fbpixel

Search icon
Search
Τα καλύτερα fashion books για τους style enthusiasts
ARTS & CULTURE

Τα καλύτερα fashion books για τους style enthusiasts

Από συναρπαστικά λευκώματα φωτογραφίας μέχρι limited-edition τόμους


Από μοναδικούς φωτογραφικούς τόμους μέχρι τίτλους περιορισμένης έκδοσης, τα βιβλία μόδας που σας προτείνουμε παρακάτω πρόκειται να λειτουργήσουν ως κομψά διακοσμητικά για το coffee table ή τα ράφια όλων όσων αγαπούν το στιλ. 

Shoes A-Z, the Manolo Blahnik Edition (Taschen, 2023)

Το βιβλίο "Shoes A-Z", το οποίο εξερευνά το τεράστιο αρχείο από high fashion shoes του Μουσείου στο FIT στη Νέα Υόρκη, αποτελεί εδώ και καιρό έναν από τους πιο ολοκληρωμένους τόμους για την ιστορία του πιο πολυπόθητου αξεσουάρ. Η νέα έκδοση του βιβλίου-ορόσημο -το οποίο περιλαμβάνει σχέδια από τους Ferragamo, Saint Laurent, Vivienne Westwood και πολλούς άλλους- συνοδεύεται από τρία prints του πιο γνωστού ίσως υποδηματοποιού της μόδας, του Manolo Blahnik. Η limited-edition έκδοση, που αναμφίβολα θα αποτελέσει συλλεκτικό αντικείμενο τα επόμενα χρόνια, ολοκληρώνεται με ένα χαρτοφυλάκιο με κορδέλα για την αποθήκευση των prints, προσφέροντας το τέλειο δώρο για κάθε λάτρη των παπουτσιών.


Burberry (Assouline, 2023)

Η Burberry μπήκε σε ένα νέο κεφάλαιο όταν ο γεννημένος στο Yorkshire σχεδιαστής Daniel Lee ξεκίνησε τη θητεία του στο brand με συλλογές που αντλούν έμπνευση από τους εκλεκτικούς βρετανικούς ενδυματολογικούς κώδικες. Γύρισε επίσης στη λειτουργικότητα που έχει βαθιά τις ρίζες της στον οίκο - η Burberry ιδρύθηκε το 1856 για να δημιουργήσει ρούχα που θα προστάτευαν από τον απρόβλεπτο καιρό της χώρας - μια κληρονομιά που γιορτάζεται με την έκδοση του βιβλίου "Burberry". Σε πέντε κεφάλαια, ο κριτικός μόδας Alexander Fury καταγράφει την 165χρονη ιστορία του οίκου και εξερευνά την καινοτομία, την περιπέτεια και την βρετανικότητα μαζί με 200 εικονογραφήσεις


The Colors of Sies Marjan (Rizzoli, 2022)

Το "The Colors of Sies Marjan" εξερευνά τη σύντομη αλλά πολύχρωμη ιστορία του λατρεμένου οίκου -από την Νέα Υόρκη- Sies Marjan του Sander Lak, ο οποίος έκλεισε τον Ιούνιο του 2020 μετά από τέσσερα χρόνια λειτουργίας. Το «πολύ προσωπικό» βιβλίο, όπως περιγράφει ο Lak, περιλαμβάνει αρχειακές εικόνες του Sies Marjan με ιδιαίτερη έμφαση στη ζωηρή και απροσδόκητη χρήση των χρωμάτων από τον σχεδιαστή, η οποία αποτέλεσε το θεμέλιο της δουλειάς του ("Cookie Monster blue", "Baskin Robbins pink", "Lakers purple" και "Post-it yellow" περιγράφονται όλα στο βιβλίο). «Η πρόθεση πολλών λευκωμάτων για τους οίκους μόδας είναι συνήθως μέσα σε ένα πλαίσιο δημοσίων σχέσεων, όπως μια επέτειος ή τα εγκαίνια μιας boutique. Για μένα ήταν μια ευκαιρία να δώσω ένα τέλος σε αυτό το κεφάλαιο», λέει ο Sander Lak. 


Annie Leibovitz (Taschen, 2022)

Το "Annie Leibovitz", το βιβλίο που αρχικά εκδόθηκε ως μέρος της σειράς "Sumo" της Taschen -στην οποία εμβληματικές προσωπικότητες, όπως ο Helmut Newton, ο David Hockney και οι Rolling Stones, υμνούνται με υπερμεγέθεις limited-edition λευκώματα - επανακυκλοφόρησε μεμονωμένα. Ο εντυπωσιακός τόμος βασίζεται σε 40 χρόνια δουλειάς της Αμερικανίδας φωτογράφου, από το φωτορεπορτάζ για έντυπα όπως το Rolling Stone μέχρι τα πιο γνωστά πορτρέτα διασημοτήτων στο Vanity Fair και τη Vogue, καθώς και σε έναν αριθμό φωτογραφιών που δεν έχουν δει ποτέ ξανά το φως της δημοσιότητας. «Δεν πρόκειται για αναδρομική έκθεση. Είναι ένα είδος ποτπουρί. Ένα τρενάκι του λούνα παρκ», λέει η Leibovitz. «Καθώς το διασχίζεις, ξεχνάς τι είδες στην αρχή. Προς το τέλος βρίσκεσαι σε ένα άλλο μέρος...»


Sportmax (Assouline, 2020)

Αυτός ο τόμος των Luke Leitch και Olivier Saillard, που εκδόθηκε από την Assouline, προσφέρει μια ευχάριστη εικονογραφική περιήγηση στην ιστορία πέντε δεκαετιών της εταιρείας Sportmax, που ιδρύθηκε το 1969 από τον Achille Maramotti. Σκίτσα και εικόνες διαφημιστικών καμπανιών αφθονούν, αναδεικνύοντας τις τολμηρά κορεσμένες αποχρώσεις που καθορίζουν την αισθητική της Sportmax και αποτυπώνουν τις υπογραφές του στιλ των δημιουργών που εργάστηκαν ανώνυμα στις συλλογές του fashion brand όπως οι Nanni Strada, Jean- Charles de Castelbajac, Odile Lançon και Guy Paulin.