαιτητικούς.

Atelier Audemars Piguet, Ελβετία

2-v4Jjt.jpg

Σπειροειδές κτήριο με γυάλινους τοίχους να το περιβάλλουν, δεσπόζει στον περιβάλλοντα χώρο. Πρόκειται για το μουσείο-εργαστήριο του διάσημου ωρολογοποιού Audemars Piguet στην Ελβετία, το σχήμα του οποίου ακολουθεί την φορά των δεικτών του ρολογιού. Το παραμυθένιο σκηνικό της Ελβετίας, δείχνει να παίρνει ακόμα πιο μοναδική μορφή χάρη στην ύπαρξή του.

Plantel Matilde, Μεξικό

3-Eit6F.jpg

Πρόκειται για μια gallery που γίνεται κυριολεκτικά «ένα» με τη φύση! Ένας πραγματικά επιβλητικός χώρος όπου φιλοξενείται και το studio του Javier Marín, συνδυάζει να νερά του Μεξικού με την υψηλή αισθητική και μερικά από τα πιο σπουδαία έργα τέχνης που έχουν υπάρξει στην ιστορία. Είναι σχεδιασμένο από τον Arcadio, τον αδερφό του Marín.

Nancy and Rich Kinder Building, ΗΠΑ

4-lqEGN.jpg

Άλλη μια απόδειξη πως το λευκό μπορεί να κάνει θαύματα από μόνο του! Με έμπνευση από τα σχήματα που παίρνουν τα σύννεφα στον ουρανό, το αρχιτεκτονικό γραφείο Steven Holl Architects δημιούργησε ένα ξεχωριστό μουσείο που ακολουθεί ένα άκρως μινιμαλιστικό στιλ. Τα ψηλά ταβάνια, οι θερμοί φωτισμοί κατά τη διάρκεια της νύχτας και οι ευήλιοι χώροι που ενώνονται μέσα από τα έργα τέχνης είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που το κατατάσσουν σε ένα από τα πιο top ολόκληρων των Ηνωμένων Πολιτειών.

He Art Museum, Κίνα

1-DF0ql.jpg

Ο διάσημος Ιάπωνας αρχιτέκτονας Tadao Ando, σχεδίασε ένα ακόμα ξεχωριστό μουσείο στην Κίνα, το οποία θεωρείται unique για το κυλινδρικό του σχήμα. Είναι γεμάτο από τεράστιες τζαμαρίες που επιτρέπουν στο φως να εισχωρεί διάπλατα και να φωτίζει μοναδικά κάθε χώρο, ενώ τριγύρω υπάρχει ειδική κατασκευή που είναι γεμάτη με νερό. Σε αυτό στεγάζεται η οικογενειακή συλλογή σύγχρονης κινεζικής τέχνης του δισεκατομμυριούχου He Xiangjian.

Phoenix Central Park, Αυστραλία

2-pJmNZ.jpg

Το Phoenix Central Park στο Σίδνεϊ έχει βραβευτεί ως το καλύτερο πολιτιστικό κέντρο της χρονιάς για το 2020 και συνεχίζει δυναμικά το έργο του. Σε ένα φωτεινό περιβάλλον, τα εκθέματα του μουσείου φαίνεται να παίρνουν «ζωή», τη στιγμή που τα μοναδικά indoor και outdoor φυτά που έχουν τοποθετηθεί χαρίζει extra ενδιαφέρον και πολύ ταιριαστό στην αισθητική της Αυστραλίας.

Bourse de Commerce-Pinault Collection, Παρίσι

1-Ar02M.jpg

Ένα μουσείο που αποτελεί επιτομή της γαλλικής κουλτούρας και φινέτσας. Το Bourse de Commerce-Pinault Collection στο Παρίσι είναι αρχιτεκτονικά επιμελημένο από τον Tadao Ando, ο οποίος βρήκε τον τέλειο τρόπο να «παντρέψει» το παρελθόν με το παρόν, αλλά και σίγουρα με το μέλλον. Με σεβασμό προς την Τέχνη της Γαλλίας, είναι φτιαγμένο με αρχοντικό style που παραπέμπει σε άλλη εποχή και αυτό είναι το στοιχείο που το κάνει να ξεχωρίζει.

Jingdezhen Imperial Kiln Museum, Κίνα

2-Nd6ql.jpg

Εντυπωσιακές καμάρες από κόκκινα τούβλα με ανοίγματα για να μπαίνει το φυσικό φως και εσωτερικές αυλές που βυθίζονται στο έδαφος συνθέτουν ένα ξεχωριστό κτήριο στην πόλη Jingdezhen της Κίνας. Το Jingdezhen Imperial Kiln Museum γίνεται «ένα» με τους ρυθμούς του αστικού τοπίου, χωρίς ωστόσο να χάνεται η αίγλη του παρελθόντος. Ένα μινιμαλιστικό περιβάλλον που συγκεντρώνει όλη τη σύγχρονη Τέχνη και τον Πολιτισμό της Κίνας, που αποτελεί μια πραγματική πηγή έμπνευσης.