fbpixel

Search icon
Search
Τα dining room trends που θα ανανεώσουν την τραπεζαρία σας αυτήν την εποχή
INTERIORS

Τα dining room trends που θα ανανεώσουν την τραπεζαρία σας αυτήν την εποχή

Προσδώστε fall vibes και δημιουργήστε το τέλειο σκηνικό στο τραπέζι σας


Το φθινόπωρο έχει έρθει και η ανανέωση του σπιτιού αποτελεί μονόδρομο για να κάνουμε την ψυχολογία μας να «ανέβει» στα ύψη! Η τραπεζαρία αποτελεί ένα από τα βασικά σημεία μέσα στην κατοικία μας που βλέπουμε καθημερινά και θέλουμε να είναι όμορφα διακοσμημένη, γι' αυτό και αξίζει να την αναδιαμορφώσουμε ακολουθώντας step by step τις απόλυτες τάσεις για τη φετινή fall season.

Get inspired!

M for minimalism

Είναι σημαντικό να σκεφτείτε την πρακτικότητα που χρειάζεται να σας προσφέρει η τραπεζαρία σας, επιλέγοντας να κινηθείτε σε μινιμαλιστικές γραμμές. Σίγουρα στην περίπτωση αυτή το λευκό θα γίνει το αγαπημένο σας χρώμα, μιας και είναι μια απόλυτα safe και διαχρονική επιλογή. Όσο για τη διακόσμηση στην επιφάνεια του τραπεζιού, ένα βάζο με μερικά φρέσκα άνθη και κάποια κεριά είναι αρκετά για να πετύχετε ένα ultra clean και μοντέρνο αποτέλεσμα, ανεξαρτήτως εποχής.


Down to earth

Όσο τα χρόνια περνούν, γίνεται ολοένα και πιο κατανοητό πόσο σημαντικό είναι να διατηρούμε επαφή με τη φύση ακόμα και μέσα από τη διακόσμηση των χώρων μας. Σε ό,τι αφορά στην τραπεζαρία, προτιμήστε το ξύλο ως βασικό υλικό στην πιο ανοιχτόχρωμη εκδοχή του, έτσι ώστε να δείχνει πιο σύγχρονο. Από εκεί κι έπειτα, προσθέστε φυτά και λουλούδια, χωρίζοντας χρώμα και «ζωή» στο τελικό αποτέλεσμα.


Vintage mania

Άλλη μια τάση που έχει μπει στη ζωή μας εδώ και αρκετές σεζόν. Ανά τα χρόνια, παρατηρείται έντονη στροφή προς τη vintage αισθητική και τα αντικείμενα άλλης εποχής. Γεμίστε το dining room με τέτοιου είδους items, όπως έναν εντυπωσιακό πολυέλαιο ή έναν μεγάλο χρυσό καθρέφτη. Bonus, θα ήταν ωραίο εάν επιλέγατε και αντίστοιχα σερβίτσια, προκειμένου να πετύχετε ένα άκρως ατμοσφαιρικό αποτέλεσμα.


Warm tones

Εάν το φθινόπωρο είχε χρώμα τότε αυτό θα ήταν σίγουρα κάποιο θερμό. Εμπνευστείτε και πάλι από τη φύση που αυτήν την περίοδο «ντύνεται» σε τέτοιους τόνους και δημιουργήστε ένα too cozy σκηνικό στην τραπεζαρία σας. Τα χρώματα που σίγουρα πρέπει να επιλέξετε, είναι το καφέ, το μπεζ, το σκούρο πράσινο και το χρυσό για πιο πολυτελή αίσθηση.


Dried flowers

Κι αν ακόμα δεν έχετε καταλήξει στα στοιχεία με τα οποία θα διακοσμήσετε το τραπέζι σας, τότε στρέψτε την προσοχή σας στα αποξηραμένα λουλούδια, τα οποία ταιριάζουν απόλυτα με τα φθινοπωρινά vibes. Plus, θα δώσουν την απαραίτητη ζωντάνια, θα δημιουργήσουν την τέλεια ατμόσφαιρα με ένα ρομαντικό twist, ενώ παράλληλα θα δείτε τον χώρο να μεταμορφώνεται σε ένα απίστευτα chic περιβάλλον.


Pastel touches

Μπορεί να έχουμε συνδέσει τα pastel χρώματα με την άνοιξη και το καλοκαίρι, αλλά αυτό το φθινόπωρο είναι trend. Γι' αυτό διαμορφώστε έτσι την τραπεζαρία σας, ώστε να αποπνέει νότες χαράς, με μικρές πινελιές που θα κάνουν τη διαφορά και θα πετύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Το pale pink, το mint και το dusty blue είναι οι must αποχρώσεις από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε την αγαπημένη σας ή να τις συνδυάσετε όλες μαζί για ένα πιο cool σκηνικό.


True romance

Τα prints είναι για ακόμα μια σεζόν trend στη διακόσμηση και ιδίως τα florals. Πέρα από τα άνθη που θα κοσμήσουν το τραπέζι σας, μπορείτε να «ντύσετε» τους τοίχους με κάποια εντυπωσιακή ταπετσαρία. Θα δείτε κατευθείαν πόσο πιο «ζεστός» και ρομαντικός θα δείξει όλος ο χώρος.