fbpixel

Search icon
Search
EDITORS' CHOICE

Τα λάθη που κάνετε όταν φοράτε το άρωμά σας και πώς να τα διορθώσετε

Plus: Οι 6 νέες μυρωδάτες αφίξεις που ξεχωρίσαμε


Τα λάθη που κάνετε όταν φοράτε το άρωμά σας και πώς να τα διορθώσετε

Όλοι έχουμε ένα signature άρωμα. Μπορεί να μην το φοράμε σε καθημερινή βάση, αλλά είναι αυτό που βρίσκεται μονίμως στη beauty συλλογή μας, ενώ άλλες μυρωδιές πηγαίνουν και έρχονται. Άλλωστε, το να το φοράμε είναι ίσως η πιο απλή διαδικασία σε ολόκληρη την ρουτίνα μας. Απλώς το ψεκάζουμε στους καρπούς, το τρίβουμε και είμαστε έτοιμες. Ο λόγος που αυτό μπορεί να ακούγεται πολύ απλό είναι γιατί αποτελεί ένα κοινό σφάλμα που κάνουμε οι περισσότεροι. Όταν μιλάμε, λοιπόν, για την τέχνη του αρώματος  θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι ακόμη και η θερμοκρασία του ντους έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην φρεσκάδα και στην διάρκεια ζωής του.

5-perfumes-that-make-a-statement-editorial-banner.jpg

Παραλείπουμε την τριβή

Η ενστικτώδης συνήθεια της τριβής είναι στην πραγματικότητα πολύ λάθος. Αυτό συμβαίνει καθώς αυξάνει τη θερμοκρασία του δέρματος, το οποίο παράγει φυσικά ένζυμα που επηρεάζουν τη μυρωδιά. Όταν θέλουμε, λοιπόν να διατηρήσουμε στο maximum την ακεραιτότητα, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι απλώς να ψεκάσουμε στους καρπούς και να περιμένουμε μέχρι να απορροφηθεί το υγρό. Μετά μπορούμε να προχωρήσουμε και στα υπόλοιπα σημεία.

Αποθηκεύουμε σωστά

Οι κολόνιες είναι ευαίσθητες στις αλλαγές του περιβάλλοντος. Είναι σημαντικό να μη τις πηγαίνετε από το κρύο στη ζέστη καθώς μπορεί να δημιουργηθούν αναπάντεχες χημικές αντιδράσεις μεταξύ των συστατικών, με αποτέλεσμα η μυρωδιά να "παλιώσει" πιο γρήγορα. Παρόμοια αρνητική επίδραση έχουν και οι υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου, καθώς μεταβάλλουν το χρώμα του αρώματος, κάνοντάς το να πρασινίζει. 

woman-with-perfume.jpg

Τελειώνουμε και μετά αγοράζουμε το επόμενο 

Είναι σημαντικό η κολόνια να καταναλώνεται σε γρήγορο ρυθμό. Κρατώντας ένα μπουκαλάκι μισοάδειο, δίνεται την ευκαιρία στο οξυγόνο να εισχωρήσει στη σύνθεση του και να αρχίσει να διασπά σταδιακά τα μόριά της. Αν κρατάτε την αγαπημένη σας μυρωδιά μόνο για εξαιρετικές περιπτώσεις, τότε καλύτερα να επενδύσετε στη μικρή ή τη μεσαία συσκευασία για να μην πάει ούτε μία σταγόνα χαμένη!

The spring mood boosters

Trussardi Eau De Parfum, Trussardi: Ένα Floral- Chypre άρωμα εμπνευσμένο από 2 γυναίκες αρωματοποιούς τις Julie Massé και Violaine Collas οι οποίες δημιούργησαν ένα υπέροχο οσφρητικό μείγμα εμπνευσμένο από την Ιταλική κουλτούρα και τον γυναικείο δυναμισμό. Eκπροσωπεί όλες τις σύγχρονες γυναίκες που είναι ηγέτες του πεπρωμένου τους και αγαπούν την ελευθερία και την ανεξαρτησία.

Daisy Eau So Intense, Marc Jacobs: Mία νέα, πιο βαθιά ερμηνεία του αυθεντικού αρώματος Daisy. Το μαγικό συναίσθημα της «χρυσής ώρας» ενός ηλιοβασιλέματος αποθηκευμένο σε ένα μπουκάλι. Αποτελεί μια υπενθύμιση της παρθένας ομορφιάς της φύσης και της ανεμελιάς. 

Bad Boy Le Parfum Eau De Parfum, Carolina Herrera: Το άρωμα αυτό επαναπροσδιορίζει το εμβληματικό BAD BOY Eau de Toilette με μία νέα, "ηλεκτρισμένη" σύνθεση. Πιο τολμηρό και μυστηριώδες από ποτέ, ενσαρκώνει τις αντιθέσεις που χαρακτηρίζουν κάθε σύγχρονο άνδρα με ένα εκπληκτικό μείγμα από υψηλής ποιότητας κάνναβης και ζεστού δέρματος. Η απόλυτη έκφραση της εκλεπτυσμένης ανυπακοής, είναι η απόδειξη ότι οι κανόνες δημιουργήθηκαν για να τους σπάμε!

Lily & Magnolia Blossom Eau de Parfum, Molton Brown: Άγρια άνθη χορεύουν νωχελικά και με αργό ρυθμό από το απαλό αεράκι. Μια ατμόσφαιρα από γλυκές και κρεμώδεις νότες μανόλιας που αιωρούνται πάνω από το άγριο άσπρο τσάι σε συνδυασμό με το κιτρώδες πράσινο μανταρίνι. Το απαλό φύλλο από το lily of the valley (κρίνος) γλιστρά απαλά πάνω από το σανταλόξυλο και μεταμορφώνεται σε κάτι σεμνό και κομψό, αλλά λαμπερό και έντονο την ίδια κιόλας στιγμή.

Yes I am Glorious, Cacharel: Είναι ένα κύμα αισιόδοξης ενέργειας που σου δίνει δύναμη και λάμψη. Το άρωμα αυτό αποτελεί ένα φωτεινό cremoso — ένα λουλουδάτος και ανατολίτικος συνδυασμό με νότες νέκταρ λευκόσαρκου ροδάκινου και αιθέριου ελαίου μανταρινιού στην κορυφή, νότες λαμπερής μανόλιας και λευκών λουλουδιών στην καρδιά και συμφωνία milkshake με ένα ίχνος σανδαλόξυλου στη βάση.

Lady Million Fabulous, Paco Rabanne: Ένα εθιστικό ανατολίτικο και λουλουδάτο άρωμα. Ένα μείγμα από λαμπερές νότες και λευκά άνθη που συνδυάζονται με τον αισθησιασμό της ανατολίτικης ξυλώδης βάσης του που δημιουργήθηκε για το πάρτι που μόλις ξεκινά. Άλλωστε, δε θα μπορούσε να είναι και αλλιώς με την ιστορία που διαθέτει. 

 Fresh love

Fresh love

Trussardi Eau De Parfum, Trussardi, Attica

BUY ME
 Made in England

Made in England

Lily & Magnolia Blossom Eau de Parfum, Molton Brown

BUY ME
 Feminin signature

Feminin signature

Yes I am Glorious, Cacharel, Sephora

BUY ME
 Golden power

Golden power

Lady Million Fabulous, Paco Rabanne, Attica

BUY ME
 Hot stuff

Hot stuff

Daisy Eau So Intense, Marc Jacobs

 Men's love

Men's love

Bad Boy Le Parfum Eau De Parfum, Carolina Herrera, Hondos Center

BUY ME