fbpixel

Search icon
Search
Τα χρώματα που θα φορέσουμε φέτος το φθινόπωρο όπως παρουσιάστηκαν στα shows των μεγάλων σχεδιαστών
TRENDS & CATWALKS

Τα χρώματα που θα φορέσουμε φέτος το φθινόπωρο όπως παρουσιάστηκαν στα shows των μεγάλων σχεδιαστών

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις λεπτομέρειες που θα απογειώσουν τα σύνολά σας


Ήδη από την αρχή του καλοκαιριού οι ειδικοί στο χώρο της μόδας είχαν στραμμένο το ενδιαφέρον τους σε όλα αυτά που επρόκειτο να ακολουθήσουν κατά τη διάρκεια των φθινοπωρινών μηνών. Πέρα από τα σχέδια, τα υφάσματα, τις γραμμές και τα κοψίματα, πολύ σημαντικό ρόλο έχουν και τα χρώματα. Είναι αλήθεια ότι τις τελευταίες σεζόν τόσο οι fashion lovers όσο και οι άνθρωποι, οι οποίοι εργάζονται στη βιομηχανία της μόδας, δίνουν ιδιαίτερη σημασία στα colour trends.

Τα neutrals γίνονται όλο και πιο «απαραίτητα» στις καθημερινές μας επιλογές, διατηρώντας και τονίζοντας τη διαχρονικότητα και την ανάγκη για μακροζωία η οποία συνεχώς αυξάνεται. Από την άλλη πλευρά, οι μοντέρνες και σύγχρονες δημιουργίες θα αποτελούν πάντα το «αλατοπίπερο» στην καθημερινότητα μας, γι αυτό τα έντονα και εκκεντρικά χρώματα αυξάνουν ολοένα και περισσότερο τη δημοτικότητά τους.

Ο Σεπτέμβριος απέχει μόλις μερικές μέρες κι αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή να μιλήσουμε για της τάσεις που θα κυριαρχήσουν στον κόσμο των χρωμάτων την περίοδο Fall/Winter 2020. H διευθύντρια του Pantone Color Institute, Leatrice Eiseman, είπε σε συνέντευξή της «Η παλέτα χρωμάτων για το Φθινόπωρο/Χειμώνα 2020 υπογραμμίζει την επιθυμία μας για ευπροσάρμοστο, διαχρονικό χρώμα. Χρώματα, των οποίων η διαχρονικότητα και η ευελιξία μεταδίδουν ένα επίπεδο λειτουργικότητας και ταυτόχρονα προσφέρονται για μοναδικές colour statements που ξεχωρίζουν».

Από το έντονα μπορντό κομμάτια που ταιριάζουν υπέροχα στις χειμερινές μέρες έως το αγαπημένο γκρι και τους απροσδόκητους τόνους του πορτοκαλί, παρακάτω συλλέξαμε τα πιο hot colour trends της σεζόν για looks, στα οποία δε θα μπορείτε να αντισταθείτε!

Red

red-2.jpg
Courtesy of Lanvin, Prabal Gurung, Michael Kors

Η παρουσία του κόκκινου στη λίστα με τα απαραίτητα χρώματα της σεζόν, δεν αποτελεί έκπληξη, διότι εδώ και πολύ καιρό η δημοφιλία του έχει φτάσει στα ύψη. Το έχουμε δει σε πλήθος αποχρώσεων από τους φλογερούς τόνους μέχρι τους πιο «ήσυχους». Για τη σεζόν που έρχεται τη σκυτάλη αναλαμβάνει ο πιο «βαθύς» τόνος αυτού του χρώματος, τον οποίο λατρεύουν οι γυναίκες, το Μπορντό. Φυσικά θα συνεχίσουμε να το συναντάμε και σε όλες τις υπόλοιπες αποχρώσεις για όλες τις ανάγκες. Από κομμάτια για all day εμφανίσεις αλλά και για αξεσουάρ, ετοιμαστείτε για «καυτά» city looks.

Blue

blue-2.jpg
Courtesy of Monse, Halpern, Loewe

To χρώμα της σεζόν δε θα σταματήσει να μας εκπλήσσει μέχρι την τελευταία στιγμή. Παρ’ όλο που όλες οι αποχρώσεις του είχαν μια θέση στις πασαρέλες για τις συλλογές Φθινόπωρο/Χειμώνας 2020, το ενδιαφέρον των ειδικών κέρδισαν οι έντονοι, τολμηροί τόνοι του μπλε. Τα κομμάτια, τα οποία επιλέχθηκαν για να αναδείξουν αυτές τι αποχρώσεις ήταν κυρίως τα παλτό και τα φορέματα. Τα λατρέψαμε !

Grey

grey.jpg
Courtesy of Dolce & Gabbana, Max Mara, Prada

Το γκρι είχε μία που σημαντική θέση στις Fall/Winter 2020 collection. Αυτή η ουδέτερη απόχρωση, η οποία είχε την τιμητική της και τη περασμένη σεζόν, κυριάρχησε στα shows σε head to toe εμφανίσεις. Το συγκεκριμένο χρώμα το συναντήσαμε σε διάφορα υφάσματα, μήκη και σιλουέτες, από κοστούμια έως χοντρά πλεκτά και εντυπωσιακά παλτό. Το κλειδί για να πετύχετε μία άριστη neutral εμφάνιση, είναι η ανάμειξη διάφορων χρωμάτων και υφών μέσα στο σύνολο.

Celery

celery.jpg
Courtesy of Brandon Maxwell, Bottega Veneta, Erdem

Η απόχρωση του πράσινου και του κίτρινου ήταν μία νέα προσθήκη στα catwalks της σεζόν F/W. Η έντονη παρουσία του εντοπίστηκε κυρίως σε tweed skirts, μεταξωτά φορέματα και πλεκτά. Το χρώμα είναι «δροσερό» και «τραγανό» και αναμφίβολα θα προσθέσει μια αισιόδοξη πινελιά στα φθινοπωρινά neutrals.

Almond White

white-2.jpg
Courtesy of Isabel Marant, Bottega Veneta, Adam Lippes

Οι σχεδιαστές από την Isabel Marant μέχρι τον Dior μας παρουσίασαν λαχταριστές, ονειρεμένες, «κρεμώδεις» δημιουργίες head to toe σε ζεστές αποχρώσεις. Το λευκό του αμυγδάλου, το οποίο έκανε αισθητή την παρουσία του κατά τη διάρκεια των runways είναι ένας εύκολος τρόπος να ξεφύγουμε από το κλασικό λευκό διατηρώντας όμως την ευκολία και την πρακτικότητά του. Προτιμήστε τα σε ζεστά πλεκτά με μεγάλους γιακάδες για μία μοντέρνα και παράλληλα glam εμφάνιση.

Orange

orange.jpg
Courtesy of Michael Kors, Carolina Herrera, Marc Jacobs

Ώρα για να προσθέσετε λίγο καλοκαίρι στο χειμώνα σας. Φωτεινές και ζωντανές αποχρώσεις του πορτοκαλί συνδυάστηκαν με τα πάντα, από τα καθημερινά blue jeans μέχρι καφέ δερμάτινα κομμάτια, αποπνέοντας μία αίσθηση εμπιστοσύνης, δημιουργικότητας και ευτυχίας.

Black

black-3.jpg
Courtesy of Bottega Veneta, JW Anderson, Dion Lee

Δεν υπάρχει περίπτωση το μαύρο να λείπει από αυτήν τη λίστα. Μάλιστα, τα shows για την σεζόν που έρχεται, τόνισαν με τον καλύτερο τρόπο ότι το μαύρο κάθε τι άλλο παρά βαρετό είναι. Τα συναντήσαμε σε όλες τις σιλουέτες και τα στιλ, από cut out μέχρι κρόσσια και από puff sleeves μέχρι κάπες, δίνοντας μία αίσθηση ανανέωσης στο πιο διαχρονικό και κλασικό χρώμα όλων των εποχών.

Military Olive

olive.jpg
Courtesy of Ganni, Rejina Pyo, Imaxtree

Οι βαθιές και έντονες πράσινες αποχρώσεις της ελιάς εμφανίστηκαν σε ένα πλήθος υφασμάτων από suede μέχρι μετάξι, δέρμα αλλά και καπιτονέ υφές, προσθέτοντας μία αίσθηση αποφασιστικότητας στα σύνολα. Τα καπιτονέ πανωφόρια έχουν πάλι την τιμητική τους και η αλήθεια είναι ότι η επιλογή αυτής της απόχρωσης θα πάει το στιλ σας ένα βήμα παρακάτω.