fbpixel

Search icon
Search
Tα must-have καλοκαιρινά σχέδια στα φορέματα για να εντάξετε στη συλλογή σας
TRENDS & CATWALKS

Tα must-have καλοκαιρινά σχέδια στα φορέματα για να εντάξετε στη συλλογή σας

Trendy επιλογές που δε θα μπορείτε να αποχωριστείτε


Αν αναζητάτε να βρείτε εκείνο το κομμάτι, το οποίο είναι απόλυτα συνδεδεμένο με το καλοκαίρι –εκτός από τα μαγιό- τότε αυτό σίγουρα είναι το φόρεμα. Αέρινα, πολύχρωμα κομψά και δροσερά, έχουν την ικανότητα να αποτυπώνουν την καλοκαιρινή περίοδο με τον καλύτερο τρόπο. Παρόλο που ταιριάζουν σε όλους τους μήνες, οι πιο ζεστές ημέρες του χρόνου είναι σίγουρα η εποχή τους. Πέραν όμως όλων των αυτών, ένας από τους βασικούς λόγους που έχουν μία τόσο σημαντική θέση στην καρδιά αλλά και στη γκαρνταρόμπα μας είναι το γεγονός ότι μας χαρίζουν επιτυχημένα και fashionable looks, που θα εντυπωσιάσουν με μία μόλις κίνηση, χωρίς να χρειαστεί να καταβάλουμε ιδιαίτερη προσπάθεια.

Οι τάσεις αλλάζουν και μεταβάλλονται συνεχώς και εμείς είμαστε από τις γυναίκες που δε θέλουμε να χάνουμε την παραμικρή αλλαγή και παράλληλα να επιλέγουμε τα κομμάτια εκείνα που θα κάνουν τη διαφορά και θα ξεχωρίζουν. Για όλα τα παραπάνω ψάξαμε και βρήκαμε τα dress trends που θα σας ανανεώσουν και θα σας βοηθήσουν να μαγνητίσετε τα βλέμματα το φετινό καλοκαίρι.

Cut outs dress

fa5b2df1990a76116d1be25c81e407a8.jpg

Θα έχετε παρατηρήσει ότι τα cut outs αλλά και τα open back φορέματα έχουν εκτοξεύσει στα ύψη τη δημοφιλία τους εδώ και μερικούς μήνες. Είτε είστε λάτρεις είτε όχι αυτό που έχουμε να σας πούμε είναι ότι αναδεικνύουν με διακριτικό και κομψό τρόπο τη θηλυκότητα κάθε γυναίκας. Κολακεύουν τη σιλουέτα και τονίζουν τα δυνατά σημεία του σώματός μας. Θα τα συναντήσετε τόσο σε στενές όσο και πιο φαρδιές γραμμές ανάλογα το στιλ και την προτίμηση σας. Δώστε τους μία ευκαιρία και είμαστε σίγουρες πως δε θα το μετανιώσετε. Αν δε σας αρέσουν πολύ οι πειραματισμοί τότε καλύτερα να κινηθείτε σε open back choices.

Slip dress

0a37cf049e6737894dad74646efdb4e1.jpg
Image source: @stealthelook

Εδώ και πολλές σεζόν είναι στη λίστα με τις πιο συχνές επιλογές. Είναι αλήθεια πως κρύβει μέσα του κάτι ιδιαίτερο, το οποίο μας κάνει να μη μπορούμε να του αντισταθούμε. Έχει την ικανότητα να «σταθεί» σε όλες τις περιστάσεις και να πάρει πολλές μορφές, από την πιο casual μαζί μ’ ένα t-shirt και sneakers μέχρι πιο formal με strappy sandals ή ένα ζευγάρι γόβες. Δυναμικό και ξεχωριστό, αποτελεί το κομμάτι εκείνο που κάθε σύγχρονη γυναίκα θέλει να έχει στη συλλογή της.

Puff sleeve dress

df8118b78d154fba3e40782b443416c1.jpg

Τα φουσκωτά μανίκια ξεκίνησαν ως ένα απλό micro trend που είχε κερδίσει την προσοχή και πλέον έχει μετατραπεί σε μία από τις μεγαλύτερες τάσεις των εποχών – με μία μικρή δόση υπερβολής. Παρόλα αυτά, τα puff sleeves έχουν κερδίσει μία σημαντική θέση στις εμφανίσεις κάθε fashionistas, οι οποίες μας έχουν κάνει να τα αναζητάμε όλο και περισσότερο. Το γεγονός λοιπόν ότι τα φορέματα με τα υπερμεγέθη μανίκια είναι στην κατηγορία με τις καλοκαιρινές τάσεις δε μας κάνει καμία εντύπωση. Αν είστε λάτρεις μεγαλώστε τη συλλογή σας ενώ αν δεν έχετε έρθει μέχρι τώρα σε επαφή, η summer season η κατάλληλη περίοδος.

Smock dress

388d9a989c145aee6f52e49dc59dd644.jpg

Αυτό το σχέδιο στα φορέματα έχει κάνει την εμφάνιση του από το περασμένο καλοκαίρι και όπως όλα δείχνουν ήρθε για να μείνει. Είναι ένας εύκολος τρόπος για να δώσετε μία ανανέωση στο στιλ και στις εμφανίσεις σας. Κατά κύριο λόγο βασίζονται σε αέρινες γραμμές, στοιχείο που τα κάνει ακόμα πιο ιδανικά για την καλοκαιρινή περίοδο. Θα τα συναντήσετε σε καταπληκτικά σχέδια αλλά και εκκεντρικά μοτίβα που θα σας βοηθήσουν να ξεχωρίσετε.

Crochet knit dress

e787ecf1cf9cdd544b35583389a65a0d.jpg
Image source: @whowhatwear

Τα πλεκτά φορέματα ήταν ένα από τα last minute trends του περασμένου καλοκαιριού. Όμως, η δημοφιλία τους συνεχίστηκε και κατά τη διάρκεια του χειμώνα, καθώς ήταν μία από τις πιο συχνές και πρακτικές επιλογές. Αυτή η τάση παραμένει και το φετινό καλοκαίρι, προσαρμοσμένη στις ανάγκες και τα σχέδια της εποχής. Μπορείτε να τα επιλέξετε τόσο στα city looks όσο και στα beach outfits και κατά τη διάρκεια των διακοπών σας.

Εγγραφείτε στο GLOW Newsletter για περισσότερα απολαυστικά νέα της μόδας κι όχι μόνο!