fbpixel

Search icon
Search
Τα coffee table books που θα αναβαθμίσουν κάθε γωνιά της κατοικίας σας
ARTS & CULTURE

Τα coffee table books που θα αναβαθμίσουν κάθε γωνιά της κατοικίας σας

Τα βιβλία deco μπορούν να κάνουν «θαύματα» στην αισθητική του χώρου σας


«Για να δημιουργήσεις κάτι εξαιρετικό, πρέπει η σκέψη σου να είναι αδιάκοπα επικεντρωμένη στην παραμικρή λεπτομέρεια», σύμφωνα με τον Ιταλό σχεδιαστή Giorgio Armani. Μια ολοκληρωμένη εικόνα είτε αφορά την σχεδίαση ενός φορέματος υψηλής ραπτικής είτε την διακόσμηση ενός χώρου αποκτάται μόνο όταν επεξεργαστούν όλες οι λεπτομέρειες. Ως λεπτομέρειες στον κόσμο του interior design θεωρούνται τα μικρά και μη λειτουργικά διακοσμητικά στοιχεία, τα οποία όχι μόνο έχουν την δύναμη να «γοητεύσουν» το σύγχρονο design, αλλά προσδίδουν και «χαρακτήρα» στην κατοικία σας! Πως μπορείτε να δημιουργήσετε μια αναλλοίωτη αισθητική στον χώρο σας; Τοποθετώντας ενδιαφέροντα αντικείμενα -όπως τα βιβλία, που εκτός από τις πολύτιμες γνώσεις που θα σας προσφέρουν, θα μπορέσουν να λειτουργήσουν και ως διακοσμητικά στοιχεία, ενισχύοντας την αίσθηση του προσωπικού στιλ και «δανείζοντας» στον χώρο σας στοιχεία της προσωπικότητάς σας.

Γι’ αυτό και εμείς συγκεντρώσαμε τα πιο must-know deco books, που θα εμπλουτίσουν την καθημερινότητά σας με γνώσεις, μοναδικές εικόνες, έμπνευση, καθώς και θα απογειώσουν εξ’ ολοκλήρου την διακόσμηση της κατοικίας σας!

Grace: Thirty Years of Fashion at Vogue - Coddington Grace

2.png

Όσοι είστε λάτρεις της μόδας δεν γίνεται να μην γνωρίζετε, την θρυλική creative director, Grace Coddington! Μια γυναίκα που κατάφερε να δημιουργήσει το δικό της σύμπαν, φέρνοντάς μας σε «επαφή» με editorials γεμάτα ευφάνταστες εικόνες και φυσικά «προσφέροντάς» μας το εισιτήριο για την σύγχρονη μόδα. Η Grace «κατέχοντας» τώρα πια τους πολύτιμους λίθους της, καθώς και την αξιοζήλευτη εμπειρία στον χώρο της μόδας, αποφάσισε να γιορτάσει τα 30 χρόνια της στην Vogue, δημιουργώντας ένα βιβλίο 408 σελίδων. Ένα βιβλίο γεμάτο από το διαχρονικό έργο της Grace Coddington, τις πιο επιτυχημένες δουλειές της βρετανικής και της αμερικάνικης Vogue. Aκόμα, περιλαμβάνει και τους ανθρώπους που συνέβαλλαν στην δημιουργία αυτής της νέας με τόση δόση αλήθειας πραγματικότητας, συγκεκριμένα τους φωτογράφους, τους στιλίστες και τους fashion editors. Ετοιμαστείτε να «ταξιδέψετε» και να αφεθείτε μέσα από τις εμπειρίες της, προσδίδοντας στον εαυτό σας ιδιαίτερες γνώσεις, έμπνευση και φυσικά απαράμιλλη αισθητική.

Christian Dior - Olivier Saillard

3-Q5660.png

Ο Christian Dior, ο Yves Saint Laurent, ο Marc Bohan, ο Gianfranco Ferre, ο John Galliano, ο Raf Simons και η Maria Grazia Chuiri έχουν όλοι ένα κοινό, τον Dior, καθώς όλοι τους έχουν περάσει από την θέση του creative director. Το βιβλίο “Christian Dior” με συγγραφέα των Olivier Saillard δημιουργήθηκε για να γιορτάσει τα 70 χρόνια του στον χώρο της μόδας. Περιλαμβάνει την ιστορία του οίκου, κάτι το οποίο θα σας μαγεύσει, «εμβληματικές φιγούρες», όλες τις iconic δημιουργίες, οι οποίες «πλημμυρίζουν» από δυναμισμό και επανάσταση, καθώς και τους σχεδιαστές που πέρασαν από τον Γαλλικό οίκο. Ένα χρυσό υβρίδιο που όχι μόνο θα σας προσφέρει μοναδικές γνώσεις, αλλά θα σας βοηθήσει να πιστέψετε στις ικανότητές σας και να δημιουργήσετε!

The New Black Vanguard - Antwaun Sargent

4.png

Ο συγγραφές Antwaun Sargent μέσα από το βιβλίο του “The New Black Vanguard”, ήθελε να μεταφέρει ένα πολύ σημαντικό κοινωνικό μήνυμα, πως και οι μαύροι άνθρωποι μπορούν να γίνουν το ίδιο επιτυχημένοι όπως οι λευκοί, καθώς εξερευνά την προκατάληψη που αντιμετωπίζουν αυτοί οι άνθρωποι στον πλανήτη μας. Ένα «επαναστατικό» βιβλίο γεμάτο από εικόνες από σπουδαίους μαύρους ανθρώπους στον χώρο της μόδας, πιο συγκεκριμένα, μαύρες γυναίκες μοντέλα που συμμετείχαν σε runways διάσημων οίκων, σε εξώφυλλα, και η αναγνώριση ανθρώπων της τέχνης. Παράλληλα, στο βιβλίο αυτό θα συναντήσετε ιστορικά γεγονότα που παρεμπόδιζαν την είσοδο των ανθρώπων αυτών στην βιομηχανία της μόδας, συνομιλίες ανθρώπων που «έπαιξαν» καθοριστικό ρόλο στην δημιουργία της «εμπορικής μαύρης εικόνας», καθώς και δυναμικά άρθρα γεμάτα προτάσεις για ένα καλύτερο μέλλον.

The book of dreams - Federico Fellini

5-kf6cP.png

O Federico Fellini είναι ένας από τους πιο αγαπημένους και διακεκριμένους κινηματογράφους του εικοστού αιώνα, καθώς «χάρισε» ζωή στην διαφορετικότητα. Δημιουργούσε εικόνες που προκαλούσαν συγκίνηση και συνδύαζε με ένα δικό του ξεχωριστό τρόπο την μνήμη, την φαντασία και την επιθυμία. Είχε μια τάση γενικά να «μεταφέρει» την ζωή του στις ταινίες του, είχαν όλες την προσωπική του εκδοχή της πραγματικότητας, όπως ο ίδιος αντιλαμβανόταν χωρίς ρεαλισμό. Στο βιογραφικό του έχει ήδη ένα Όσκαρ και στο βιβλίο του “The book of dreams” μοιράζεται όλα τα σχέδια και τις σημειώσεις που κρατούσε όλα αυτά τα χρόνια της επιτυχημένης πορείας του.

Life Meets Art: Inside the Homes of the World’s Most Creative People - Sam Lubell Phaidon

6.png

Στο βιβλίο “Life Meets Art” του Sam Lubell Phaidon θα σας λυθούν δυο βασικά ερωτήματα, τι αποκαλύπτει η διακόσμηση της κατοικίας μας για την προσωπικότητά μας και πως άραγε να είναι τα σπίτια των δημιουργικών ανθρώπων που τόσο πολύ θαυμάζουμε. Θα εξερευνήσετε 250 πολυτελείς κατοικίες που φιλοξένησαν ή φιλοξενούν επώνυμους από τον κόσμο της τέχνης, της μόδας, του κινηματογράφου, του design και της τέχνης που φέρουν την υπογραφή μεγάλων αρχιτεκτόνων, εξάπτοντας την φαντασία μας. Leonardo da Vinci, Charles Dickens, Alexander McQueen, Marc Jacobs και David Bowie είναι μόνο μερικά από τα διάσημα ονόματα που «ανοίγουν» τις luxury κατοικίες τους στην παρασκηνιακή ξενάγηση του Life Meets Art.