fbpixel

Search icon
Search
Τα brand new cookbooks που πρέπει να προσθέσετε στη συλλογή σας
ARTS & CULTURE

Τα brand new cookbooks που πρέπει να προσθέσετε στη συλλογή σας

Ιδανική λύση και για ένα πολύ καλό δώρο


Ανήκετε κι εσείς στην κατηγορία αυτών που αγαπούν το καλό φαγητό και θέλουν να δοκιμάζουν συνεχώς νέες γεύσεις; Ή ακόμη καλύτερα, υπάρχει κάποιος άλλος άνθρωπος στο περιβάλλον σας που λατρεύει τη γαστρονομία και θέλετε να του κάνετε ένα πολύ καλό δώρο; Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και τώρα είναι η κατάλληλη περίοδος για να επιλέξετε τα πιο ιδιαίτερα βιβλία που θα φέρουν έναν αέρα ανανέωσης στην κουζίνα. Εμείς συγκεντρώσαμε τα top cookbooks που πρέπει να προσθέσετε στη συλλογή σας ή να τα δωρίσετε σε κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο και σας τα παρουσιάζουμε.

Γαστρονομικό ταξίδι στο σπίτι!

Septime, La Cave, Clamato, d'une île

6a5e2f1c-d2b5-40f9-a704-59a6a66ffcbc.jpeg

Φέρει την υπογραφή τριών κορυφαίων προσώπων του χώρου, των Théophile Pourriat, Benoît Cohen και Betrand Grébaut κι έχει συγκεντρώσει πολλά, διθυραμβικά σχόλια από την πρώτη στιγμή της κυκλοφορίας του. Το «Septime, La Cave, Clamato, d'une île» κάνει focus στο εστιατόριο Septime, που άνοιξε τις πόρτες του πριν από 10 χρόνια και βρίσκεται στο επίκεντρο αυτού του νέου γαστρονομικού βιβλίου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Phaidon. Μεταξύ άλλων, το συγκεκριμένο βιβλίο περιλαμβάνει μία σειρά από συνταγές κυρίως της γαλλικής κουζίνας και γαστρονομικούς θησαυρούς, ενώ ο Bertrand Grébaut κι ο Théophile Pourriat κάνουν ένα ταξίδι στο παρελθόν και μοιράζονται μερικές από τις στιγμές που σημάδεψαν την πορεία τους. Πρόκειται για ένα cookbook που ανήκει στην κατηγορία των premium κι η τιμή του είναι στα 49,95 ευρώ.

French caviar: 10 ways to prepare it from Anne Etorre

3955427d-d6ed-4629-8339-44bed68b3dd7.webp

Για τους λάτρεις της γαλλικής κουζίνας, το «French caviar: 10 ways to prepare it from Anne Etorre» αποτελεί μία ιδανική επιλογή. Σε αυτό θα συναντήσετε τις πιο ιδιαίτερες συνταγές, ενώ πρωταγωνιστικό ρόλο παίζει το ξακουστό, french caviar, που αποτελεί must-try φέτος το χειμώνα. Η Αnne Etorre έχει συγκεντρώσει μία σειρά από μυστικά, τα οποία μοιράζεται μέσα από τη συγκεκριμένη έκδοση και θα σας μάθει step by step πως να φτιάξετε με επιτυχία οστρακοειδή με χαβιάρι. Πρόκειται για μία αρκετά affordable επιλογή, με την τιμή του να ανέρχεται στα 9 ευρώ.

Gramme by Marine Gora and Romain Tellier

6172123f-9395-4144-b449-4f8fab21eb40.jpeg

Το Gramme είναι ένα εστιατόριο που έχει δημιουργήσει το δικό του όνομα πλέον κι έχει μείνει ανεξίτηλα χαραγμένο στο μυαλό όλων όσων το έχουν επισκεφτεί. Σήμα κατατεθέν του αποτελούν τα gourmet brunches, τα μπισκότα fleur de sel και το Banh Mi Dog. Με τους Marine Gora και Romain Tellier να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και να το επιμελούνται, όλα τα μυστικά του συγκεκριμένου μαγαζιού έχουν συγκεντρωθεί σε ένα πλήρες κι εντυπωσιακό cookbook με τίτλο «Gramme by Marine Gora and Romain Tellier», που κυκλοφορεί στην τιμή των 26,50 ευρώ.

New Victor Coutard Hostels

a1f27765-b6a2-454d-af98-4f8115c96c4e.webp

Θέλετε να κάνετε μία βόλτα στη γαλλική επαρχία και να γνωρίσετε τις λιγότερο προβεβλημένες περιοχές της χώρας; Το «New Victor Coutard Hostels» θα σας βοηθήσει να πραγματοποιήσετε αυτό το ταξίδι και να κάνετε ένα tour στα αυθεντικά, γαλλικά πανδοχεία, μέσα από τις πιο χαρακτηριστικές συνταγές μαγειρικής. Το απόλυτο γαστρονομικό ταξίδι, σε μία κουζίνα γεμάτη εκπλήξεις, ιδιαίτερες γεύσεις και καλά κρυμμένα μυστικά που ήρθε η ώρα να βγουν στην επιφάνεια. Αν είστε fan των πιο εναλλακτικών γεύσεων, το βιβλίο αυτό δε θα πρέπει να λείπει από τη συλλογή σας. Η τιμή του είναι στα 25 ευρώ.

Amandine Chaignot's natural cuisine

40c8aa02-e5f3-4b1a-9aa5-0daa2c619713.webp

Συνταγές με απλά υλικά, πλούσιες γεύσεις και τοπικά προϊόντα. Αυτό είναι το νέο βιβλίο της Amandine Chaignot με «τίτλο Amandine Chaignot's natural cuisine». Η διεθνούς φήμης, chef συγκέντρωσε σε μία έκδοση όλες τις αγαπημένες της συνταγές, που μπορούν να τις φτιάξουν ακόμη κι αρχάριοι. Μέσα σε αυτό το cookbook θα συναντήσετε μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα της γαλλικής κουζίνας, αλλά και gourmet επιλογές που θα σας ταξιδέψουν σε διάφορα μέρη. Η βελουτέ σπανάκι κι η γλυκιά πίτα με το αμύγδαλο και το κυδώνι, είναι μερικές μόνο από τις συνταγές που ξεχωρίζουν. Η τιμή του είναι στα 29,95 ευρώ.

Pasta Grannies by Vicky Bennison

2bb94f21-6f42-4818-99e7-6f0865e19be9.webp

Η Vicky Bennison κυκλοφορεί ένα νέο cookbook, που περιλαμβάνει μία μεγάλη σειρά από recipes που «μυρίζουν» φθινόπωρο. Το «Pasta Grannies by Vicky Bennison» περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και συνταγές της παραδοσιακής, ιταλικής κουζίνας από γυναίκες που έχουν μεγάλη εμπειρία στον τομέα της γαστρονομίας κι αποτελεί must-have για όσους αγαπούν το καλό φαγητό. Ενδεικτικό της αξίας του, είναι ότι χρειάστηκαν 5 ολόκληρα χρόνια έρευνας και συνεντεύξεων, προκειμένου να κυκλοφορήσει! Η τιμή του είναι στα 24 ευρώ.