fbpixel

Search icon
Search
Τα ασυνήθιστα καλοκαιρινά cocktails στα οποία πρέπει να δώσετε μια ευκαιρία
TASTE

Τα ασυνήθιστα καλοκαιρινά cocktails στα οποία πρέπει να δώσετε μια ευκαιρία

Απολαύστε ελεύθερα!


To καλοκαίρι θέλει ήλιο, θάλασσα και δροσιστικά cocktails που θα συνοδεύουν κάθε στιγμή μας - είτε πλάι στο κύμα, στο μπαλκόνι ή την αυλή και φυσικά στα τραπέζια και τα καλέσματα με φίλους. Αν αναζητάτε τις συνταγές cocktails που θα σας ανανεώσουν κι έχετε βαρεθεί τα κλασικά καλοκαιρινά ποτά, εδώ θα βρείτε μερικά μη αναμενόμενα! 

Καλή απόλαυση! 

Zombie

shutterstock-2255185783.jpg

Υλικά

  • 30 ml ρούμι παλαιωμένο από Τζαμάικα
  • 20 ml ρούμι overproof (άνω των 57.5% σε αλκοολικό βαθμό)
  • 30 ml ρούμι gold (3 ετών)
  • 15 ml λικέρ φαλέρνουμ (falernum)
  • 15 ml σιρόπι κανέλας
  • 20 ml χυμός από λάιμ
  • 20 ml χυμός από κόκκινο γκρέιπφρουτ
  • 15 ml φρέσκο passion fruit
  • 20 ml πουρέ ανανά
  • 2 σταγόνες angostura bitters

Για το γαρνίρισμα

  • μία κορυφή από δυόσμο
  • μία σφήνα (wedge) από ανανά
  • ένα στικ κανέλας
  • 2 σταγόνες από angostura bitters

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τα υλικά που θα χρειαστούμε για το zombie cocktail. Παίρνουμε ένα φρέσκο passion fruit και το κόβουμε στη μέση. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε όλο, ή το μισό αν δεν θέλετε πολύ περιεχόμενο του φρούτου για τη συνταγή. Αντί για φρέσκο passion fruit μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και πουρέ του φρούτου. Tο λικέρ falernum (φαλέρνουμ) είναι ένα λικέρ με βάση το μαύρο ρούμι, συνήθως overproof ρούμι (πάνω από 57,5 % vol), το γαρύφαλλο, το λάιμ, το πικραμύγδαλο, το τζίντζερ και την καστανή ακατέργαστη ζάχαρη. Θα το βρείτε εύκολα σχεδόν σε όλες τις μεγάλες κάβες ποτών. Βάζουμε σε ένα σέικερ όλα τα συστατικά για το ζόμπι. Προσθέτουμε πολύ πάγο, σφραγίζουμε καλά το σέικερ και χτυπάμε δυνατά για είκοσι περίπου δευτερόλεπτα. Ανοίγουμε το σέικερ και σερβίρουμε το κοκτέιλ σε ένα ποτήρι τύπου τίκι (tiki) όπως αυτό που φαίνεται στη φωτογραφία της συνταγής, ή σε ένα απλό μεγάλο γυάλινο ποτήρι με τριμμένο πάγο. Γαρνίρουμε το ζόμπι με μία κορυφή δυόσμου, μία φέτα ανανά και ένα στικ κανέλας. Στο τέλος, προσθέτουμε από πάνω 2-3 σταγόνες επιπλέον angostura bitters για περισσότερο άρωμα αλλά και γεύση.


Americano

shutterstock-2161959865.jpg

Υλικά

  • 35ml Campari
  • 35ml γλυκό κόκκινο βερμούτ
  • πάγος
  • 200ml μπουκάλι σόδα στο πλάι
Για το γαρνίρισμα

1 φέτα πορτοκαλιού

Εκτέλεση

Ρίξτε το Campari και το γλυκό κόκκινο βερμούτ σε ένα ποτήρι highball, προσθέστε πάγο σε κύβους και τοποθετήστε από πάνω το γαρνίρισμα με τη φέτα πορτοκαλιού. Σερβίρετε με το μπουκάλι σόδα στο πλάι ανάλογα με τη γεύση.


Bellini με σέλερι και wasabi

shutterstock-2336776403.jpg

Υλικά

  • 50ml μείγμα σέλερι
  • 75ml λευκό αφρώδες κρασί

Για το μείγμα σέλερι (δόση για 5 κοκτέιλ)

  • 140ml χυμό σέλερι
  • 15ml χυμό αγγουριού
  • 75ml χυμό μήλου
  • 20ml σιρόπι ζάχαρης
  • 5-10γρ. πάστα wasabi

Εκτέλεση

Ετοιμάζετε το μίγμα σέλερι: Λιώνετε σέλερι, ιδανικά σε αποχυμωτή, και παίρνετε 140ml από το χυμό τους. Ξεφλουδίζετε και μισό αγγούρι και παίρνετε 15ml από τον χυμό του με τον ίδιο τρόπο. Σε ένα σέικερ χτυπάτε τους χυμούς από σέλερι και αγγούρι μαζί με το χυμό μήλου, το σιρόπι ζάχαρης και την πάστα wasabi (περισσότερη ή λιγότερη ανάλογα με τα γούστα σας). Περνάτε το μίγμα από τουλπάνι ή πολύ ψιλό σουρωτήρι. Ρίχνετε το κοκτέιλ σε ψηλό ποτήρι σαμπάνιας, απογεμίζετε με το αφρώδες κρασί και ανακατεύετε απαλά με αναδευτήρι.