fbpixel

Search icon
Search
Τα πιο απολαυστικά Χριστουγεννιάτικα ποτά για υπέροχες εορταστικές περιστάσεις
TASTE

Τα πιο απολαυστικά Χριστουγεννιάτικα ποτά για υπέροχες εορταστικές περιστάσεις

Εμπνευστείτε από γευστικές προτάσεις που θα εξιτάρουν τον ουρανίσκο σας


Ο πιο εορταστικός μήνας του χρόνου είναι εδώ κι εμείς κάνουμε τα πάντα για να τον απολαύσουμε όσο καλύτερα μπορούμε. Υπέροχες βραδιές υπό το φως των κεριών, με θέα το Χριστουγεννιάτικο δέντρο και δεκάδες λαμπάκια τα οποία προσδίδουν την απόλυτη κατάνυξη στην ατμόσφαιρα. Κάνοντας το σπίτι μας λοιπόν, το απόλυτο «καταφύγιο» μας, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να το γιορτάσουμε από το να δημιουργήσουμε τα καλύτερα και πιο απολαυστικά Xmas ποτά που θα δώσουν ζωντάνια και κέφι στις κρύες χειμωνιάτικες νύχτες μας. 

Εξοπλιστείτε με χαμόγελο και αισιοδοξία και δημιουργήστε τις πιο γευστικές festive προτάσεις για εσάς και όσους αγαπάτε!

Eggnog

eggnog.jpg

Υλικά:

  • 12 αβγά ολόφρεσκα, χωριστά τους κρόκους από τα ασπράδια
  • 200γρ. ζάχαρη + 2 φλιτζάνια επιπλέον
  • ½ φλιτζάνι νερό
  • 1 λίτρο κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
  • 1 λίτρο γάλα πλήρες, χλιαρό
  • 1 λίτρο bourbon
  • 250ml ρούμι
  • λίγη κανέλα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Ετοιμάζεις ένα σιρόπι βράζοντας σε κατσαρολάκι τα δύο φλιτζάνια ζάχαρη με το μισό φλιτζάνι νερό. Ανακατεύεις μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να πάρεις ένα σιρόπι. Χτυπάς τα ασπράδια των αβγών στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα. Μόλις η μαρέγκα σχηματίζει μαλακές κορυφές ρίχνεις μέσα λίγο-λίγο το ζεστό σιρόπι, σε πολύ μικρή ροή, σαν κορδόνι, για να παστεριωθούν τα ασπράδια.

Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει στερεώνεις στο χείλος της ένα μεγάλο μεταλλικό μπολ (μπεν μαρί) και ρίχνεις μέσα τα 200γρ. ζάχαρη και τους κρόκους των αβγών. Χτυπάς με σύρμα ζαχαροπλαστικής ή μίξερ χειρός μέχρι το μίγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει. Ταυτόχρονα θα παστεριώνονται και οι κρόκοι.

Ανακατεύεις στη μαρέγκα το μίγμα των κρόκων μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ενσωματώνεις την κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί, το γάλα, το bourbon και το ρούμι. Ανακατεύετε πάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και αδειάζεις σε μεγάλο γυάλινο μπολ βάζοντας μια κουτάλα για να σερβίρονται μόνοι τους οι καλεσμένοι, ρίχνοντας σε ποτηράκια. Το eggnog σερβίρεται πασπαλισμένο με κανέλα.

Bombardino

bombardino-740x-3-lr-inside-the-rustic-kitchen.jpg

Υλικά:

  • 45ml μπράντι
  • 90ml λικέρ με βάση τα αβγά
  • Κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
  • κανέλα

Εκτέλεση:

Ζεσταίνεις ελαφρά το λικέρ σε κατσαρολάκι. Βάζεις το μπράντι σε ποτήρι και όταν το λικέρ έχει ζεσταθεί καλά (χωρίς να βράσει όμως), το ρίχνεις μέσα στο ποτήρι με το μπράντι και ανακατεύεις. Γαρνίρεις με σαντιγί και κανέλα και απολαμβάνεις.

Hot toddy 

hot-toddy.jpg

Υλικά:

  • 1 φλιτζάνι βραστό νερό
  • 4 καρφάκια γαρίφαλο
  • φλούδα από 1 λεμόνι
  • 2 κουτ. γλυκού καστανή ζάχαρη
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • 60ml bourbon ή ουίσκι

Εκτέλεση:

Ρίχνεις τη ζάχαρη στο φλιτζάνι με το καυτό νερό και ανακατεύεις να διαλυθεί. Καρφώνεις τα γαρίφαλα στη φλούδα λεμονιού και τη ρίχνεις μέσα στο νερό. Τέλος, ανακατεύεις μέσα το χυμό λεμονιού και το ποτό. Όπως μαρτυράει και το όνομα του, το Hot toddy πίνεται ζεστό.