fbpixel

Search icon
Search
Τα καλύτερα retreats στη Μεσόγειο & όλες οι νέες wellness τάσεις
MAGAZINE

Τα καλύτερα retreats στη Μεσόγειο & όλες οι νέες wellness τάσεις

Οι νέες τάσεις στην ομορφιά, την υγεία και την ευεξία, που θα μας κάνουν να νιώθουμε και να είμαστε καλά! 


Αν θέλετε να συνδυάσετε τις διακοπές σας με σωματική, πνευματική και ψυχική αναγέννηση, αλλά και luxury treatments, αυτoί είναι μερικοί από τους top προορισμούς ευεξίας στη δική μας γεωγραφική γειτονιά.

Sha Wellness Clinic, Αλικάντε

1-NFJiK.jpg

Ένα από τα καλύτερα medical spa του κόσμου. Η μέθοδος SHA εστιάζει στην υγεία, την ευεξία και τη διατροφή, συνδυάζοντας αρχαίες θεραπείες της Ανατολής με υπερσύγχρονες ιατρικές μεθόδους. Κάθε πρόγραμμα διαρκεί 7, 14 ή 21 μέρες κι επιλέγετε ακριβώς αυτό που έχετε ανάγκη: detox, απώλεια βάρους, αντιγήρανση, εσωτερική ισορροπία.

shawellnessclinic.com

Euphoria Retreat, Μυστράς

3-CM6gk.jpg

Το απόλυτο destination spa της χώρας μας, με ολιστική healing προσέγγιση και signature treatments σ’ ένα εκτενές, εντυπωσιακό μενού. Εδώ, θα κλείσετε προγράμματα αποτοξίνωσης, απώλειας βάρους, χαλάρωσης, αναζωογόνησης και φυσικής κατάστασης. Κι όλα αυτά σ’ ένα συγκλονιστικό ξενοδοχείο μ’ αισθητική εμπνευσμένη από το Βυζάντιο, τις εκκλησίες και τις εικόνες του Μυστρά.

www.euphoriaretreat.com

Aman Sveti Stefan, Μαυροβούνιο

4-govsV.jpg

Ένα ψαροχώρι του 15ου αιώνα σ’ ένα μικροσκοπικό νησάκι της Αδριατικής έχει μετατραπεί σε πεντάστερο ξενοδοχείο μ’ έναν από τους καλύτερους και πολυτελέστερους χώρους περιποίησης και ομορφιάς. Οι υπηρεσίες που προσφέρει βασίζονται στην παραδοσιακή φιλοσοφία και χρησιμοποιούνται περίπου 650 τοπικά, ιατρικά, άγρια βότανα. Ιδανικός προορισμός, αν είστε λάτρεις του kickboxing και των προγραμμάτων που εστιάζουν στην ενδυνάμωση και αναζωογόνηση του σώματος.

www.aman.com

La Reserve Ramatuelle, Γαλλική Ριβιέρα

2-bZQ54.jpg

Το ιδανικό location με focus στο better aging. Κατά τη διάρκεια τριών έως έξι ημερών, για βέλτιστη αποτελεσματικότητα, μπορείτε να επωφεληθείτε από τα εξατομικευμένα προγράμματα διατήρησης της νεότητας που συνδυάζουν τα treatments με την αντιγηραντική διατροφή και την άσκηση. Όλα αυτά, βεβαίως, απολύτως tailored made για εσάς.

www.lareserve-ramatuelle.com

Verdura Resort, Σικελία

5-mJBQ5.jpg

Κορυφαίο 5* κατάλυμα, που διαθέτει το καλύτερο αυτόνομο κέντρο ευεξίας στη Σικελία. Διαθέτει προγράμματα fitness, μασάζ, θεραπείες προσώπου, σώματος και πνεύματος, αλλά και μοναδικά physical therapies, ακόμη και για ασθενείς που έχουν περάσει Covid-19. Η επιλογή του κατάλληλου πρωτοκόλλου γίνεται από medical experts, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εξετάσεών σας.

www.roccofortehotels.com

Teaching them young

6-DZdMa.jpg

Τα δεδομένα για την παιδική άσκηση είναι σοκαριστικά. Μόλις 1 στα 4 παιδιά ολοκληρώνει τα συνιστώμενα 60΄ φυσικής δραστηριότητας την ημέρα. Η άσκηση, όμως, στις μικρές ηλικίες είναι ζωτικής σημασίας, αφού βοηθά στο χτίσιμο και τη διατήρηση υγιών οστών, μυών, αρθρώσεων και δείκτη μάζας σώματος. Ενισχύει την ψυχική και συμπεριφορική υγεία τους, την αυτοπεποίθησή τους και μειώνει το άγχος και την ένταση, ενώ συμβάλλει στην υγεία της μετέπειτα ζωής τους. Γίνετε εσείς το παράδειγμα, δείξτε τους ότι η άσκηση είναι πάνω απ’ όλα διασκέδαση, παίζοντας μαζί τους κυνηγητό, μαθαίνοντάς τους ρόλερ, ποδήλατο ή πατίνι.

www.wearcuckoo.gr

Η γιόγκα σε εικόνες

7-Mb5Hw.jpg

Αν θέλετε να εμβαθύνετε στην ουσία και την ιστορία της γιόγκα, μελετήστε το coffee table book “On yoga” (εκδ. Taschen). O Michael O’Neill, φωτογράφος και γιόγκι, ταξίδεψε για 10 χρόνια στην Αμερική και την Ινδία, αποτυπώνοντας στον φακό του τις πραγματικές εικόνες της εν λόγω πρακτικής και τους πιο influential σύγχρονους γιόγκι.

2021 Wellness Trends

8-sPLwd.jpg

Η στροφή στο wellness είναι δεδομένη σε παγκόσμιο επίπεδο, τόσο που έχει αναδειχτεί σε μια αγορά τρισεκατομμυρίων.

Ποιες είναι οι βασικές τάσεις για το 2021;

Beauty

Τα brands επένδυσαν στα προϊόντα περιποίησης maskne, αφού το μεγαλύτερο πρόβλημα που προέκυψε ήταν οι ερεθισμοί και τα σπυράκια στην περιοχή που καλύπτει η μάσκα.

Υγεία

Η μακροπρόθεσμη ενίσχυση του ανοσοποιητικού είναι η τάση της χρονιάς, καθώς πέρα από την επιστημονική κοινότητα, όλοι κατανόησαν τη σπουδαιότητά του, ακόμη και η βιομηχανία ευεξίας.

Spirit

Σύμφωνα με κλινικές μελέτες πανεπιστημίων, όπως το Χάρβαρντ, το Στάνφορντ και το Τζονς Χόπκινς, ο τρόπος με τον οποίο αναπνέουμε έχει βαθιές επιπτώσεις στην ψυχική, πνευματική και σωματική μας υγεία.

Τι προτείνουν; Διαλογισμό και καθημερινή πρακτική εξάσκηση της αναπνοής.

Fitness

Οι outdoor activities, το home gym και η virtual άσκηση ήρθαν για να μείνουν.

Ballerina@home

9-n8o7D.jpg

Ξέρατε ότι το μπαλέτο είναι το είδος γυμναστικής που κάθε μοντέλο στην Αμερική είναι σχεδόν υποχρεωμένο από το πρακτορείο του να κάνει; Κι όμως! Ο λόγος είναι ότι ενδυναμώνει και κάνει πιο λεπτούς και γραμμωμένους τους μυς, ενώ χαρίζει πλαστικότητα στις κινήσεις τους. Όλα τα top models, μαζί τους και οι Natalie Portman, Liv Tyler, Doutzen Kroes, αλλά και η δική μας Ηλιάνα Παπαγεωργίου συναντιούνται στο Ballet Beautiful, το στούντιο της πρώην μπαλαρίνας Mary Helen Bowers, για ασκήσεις στην μπάρα. Τα σούπερ νέα είναι ότι μπορείτε να ξαναφορέσετε τα μπαλετικά σας, αφού πια προσφέρει περισσότερα από 300 online προγράμματα γυμναστικής και πολλά μοναδικά features για να πετύχετε τους fitness στόχους σας με τον πιο θηλυκό τρόπο.

www.balletbeautiful.com

Ιστορίες καραντίνας

10-mdDrk.jpg

Μια από τις ισχυρές τάσεις της καλοκαιρινής σεζόν είναι οι ψάθινες τσάντες. Ο οίκος Fendi προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, ανεβάζοντας στο runway ένα καταπληκτικό vintage feel καλάθι picnic, ενδεχομένως ως φόρο τιμής για έναν από τους τρόπους που κατά τη διάρκεια του lockdown μας βοήθησαν να διατηρήσουμε την ψυχική μας ισορροπία και, τελικά, ν’ αποκτήσουμε μερικές όμορφες αναμνήσεις. Ας το κρατήσουμε αυτό!

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΜΑΙΟΥ 2021