fbpixel

Search icon
Search
Τα νέα ξενοδοχεία-«διαμάντια» της The Standard προσφέρουν πρωτοποριακή φιλοξενία
DESIGN NEWS

Τα νέα ξενοδοχεία-«διαμάντια» της The Standard προσφέρουν πρωτοποριακή φιλοξενία

Το Standard Bangkok, στον πύργο Mahanakhon του Ole Scheeren, και το The Standard Hua Hin, σχεδιασμένο από την Onion


Δύο νέες μεγάλες αφίξεις αλλάζουν τον χάρτη φιλοξενίας στην Ταϊλάνδη, το The Standard Bangkok και το The Standard Hua Hin, μόλις γιόρτασαν τα επίσημα εγκαίνιά τους ως οι καινούριες hot προσθήκες στο αναπτυσσόμενο «χαρτοφυλάκιο» της παγκόσμιου hospitality brand. Από την έναρξή του το 1999, το The Standard έχει κερδίσει διεθνή αναγνώριση ως πρωτοπόρος στον τομέα του. Από τα εμβληματικά του ξενοδοχεία στη Νέα Υόρκη μέχρι τις Μαλδίβες, η αλυσίδα είναι γνωστή για την παροχή πολιτιστικών εμπειριών παγκόσμιας κλάσης – ενώ τώρα βάζει επίσης τη σφραγίδα της στον δημοφιλή ασιατικό προορισμό! 

The Standard Bangkok εντυπωσιάζει με τον ψηλότερο rooftop 

2-hMjfL.jpg

Το Standard Bangkok βρίσκεται στον μνημειώδη πύργο King Power Mahanakhon, σχεδιασμένο από τον γερμανό αρχιτέκτονα Ole Scheeren, και είναι το νέο «διαμάντι» του brand. Μέσα από τα 155 δωμάτια του ξενοδοχείου, σχεδιασμένα από τον Jaime Hayon, και τα μεγάλα παράθυρά του, προσφέρει στους επισκέπτες εκπληκτική θέα σε όλη την πόλη αλλά και διαμονή στους πιο «ζωντανούς» και statement εσωτερικούς χώρους. «Στόχος ήταν να δημιουργήσουμε κάτι φρέσκο και καλοσχεδιασμένο που να έχει μια όμορφη χρωματική παλέτα», υποστηρίζει ο Ισπανός καλλιτέχνης, Hayon.

3-dTKJA.jpg

Με το που εισέρχεστε στο κτίριο, σε ένα ευρύχωρο lobby, κομψά, handmade φωτιστικά εντυπωσιάζουν στην οροφή. «Περάσαμε μήνες στην Ταϊλάνδη δουλεύοντας με τοπικούς κατασκευαστές», λέει η Hayon. Αυτό το επίπεδο περιλαμβάνει μια boutique που προσφέρει κομμάτια από συνεργασίες με ντόπιους designers, ενώ στο δάπεδο ξεχωρίζει ένα εντυπωσιακό έργο τέχνης που απεικονίζει ένα ζευγάρι να αγκαλιάζεται.

4-TV93S.jpg

Μπορείτε να περάσετε στους υπόλοιπους ορόφους του ψηλού κτιρίου μέσω ενός «ψυχεδελικού» ανελκυστήρα, φτάνοντας στον τέταρτο όροφο, στον Parlor, όπου αποτελεί το social hub του ξενοδοχείου. Εδώ, οι επισκέπτες μπορούν να ολοκληρώσουν το check-in τους, να παρακολουθήσουν εκδηλώσεις ή απλά να καθίσουν και να ακούσουν ζωντανή μουσική. Διαθέτοντας άνετους καναπέδες, παιχνιδιάρικα χρώματα και αντικείμενα με στρογγυλεμένες άκρες, τα πάντα είναι custom-made, από τα χερούλια των πορτών μέχρι τα έπιπλα. Η ίδια προσέγγιση συνεχίζεται σε όλους τους χώρους, αντιπαραθέτοντας τις έντονες γεωμετρίες του υπάρχοντος κτιρίου με καμπύλες και πιο απαλό σχεδιασμό.

xoris-titlo-flORf.jpg

Μια μεγάλη πισίνα με βεράντα, γυμναστήριο, spa και δύο εστιατόρια, το Mott 32 και το The Standard Grill, υπάρχουν επίσης στο ξενοδοχείο. Θυμίζοντας ταινία του Wes Anderson, «το κτίριο μπορεί να παρομοιαστεί με ένα ιδιαίτερο film. Κάθε χώρος είναι μια διαφορετική σκηνή. Κάθε δωμάτιο προκαλεί ένα διαφορετικό συναίσθημα», λέει η Hayon. Στον 76ο όροφο βρίσκεται το Ojo, το εντυπωσιακό μεξικανικό εστιατόριο, που σερβίρει πιάτα εμπνευσμένα από τη Γκουανταλαχάρα. Στην κορυφή του κτιρίου των 78 ορόφων, το Sky Beach προσφέρει τη θέα της Μπανγκόκ που κόβει την ανάσα. Ως η ψηλότερη ταράτσα της πόλης, οι ταξιδιώτες θα απολαύσουν μια πισίνα στο χρώμα της λιμνοθάλασσας, σε σχήμα φασολιού, που περιβάλλεται από ξαπλώστρες με πολύχρωμα prints, δίπλα στο cocktail bar!


Το Standard Hua Hin είναι το ιδανικό «καταφύγιο» με θέα στη θάλασσα 

13-Qi8sv.jpg

Το δεύτερο ταϊλανδικό θέρετρο του The Standard είναι ένα υπέροχο «καταφύγιο» στην παραλία με θέα στον κόλπο της Ταϊλάνδης στο Hua Hin - ένα σύντομο ταξίδι δυόμισι ωρών από την πρωτεύουσα. Σχεδιασμένο από την αρχιτεκτονική Onion με έδρα την Μπανγκόκ, το φιλόξενο συγκρότημα αποτελείται από μια σειρά οργανικών σπιτιών, φωλιασμένων σε μια πλούσια πράσινη όαση. Φέρνοντας νεανική ενέργεια στην τοπική ξενοδοχειακή σκηνή, συνδυάζει μπρουταλιστικά στοιχεία, όπως εκτεθειμένο και ασβεστωμένο ξύλο και μπαμπού. «Αυτά τα υλικά προστέθηκαν προσεκτικά σε όλο το έργο για να δημιουργήσουν μια boho-chic ατμόσφαιρα», λέει η επικεφαλής σχεδίασης της Standard International, Verena Haller.

5-Hwjh6.jpg

Πρόκειται για ένα νεύμα στο The Standard Miami, με τα ιδιόμορφα στοιχεία και την mid-century αισθητική, το ξενοδοχείο διαθέτει 199 δωμάτια που αποτελούνται από σουίτες και βίλες. Κάθε χώρος αποπνέει ηρεμία με τους γήινους τόνους, την απαλή χρωματική παλέτα και τις ψηλές οροφές. Διαθέτοντας ένα εντυπωσιακό spa με μια ποικιλία από θεραπείες περιποιήσεις που θα σας ανανεώσουν πλήρως, ένα mini γυμναστήριο και μια πισίνα, δίνετε η ευκαιρία για απόλυτη χαλάρωση σώματος και νου. «Στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε έναν ξεκούραστο και αναζωογονητικό παραθαλάσσιο προορισμό που ταυτόχρονα ηρεμεί και διεγείρει τις αισθήσεις μέσω του πρωτοποριακού σχεδιασμού», υποστηρίζει η Haller.

9.jpg

Μάλιστα, το ξενοδοχείο περιλαμβάνει ένα all day long εστιατόριο που ονομάζεται Lido, ένα Juice Café και ένα αυθεντικό ταϊλανδέζικο γαστρο-προορισμό που ονομάζεται Praça. «Το Standard Hua Hin είναι ένα μοναδικό θέρετρο με το καλύτερο design στην κατηγορία του, υψηλή κουζίνα, και άριστη εξυπηρέτηση», λέει η Haller. Βρίσκεται κοντά στο κέντρο της πόλης, οι επισκέπτες μπορούν εύκολα να επισκεφθούν τοπικά εστιατόρια με θαλασσινά, street markets, αναμειγνύοντας το κοσμοπολίτικο αλλά και local στοιχείο της αυθεντικής ταυτότητας του The Standard, τα οποία σχεδιάζει να επεκτείνει σύντομα με περισσότερα νέα θέρετρα, στη Λισαβόνα, το Μιλάνο και τη Σιγκαπούρη!