fbpixel

Search icon
Search
Τα νέα βιβλία "Fashion Eye" της Louis Vuitton εξερευνούν την Iταλική Ριβιέρα και την Ταϊτή
ARTS & CULTURE

Τα νέα βιβλία "Fashion Eye" της Louis Vuitton εξερευνούν την Iταλική Ριβιέρα και την Ταϊτή

Κάθε βιβλίο της σειράς Fashion Eye αναδεικνύει πανέμορφες τοποθεσίες από την οπτική γωνία ενός φωτογράφου μόδας


Κάθε βιβλίο της σειράς Fashion Eye της Louis Vuitton λειτουργεί ως ένας εκλεπτυσμένος ταξιδιωτικός οδηγός, προσφέροντας μια προσωπική ματιά σε παγκόσμιους τόπους μέσα από το φακό ενός φωτογράφου μόδας. Οι προηγούμενες εκδόσεις έχουν εξερευνήσει προορισμούς σε όλο τον κόσμο - από τη Βρετανική Κολομβία μέχρι το Μπαλί - παρέχοντας μια ρομαντική αλλά και ρεαλιστική ματιά στην τοπική ζωή. 

Από τίτλο σε τίτλο, αναδύεται μια ευρεία συλλογή προοπτικών, η οποία αλλάζει ανάλογα με το μέρος, περιλαμβάνοντας αστικά πανοράματα και φυσικά τοπία, σκηνές της τοπικής ζωής και πιο στοχαστικά έργα. Το Fashion Eye δίνει το έναυσμα για έναν άνευ προηγουμένου διάλογο μεταξύ ανερχόμενων ταλέντων, έμπειρων φωτογράφων και θρύλων της φωτογραφίας μόδας.

lv-italian-rivieras.jpg


Στο φεστιβάλ Les Rencontres de la Photographie, λοιπόν,  η Louis Vuitton εγκαινίασε την καλοκαιρινή σεζόν αποκαλύπτοντας δύο νέες προσθήκες της συλλογής Fashion Eye. Ανάμεσα σε αυτές τις κυκλοφορίες, ο Slim Aarons βρίσκεται στο επίκεντρο μεταφέροντας τους αναγνώστες πίσω στο χρόνο, καθώς απαθανατίζει τη γοητεία των ιταλικών ακτών, από τη δεκαετία του 1960 έως τη δεκαετία του 1980. 

lv-photo.webp

Ο ίδιος παρουσιάζει τη dolce vita σε 112 σελίδες μέσω καλαίσθητων και γοητευτικών εικόνων. Γνωστός για τις candid φωτογραφίες διασημοτήτων, ο Aarons ταξίδεψε στις ιταλικές ακτές για να καταγράψει τον ανέμελο, λαμπερό τρόπο ζωής των αστέρων του κινηματογράφου που έκαναν τζετ-σέτινγκ.

screenshot-2023-07-17-at-13322-pm.png

Σε 100 φωτογραφίες, το Italian Rivieras αντιπαραβάλλει τις πολύχρωμες λήψεις τοπίου του Aarons με τις απαστράπτουσες φωτογραφίες του με ντόπιους και επισκέπτες. Μέσα σε αυτό το φωτογραφικό έργο, οι σελίδες ζωντανέουν με εικόνες ειδυλλιακών παραλιών, μεσογειακών γευμάτων και χαλαρών cocktail δίπλα στην πισίνα.


lv-phooto.jpeg

Οι πλούσιες συγκεντρώσεις σε yachts και τα μαυρισμένα σώματα που κοσμούνται με πολυτελή καλοκαιρινά αξεσουάρ προσδίδουν έναν αέρα χλιδής στη σειρά. Από την ηλιόλουστη πισίνα του ξενοδοχείου Pellicano μέχρι τα πολυτελή καταστρώματα στη Σαρδηνία, ο φακός του Aarons αποτύπωσε τη μεγαλοπρέπεια που καθόρισε αυτή τη μεταμορφωτική εποχή.

lv-tahiti.jpg

Eν τω μεταξύ, ξεφεύγοντας από την πεπατημένη, ο Jonathan Llense αντλεί έμπνευση από την καθημερινή ζωή της Ταϊτής. Ο Γάλλος φωτογράφος, ο οποίος πέρασε έναν μήνα εξερευνώντας το νησί, στρέφεται σε κοντινά πλάνα που απεικονίζουν τις πιο καθημερινές πτυχές της πραγματικότητας. Ο Llense αναμειγνύει φωτογραφίες γραφικών τοπίων με λήψεις νεκρής φύσης με πολλές λεπτομέρειες, δίνοντας στους αναγνώστες μια εις βάθος ματιά στη ζωή στο συχνά ρομαντικοποιημένο και παραθεριστικό νησί.

tahiti-photo.jpeg


Καθοδηγούμενος από το φωτογραφικό του ένστικτο, χωρίς προκαθορισμένο στόχο, αφήνει να αναδυθεί μια μοναδική ιστορία, που αντανακλά τις δικές του εμμονές. Το οδοιπορικό αποκτά μια οικεία, απογυμνωμένη ποιότητα, απομακρύνεται από την ανθρώπινη παρουσία και πλησιάζει περισσότερο στο εφήμερο, που αποτυπώνεται σε ζωηρές αποχρώσεις. Αδέσποτα σκυλιά, σκιές που απλώνονται στο σκυρόδεμα και αντικείμενα που βρέθηκαν συνυπάρχουν σε μια εκπληκτική αλληλεπίδραση. 

tahiti-phooto.webp

Τα νέα βιβλία Fashion Eye κοστίζουν 68 δολάρια (δηλαδή περίπου 60 ευρώ) και είναι διαθέσιμα στα Αγγλικά και Γαλλικά στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Louis Vuitton. Και τα δύο βιβλία με σκληρό εξώφυλλο έχουν τις ίδιες διαστάσεις - 20,8 cm x 14 cm - και διαθέτουν ανάγλυφο υφασμάτινο δέσιμο.

Images source: Louis Vuitton