Το Παρίσι, η διεθνής πρωτεύουσα της γαστρονομίας, ήταν επί μακρόν μια φτωχή πόλη για τους πότες. Πέρα από ένα βιαστικά αναμεμειγμένο spritz σε μια βεράντα και τις λίστες κρασιών που σπάνια ξεφεύγουν από τη Βουργουνδία, το Μπορντό και τον Λίγηρα, τα ποτά εδώ ήταν απλώς ένα συμπλήρωμα ενός γεύματος - και τα μπαρ ως χώροι κοινωνικοποίησης, όχι σοβαρής mixology. Σήμερα, τα μπαρ στο Παρίσι είναι εντελώς διαφορετικά. Το Παρίσι φιλοξενεί πλέον μερικά από τα πιο καινοτόμα και πολυβραβευμένα κοκτέιλ μπαρ στον κόσμο, τα οποία παραμένουν ανοιχτά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Τα wine bars έχουν καταργήσει τα σκονισμένα μπουκάλια Claret και έχουν αντικαταστήσει τα φυσικά cuvées που έχουν σφραγιστεί με κερί. Και τα ξενοδοχειακά μπαρ έχουν επιστρέψει δυναμικά, πιο υπέροχα από ποτέ.
Αν ψάχνετε για τα καλύτερα μπαρ στο Παρίσι αυτή τη στιγμή, έχετε πολλές επιλογές. Διαβάστε παρακάτω, πιείτε και πείτε santé.
1. Herbarium
Το μπαρ του ξενοδοχείου επέστρεψε. Υπάρχουν λίγα καλύτερα μέρη για να γιορτάσετε την επιστροφή του από το σκοτεινό, σέξι Herbarium στο Hôtel National des Arts et Métiers, όπου τα φώτα είναι χαμηλά και ο αέρας είναι πυκνός από το άρωμα του ξενοδοχείου. Ακόμη και τα κοκτέιλ έχουν ένα χαρακτηριστικό άρωμα που αναδεικνύει τις κύριες νότες κάθε ποτού (ίσως καφέ, γιασεμί ή τζίντζερ) και τα συστατικά του. Ανάμεσα στα highlights είναι το Sud Sud Sud, μια ηλιόλουστη πανδαισία από κονιάκ και μανταρίνι με μαρμελάδα αχλάδι και περγαμόντο, και το φθινοπωρινό Haigball, το οποίο αναμειγνύει το Haig Club με μηλίτη και δυνατά bitters μήλου, τζίντζερ και κανέλας.
Info: www.hotelnational.paris
2. Bisou
Το Bisou είναι ένα κοκτέιλ μπαρ που δεν μοιάζει με κανένα άλλο. Εδώ δεν υπάρχει όριο στη φαντασία σας - και δεν υπάρχει μενού. Αντ' αυτού, οι μπάρμαν θα παρασκευάσουν ένα μοναδικό ποτό για 12 ευρώ (περίπου 10,50 λίρες) χρησιμοποιώντας τα 200 αποστάγματα και λικέρ που στοιβάζονται πίσω από το μαρμάρινο μπαρ. Μπορεί να ακούγεται σαν τέχνασμα, αλλά η ομάδα είναι παθιασμένη με την τέχνη της, μετατρέποντας αόριστες υποδείξεις όπως "μου αρέσουν τα κοκτέιλ με βάση το τζιν που δεν είναι πολύ γλυκά" στο σωστό μείγμα λουλουδιών και πικρών. Γαρνίρουν τα ποτήρια με τα πάντα, από φρέσκα λουλούδια μέχρι λαστιχένιες πάπιες, συχνά σε μια πρωτοβουλία βιωσιμότητας για την αποφυγή αποβλήτων. Συνήθως για το Παρίσι, οι εξωτερικές θέσεις είναι οι πιο δημοφιλείς.
Info: www.bar-bisou.com
3. Sherry Butt
Αφού γιόρτασε πέρυσι τα 10α γενέθλιά του, το Sherry Butt συγκαταλέγεται επισήμως στη διακεκριμένη παλιά φρουρά της παρισινής σκηνής των μπαρ. Τούτου λεχθέντος, αυτό το σκοτεινό και εκλεπτυσμένο μπαρ του Marais μοιάζει σαν να υπάρχει εδώ για πολύ περισσότερο καιρό. Οι αρχικοί τοίχοι από τραχιά πέτρα του κτιρίου συνδυάζονται άψογα με τη μινιμαλιστική διακόσμηση. Το Sherry Butt είναι το ιδανικό μέρος για το τέλος της νύχτας, όπου μπορείτε να απολαύσετε ένα single malt με τύρφη. Είναι ένα μέρος για να πιείτε με ηρεμία ένα γιαπωνέζικο ουίσκι από μια άνετη πολυθρόνα. Ή, αν προτιμάτε τα ποτά σας αναμεμειγμένα παρά σκέτα, ο σύντομος κατάλογος κοκτέιλ που βρίσκεται με κιμωλία πίσω από το μπαρ είναι εξίσου καλός λόγος για να κάνετε μια παράκαμψη. Οι λάτρεις των ξινών και πικρών γεύσεων θα πρέπει να ξεκινήσουν με το Frequency, που βασίζεται σε έναν απροσδόκητο συνδυασμό Calvados, umeshu και Campari, και στη συνέχεια να προχωρήσουν εκτός μενού. Δεν υπάρχει κλασικό ποτό που η ομάδα του Sherry Butt δεν μπορεί να το πετύχει.
Info: @sherrybuttparis
4. Déviant
Στο Déviant, το κρασί είναι το ζητούμενο. Το μπαρ έχει χάσει λίγη από την αίγλη του από τότε που επεκτάθηκε από τον αρχικό του χώρο με τους καθρέφτες και τις θέσεις μόνο για όρθιους. Ωστόσο, η επιλογή του σε ασυνήθιστα φυσικά κρασιά από όλη την Ευρώπη εξακολουθεί να αξίζει τον κόπο (δοκιμάστε το über funky ροζέ Le Temps Retrouvé). Οι φιλικοί σομελιέ είναι πάντα έτοιμοι να σας καθοδηγήσουν σε μερικούς από τους πιο άγνωστους παραγωγούς. Το φαγητό είναι όλο και περισσότερο η δεύτερη εστίασή τους, με νέους, ταλαντούχους σεφ να σερβίρουν μπουκιές εμπνευσμένες από την Ιταλία, τη Γαλλία και την Ισπανία σε ασημένιες πιατέλες και πιατάκια από πορσελάνη. Το μενού αλλάζει εποχιακά - αν το επισκεφθείτε το καλοκαίρι, η πικάντικη σαλάτα Panzanella και το σεβίτσε χταποδιού είναι αξέχαστα.
Info: deviant.paris
Κεντρική φωτογραφία: Herbarium