fbpixel

Search icon
Search
MAGAZINE

Τα fashion secrets που ακολουθούν οι Γαλλίδες για το πιο ανεπιτήδευτο chic στιλ

Τα μυστικά τους που μπορείτε να ακολουθήσετε κι εσείς


Τα fashion secrets που ακολουθούν οι Γαλλίδες για το πιο ανεπιτήδευτο chic στιλ

Οι Γαλλίδες δε φαίνονται σχεδόν ποτέ overdressed, ενώ πάντα μοιάζουν άνετες και χαλαρές. Λένε «όχι» σε οτιδήποτε trendy, αλλά κι ένα μεγάλο «ναι» σε οτιδήποτε κλασικό και διαχρονικό. Ποια, όμως, είναι τα μυστικά του στιλ τους; 

Αν με μια φράση θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε το στιλ των Γαλλίδων, αυτή θα ήταν “chic décontracté”, το γνωστό “casual chic”. Κι αυτό έχει να κάνει με την ιδιαίτερη ικανότητά τους να συνδυάζουν μοναδικά κλασικά και διαχρονικά κομμάτια με εκλεπτυσμένα και κομψά αξεσουάρ. Όλα αυτά που μπορεί να φαίνονται για κάποιους «βαρετά», για τις Γαλλίδες είναι στοιχεία που μπορούν να μεταμορφωθούν ανά πάσα στιγμή και να φορεθούν οποιαδήποτε εποχή και σε κάθε περίσταση. 

chanel-haute-couture-fall-winter-2023-24-parisian-polarities.jpg
Chanel

Secret Νο1: Less is more

Ένα από τα μεγαλύτερα μυστικά της γαλλικής μόδας: εστιάστε στα διαχρονικά κομμάτια, μη «φορτώνετε» τα looks σας και θα έχετε ένα προσωπικό στιλ που συγκρίνεται με τις εμβληματικές Γαλλίδες, όπως οι Jane Birkin, Charlotte Gainsbourg, Caroline de Maigret, Carine Roitfeld και Isabel Marant. Απλώς φορέστε στενά τζιν, φλατ, ένα απλό τοπ σε μαύρο ή άσπρο και ένα μπλέιζερ.

Secret Νο2: Wear Neutral Tones

Επιλέγοντας μια ουδέτερη παλέτα, τα French girls θα προσθέσουν χρώμα στα χείλη τους ή σε ένα αξεσουάρ, ενώ ως γενικό κανόνα έχουν να αποφεύγουν να συνδυάζουν πάρα πολλά φωτεινά χρώματα μαζί.

carel-kalogirou.jpg
Carel, Kalogirou

Secret Νο4: MasculinE-FEminine Look

Οι Γαλλίδες δεν προτιμούν τα υπερβολικά sexy ρούχα, ενώ ενσωματώνουν στην γκαρνταρόμπα τους ανδρικά κομμάτια, δημιουργώντας αβίαστα πραγματικά κομψά looks.

Secret Νο5: Details matter

Άλλο ένα μυστικό τους είναι πως φροντίζουν κάθε λεπτομέρεια στα outfits τους, από τα ίδια τα κομμάτια που το συνθέτουν μέχρι τις λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά. Κάποια από αυτά είναι: ο τρόπος που σηκώνουν τα μανίκια ή το πόσα κουμπιά θα αφήσουν ελεύθερα στο πουκάμισό τους. Φυσικά, σημαντικό ρόλο παίζει για τις ίδιες η ποιότητα των υφασμάτων, η σωστή εφαρμογή των ρούχων, τα λιγοστά prints (ποτέ πάνω από ένα ταυτόχρονα), καθώς και τα ιδιαίτερα και κομψά κοσμήματα.

roger-vivier.jpg
Roger Vivier

Secret Νο6: Find your personal style

Η αίσθηση του στιλ είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά τους. Ακολουθήστε το παράδειγμά τους, καθώς δημιουργούν μοναδικές εμφανίσεις μέσω μικρών λεπτομερειών στις οποίες δίνουν μεγάλη σημασία. Αναζητούν vintage items καθώς και λιγότερο γνωστά brands και νιώθουν αυτοπεποίθηση με ό,τι επιλέγουν να φορούν. Ενδιαφέρονται περισσότερο να αγοράζουν ρούχα μέσα στα οποία αισθάνονται όμορφα κι όχι απλά το τελευταίο it trend. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν πειραματίζονται με τις τάσεις, απλώς έχουν αναπτύξει τη δική τους αισθητική στην οποία εμμένουν! Στο τέλος της ημέρας, η άνεση και η αυτοπεποίθηση είναι αυτό που μετράει για τις ίδιες.

1

Denim παντελόνι Etro, Intervista

2

Πλεκτό πουλόβερ maje, Attica - The Department Store

3

Δερμάτινη satchel τσάντα Botsy της Isabel Marant, Grigio

4

Κολιέ Hot Lips από χρυσό 14Κ Lito με αβεντουρίνη, Link Jewellery

5

Κραγιόν No330 Forever Lipstick, Christian Dior

6

Άρωμα Animalique της Byredo, Attica - The Department Store

7

Δερμάτινα παπούτσια Carel, Kalogirou