fbpixel

Search icon
Search
Tα μικρά styling tips που θα μετατρέψουν τα σύνολά σας στην πιο μοντέρνα εκδοχή τους
STYLING TIPS

Tα μικρά styling tips που θα μετατρέψουν τα σύνολά σας στην πιο μοντέρνα εκδοχή τους

Δώστε άλλη «πνοή» στην εικόνα σας χωρίς να καταβάλετε μεγάλη προσπάθεια


Όλες οι γυναίκες που αγαπάμε τη μόδα προσπαθούμε συνεχώς να δημιουργούμε ενημερωμένες εμφανίσεις, βγαλμένες από σελίδες περιοδικού. Πολλές φορές για να πετύχουμε το ιδανικό αποτέλεσμα, περνάμε ώρες μπροστά στον καθρέφτη μας, δοκιμάζοντας ξανά και ξανά τα κομμάτια που υπάρχουν ήδη στην ντουλάπα μας.

Τον τελευταίο καιρό και ιδιαίτερα μετά την εμφάνιση της πανδημίας του COVID-19, ο χώρος της μόδας έχει πάρει μία διαφορετική τροπή, θέτοντας νέους κανόνες και διαφορετικά θεμέλια. Η άνεση, η διαχρονικότητα και η ευελιξία είναι τα τρία βασικά συστατικά της επιτυχίας των σύγχρονων outfits. Αυτό σημαίνει ότι δε χρειάζεται να έχετε στην κατοχή σας υπερβολικό αριθμό κομματιών. Το μυστικό είναι να προσθέτετε στη συλλογή σας κλασικά κι ευκολοσυνδύαστα items, τα οποία θα έχουν έναν διακριτικό «χαρακτήρα» που θα κάνει όμως τη διαφορά, μαγνητίζοντας τα βλέμματα όλων.

Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει 6 απλά κι εύκολα styling tips, τα οποία θα σας βοηθήσουν να μετατρέψετε ακόμα και τα πιο basic σύνολα, στη μοντέρνα εκδοχή τους, ακολουθώντας πάντα τους κανόνες του στιλ αλλά και των σύγχρονων fashion lovers!

Όγκοι

Οι όγκοι κυρίως στους ώμους και στα χέρια έχουν κάνει πολύ δυναμική την παρουσία τους από την προηγούμενη σεζόν. Δεν μπορούμε άλλωστε να ξεχάσουμε τη φρενίτιδα που επικρατούσε και συνεχίζει να επικρατεί με τα puff sleeves. Στην ίδια κατηγορία έρχονται να προστεθούν και οι πολύ έντονοι ώμοι. Το φαντασμαγορικό show του οίκου Balmain παρουσίασε πλήθος κομματιών με εκκεντρικούς και μυτερούς ώμους, που «έκλεψαν» τις εντυπώσεις. Προτιμήστε λοιπόν tops ή blazers, βασισμένα σ’ αυτήν τη φιλοσοφία και δημιουργήστε αξιοζήλευτα σύνολα μέσα σε λίγα λεπτά.

Chunky boots

Παραμένοντας στο ιδιαίτερο στιλ που χαρίζουν οι όγκοι, έχουμε να σας παρουσιάσουμε κι έναν άλλο τρόπο για να τους προσθέσετε στις εμφανίσεις σας. Αυτός δε θα μπορούσε να είναι άλλος από τα chunky sole boots. Χάρη λοιπόν στους Bottega Veneta, Prada και The Row, οι μπότες με τις έντονες σόλες, έχουν τη μαγική ικανότητα να αναβαθμίζουν το σύνολό μας. Θα τις συναντήσετε σε διάφορα μήκη είτε μέχρι τον αστράγαλο είτε πιο ψηλά. Συνδυάστε τες απλά με το καθημερινό σας τζιν κι ένα πουλόβερ και απογειώστε την εικόνα σας.

Bib collars

Μιλώντας για στιλιστικά μυστικά που αναβαθμίζουν τις εμφανίσεις μας δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε και τους υπερμεγέθεις γιακάδες. Και αυτό το statement item μας συντροφεύει από την περσινή σεζόν και όπως όλα δείχνουν θα αργήσουμε να το αποχωριστούμε. Λατρεύουμε τα πουκάμισα με τους κεντημένους λευκούς γιακάδες, που χαρίζουν μία vintage αισθητική. Για μεγαλύτερη ευελιξία, βρείτε το σχέδιο που σας αρέσει κι επενδύστε σ’ έναν αποσπώμενο γιακά για όλες τις ώρες της ημέρας.

Silhouettes

Πέρα από τα κομμάτια που θα επιλέξουμε να φορέσουμε, σημαντικό ρόλο σ’ ένα όμορφο σύνολο, έχει και η σιλουέτα μας. Προσπαθήστε με κάθε ευκαιρία να τονίζετε τα «δυνατά» σημεία του σώματός σας. Αυτό μπορείτε να το πετύχετε είτε προσθέτοντας μία ζώνη στη μέση, είτε επιλέγοντας ρούχα που έχουν το σωστό fitting ή ακόμα και με διακριτικά layerings, όπως δένοντας ένα πουλόβερ γύρω από τη μέση σας. Οτιδήποτε κι αν διαλέξετε μην ξεχνάτε ποτέ ότι σημασία δεν έχει να ακολουθούμε μόνο τις τάσεις, αλλά να φοράμε κομμάτια που μας κολακεύουν και νιώθουμε υπέροχα μέσα σ’ αυτά.

Scarves

Κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου είχαμε συζητήσει αρκετά για τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να εντάξουμε τα φουλάρια στα outfits μας. Η μεγάλη δημοφιλία αυτών αλλά και των κασκόλ συνεχίζεται και τους μήνες που θα ακολουθήσουν και είναι ένας τρόπος για να δώσετε μοντέρνα πινελιά στην εικόνα σας. Μπορείτε να το δέσετε στον λαιμό, πάνω από το παλτό ακόμα και στα μαλλιά σας. Επενδύστε σ’ ένα it scarf και μαγνητίστε τα βλέμματα.

Jewelries

jewels.jpg
Image source: @streetstylestars

Τα κοσμήματα «παίζουν» πολύ σημαντικό ρόλο σε μία ολοκληρωμένη εμφάνιση. Εμείς αγαπάμε ιδιαιτέρα να φοράμε «ήρεμα» και απλά σύνολα, σε ουδέτερες αποχρώσεις και να τα απογειώνουμε με έντονα jewels όπως σκουλαρίκια ή κολιέ. Χωρίς δεύτερη σκέψη σας προτείνουμε να το δοκιμάσετε. Εντάξτε τα κοσμήματα περισσότερο στην καθημερινότητά σας και πραγματικά δε θα το μετανιώσετε!