fbpixel

Search icon
Search
Tα πιο αποτελεσματικά workout YouTube channels για να γυμναζόμαστε και στο σπίτι μας
WELLNESS

Tα πιο αποτελεσματικά workout YouTube channels για να γυμναζόμαστε και στο σπίτι μας

Τσεκάρετέ τα και κρατηθείτε σε φόρμα


Η ζωή όλων τις τελευταίες μέρες όπως είναι φυσικό έχει αλλάξει ριζικά, καθώς η ταχύτατη εξάπλωση του κορωνοϊού μας έχει αναγκάσει,για το κοινό καλό, να περιορίσουμε στο ελάχιστο τις εξωτερικές μας μετακινήσεις, περνώντας έτσι όλο και περισσότερο χρόνο μέσα στο σπίτι. Επομένως η κατάσταση αυτή όπως είναι αναμενόμενο έχει διαταράξει αρκετά τις ισορροπίες της καθημερινής μας ρουτίνας, διότι ο περιορισμός στους τέσσερις τοίχους του σπιτιού, μπορεί να γίνει ιδιαίτερα πληκτικός ή ακόμη και ψυχολογικά και σωματικά επιζήμιος, αν δεν τον αξιοποιήσουμε με έναν εποικοδομητικό και δημιουργικό τρόπο. 

Η γυμναστική λοιπόν, είναι ίσως η καλύτερη λύση απέναντι στην πλήξη του «εγκλεισμού», καθώς μπορεί πολύ εύκολα να μας κρατήσει σε ένα υγιές σωματικό και ψυχικό επίπεδο. Άλλωστε πλέον χάρη στην τεράστια ανάπτυξη του διαδικτύου και των social media η άσκηση είναι δυνατό να πραγματοποιείται με απόλυτη επιτυχία ακόμη και από την ασφάλεια του σπιτιού μας. Πιο συγκεκριμένα η πλατφόρμα του YouTube μπορεί εύκολα, γρήγορα και δωρεάν να γίνει ο προσωπικός μας γυμναστής για όλη την περίοδο της «καραντίνας». 

Εάν λοιπόν κι εσείς νιώθετε την ανάγκη να συνεχίσετε να γυμνάζεστε ακόμη και από το σπίτι σας, αυτά είναι τα καλύτερα workout YouTube channels, που θα σας κρατήσουν σίγουρα σε φόρμα!

The Fitness Marshall

1-GsLxR.jpg

Ο Caleb Marshall, γνωστός και ως «Fitness Marshall», είναι χορευτής και γυμναστής, ο οποίος μέσα από το προσωπικό του κανάλι στο YouTube, «The Fitness Marshall», ανεβάζει σχεδόν κάθε εβδομάδα workout ρουτίνες υπό τον ήχο των πιο σύγχρονων μουσικών επιτυχιών. Εάν θέλετε λοιπόν κι εσείς να γυμναστείτε χορεύοντας τότε το κανάλι «The Fitness Marshall», που σήμερα έχει συγκεντρώσει πάνω από 2,3 εκατομμύρια subscribers, είναι η ιδανική επιλογή.

Fitness Blender

2-uJRkb.jpg

Οι Fitness Blender αποτελούνται από τον Daniel και την Kelli, που είναι γυμναστές και τα τελευταία εννιά χρόνια ασχολούνται αποκλειστικά με το να χτίσουν το προσωπικό τους healthy lifestyle community, τόσο μέσα από το κανάλι τους στο YouTube, όσο και μέσα από την προσωπική τους ιστοσελίδα. Ο Daniel και η Kelli είναι ένα ανδρόγυνο, όπου μέσα από το κανάλι τους, προσφέρουν εντελώς δωρεάν αναλυτικά προγράμματα γυμναστικής, καθώς και πλάνα διατροφής που έχουν ως στόχο την απώλεια βάρους. Επιπλέον σε αυτό σημείο οφείλουμε να επισημάνουμε, ότι το πλεονέκτημα του συγκεκριμένου καναλιού είναι ότι παρουσιάζει τόσο ανδρικά όσο και γυναικεία workout routines, βοηθώντας έτσι τους subscribers του να βρουν το ιδανικό γι’αυτούς πρόγραμμα.

Popsugar Fitness

3-KNeLP.jpg

To «Popsugar Fitness» είναι ένα κανάλι στο YouTube με πάνω από 3,7 εκατομμύρια subscribers, γεγονός που το μετατρέπει σε ένα από τα δημοφιλέστερα Fitness κανάλια της συγκεκριμένης πλατφόρμας. Ο βασικός λόγος που καθιστά το κανάλι αυτό ξεχωριστό είναι ότι διαθέτει μια πολύ μεγάλη ποικιλία προγραμμάτων, τα οποία χωρίζονται σε πολυάριθμες κατηγορίες ανάλογα με το εάν χρειάζονται εξοπλισμό ή όχι ή ανάλογα με το εάν απευθύνονται σε αρχάριο ή εκπαιδευμένο κοινό. Επίσης στα πλεονεκτήματα αυτού του καναλιού προστίθεται και το γεγονός, ότι οι γυμναστές που εκτελούν τα προγράμματα εναλλάσσονται σχεδόν καθημερινά, στοιχείο που αυξάνει αισθητά το ενδιαφέρον του κοινού.

Hasfit

4-nrjcq.jpg

Αν ο βασικός σου στόχος είναι να αποκτήσετε δύναμη στους μυς αλλά και να χάσετε λίπος από διάφορα μέρη του σώματος, τότε το Hasfit (Heart And Soulfit) είναι το κατάλληλο κανάλι για εσάς. Στα θετικά του συγκεκριμένου καναλιού συγκαταλέγεται, ότι περιλαμβάνει ολοκληρωμένα προγράμματα γυμναστικής από 30 μέχρι και 90 ημερών σε συνδυασμό πάντοτε με χρήσιμες διατροφικές συμβουλές, προκειμένου οι subscribers τους να έχουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Roberta’s Gym

6-1PirT.jpg

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου fitness καναλιού είναι ότι στη θέση του γυμναστή/instructor υπάρχει η Roberta μία animated γυναικεία φιγούρα, η οποία χάρη στην «προγραμματισμένη» πειθαρχία της δε θα σας αφήσει να ξεφύγετε ούτε στο ελάχιστο από το προσωπικό σας πρόγραμμα γυμναστικής. Επίσης, αξίζει να αναφέρουμε ότι το κανάλι «Roberta’s Gym» εκτός από μία πολύ μεγάλη ποικιλία προγραμμάτων, προσφέρει παράλληλα και πολυάριθμες χρηστικές συμβουλές, οι οποίες αφορούν τόσο το κομμάτι της εκγύμνασης, όσο και το κομμάτι της υγιεινής διατροφής.