fbpixel

Search icon
Search
Τα fitness trends του 2022 για καλλίγραμμο σώμα
WELLNESS

Τα fitness trends του 2022 για καλλίγραμμο σώμα

Οι τάσεις στον κόσμο της γυμναστικής που πρόκειται να μας απασχολήσουν


Είναι γεγονός πως στον χώρο της γυμναστικής τα τελευταία χρόνια οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και πως οι νέες τεχνολογίες κάνουν ακόμη πιο δημιουργικούς τους wellness gurus. Αν και δεν είναι λίγοι αυτοί που ορκίζονται στις κλασικές επιλογές, αυτό που αρχίζει να επικρατεί είναι η εξατομίκευση. Ορίστε τους δικούς σας στόχους, ξεπεράστε τα όριά σας και θα ανακαλύψετε πως τελικά το πάθος για υγιεινή ζωή και καλή φυσική κατάσταση θα σας κάνει να πείτε «ναι» σε οτιδήποτε πρωτοποριακό επικρατεί το 2022.

Ανακαλύψτε παρακάτω τα fitness trends του 2022, που θα σας κάνουν να αποκτήσετε το σώμα των ονείρων σας!

Mindful workouts

Για πολλούς ανθρώπους, η άσκηση αποτελεί μια στρατηγική για τη διαχείριση του άγχους. Μάλιστα, μελέτες δείχνουν ότι πολλοί Αμερικανοί χρησιμοποιούν το σχήμα γυμναστικής τους ως κύρια μέθοδο μείωσης του στρες. Πράγματι, η σωματική δραστηριότητα έχει τη δύναμη να ανακουφίζει από το άγχος και για αυτό τα Mindful Workouts είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο hot fitness trends του 2022. Θα δοθεί μεγαλύτερη έμφαση σε ό,τι συμβαίνει πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την προπόνηση και με αυτό τον τρόπο θα γίνει πλέον τρόπος ζωής το ολιστικό wellbeing.

shutterstock-1660412644.jpg

Workout with mobile apps

Η συγκεκριμένη τάση μέρα με τη μέρα εξαπλώνεται όλο και περισσότερο και είναι ιδανική για όσους δεν έχουν χρόνο να αφιερώσουν σε μία επίσκεψη στο γυμναστήριο. Οπότε, σίγουρα δεν πρέπει να πείτε «όχι» στις εφαρμογές γυμναστικής! Εδώ η γυμναστική συναντά την τεχνολογία και για αυτόν τον λόγο θα σας λύσει τα χέρια. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ένα στρώμα γυμναστικής, το κινητό σας και την αγαπημένη σας μουσική, για να περάσει λίγο πιο ευχάριστα η ώρα. Εκτός από ευκολία και τέλειο σώμα, όμως, τα συγκεκριμένα applications προσφέρουν καταγραφή απόδοσης κατά τη διάρκεια της άσκησης, ημερήσια καταμέτρηση βημάτων και θερμίδων που χάνετε, καθώς και το ανάλογο coaching ανάλογα με τον προπονητικό σας στόχο.

Aerial yoga

Όπως στη yoga, έτσι και στην aerial yoga παρατηρείται βελτίωση της ευλυγισίας, της κυκλοφορίας του αίματος και της μυϊκής ενδυνάμωσης. Η διαφορά ανάμεσά στους βρίσκεται στο γεγονός ότι στη δεύτερη συνδυάζετε τη γυμναστική με την κίνηση στον αέρα, κάτι το οποίο μπορεί να ανεβάσει την αδρεναλίνη σας στο μέγιστο level. Επιπλέον, εξαιτίας της αιώρησης ενισχύεται η ισορροπία και αποφορτίζεται η σπονδυλική στήλη, με αποτέλεσμα να μειώνονται οι μυϊκοί πόνοι. Τέλος, μειώνεται το άγχος, βελτιώνεται η ποιότητα του ύπνου και νιώθετε πιο ευχάριστα.

shutterstock-751986172.jpg

Kick boxing

Ένα top trend που μπορείτε να υιοθετήσετε στη gym routine σας, εάν θέλετε να ακολουθήσετε ένα πιο εναλλακτικό είδος αερόβιας γυμναστικής. To kick boxing προσφέρει ενδυνάμωση ολόκληρου του σώματος, απίστευτη εκτόνωση, πειθαρχία και φυσικά καύση θερμίδων. Plus, είναι ο καλύτερος τρόπος για να μάθετε να προστατεύετε τον εαυτό σας, αφού σας διδάσκει τις βασικότερες τεχνικές της αυτοάμυνας, καθώς και της βελτίωσης των αντανακλαστικών σας. 

Mental health training

Η πιεστική καθημερινότητα και οι γρήγοροι ρυθμοί της ζωής δημιουργούν ένταση και στρες, το οποίο συσσωρεύεται στο σώμα και δημιουργεί πόνους και δυσάρεστη διάθεση. Σύμφωνα με έρευνες, το ποσοστό ανθρώπων που καταφεύγει στον διαλογισμό γίνεται όλο και πιο μεγάλο, αφού καταφέρνει να αποβάλει το άγχος και καθετί αρνητικό. Επίσης, συμβάλλει στην αντιμετώπιση κρίσεων πανικού και κατάθλιψης, ενώ ταυτόχρονα βελτιώνει την αυτοσυγκέντρωση και την καλύτερη απόδοση στον χώρο εργασίας. Καλό είναι να ξεκινήσετε με yoga που είναι ο προθάλαμος του διαλογισμού και θα σας βοηθήσει περισσότερο σε αυτή τη μετάβαση.

shutterstock-721857268.jpg

Next-level cycling

Ποτέ άλλοτε η ποδηλασία δεν ήταν τόσο δημοφιλείς. Θα παρατηρήσατε πως πολλοί μέσα στα lockdown επένδυσαν σε ένα ποδήλατο, έτσι ώστε να έρθουν σε επαφή με τη φύση και να αθληθούν με τον πιο ευχάριστο τρόπο. Κάτι τέτοιο πρόκειται να συνεχιστεί και το 2022, καθώς η φύση είναι κάτι που έχει λείψει σε όλους μας, ενώ αυτού του είδους η γυμναστική είναι «εύκολη» για τον καθένα.

Twerking

Tο twerking fitness είναι το full body workout που μιξάρει τα squats με την έντονη κίνηση της λεκάνης και γυμνάζει άψογα τους μυς των γλουτών, των μηρών και την περιοχή της κοιλιάς. Όλο και περισσότερες γυναίκες όλων των ηλικιών το τόλμησαν και δηλώνουν οπαδοί της απόλυτης άσκησης cardio, που λόγω της ταχύτητας και της έντασης βοηθά στην καύση λίπους.

shutterstock-1095952316.jpg

Functional

Το τελευταία χρόνια το CrossFit αποτελεί μια από τις top fitness trends επιλογές για τους λάτρεις της υγιεινής ζωής. Παρόλα αυτά, τη νέα χρονιά θα υπάρξει μια αλλαγή στο που εστιάζει η κάθε άσκηση. Πλέον το επίκεντρο δε θα είναι οι επαναλήψεις και το βάρος αλλά ο τρόπος με τον οποίο εκτελείται η κάθε άσκηση, καθώς και η κατάλληλη τεχνική μέσω της λειτουργικής εκπαίδευσης. Όπως υποδηλώνει και το όνομά της, στοχεύει σε κινήσεις που βοηθούν τους μυς που χρησιμοποιείτε περισσότερο στην καθημερινότητα.