fbpixel

Search icon
Search
DESIGN NEWS

Tα αγαπημένα μας κομμάτια από τη νέα super-wow συλλογή του Vincent Van Duysen με την ZARA HOME

Ανακαλύψτε τις μοναδικές δημιουργίες του ιδιαίτερου designer


Tα αγαπημένα μας κομμάτια από τη νέα super-wow συλλογή του Vincent Van Duysen με την ZARA HOME

Γνωστή για τα προσιτά και καλοφτιαγμένα έπιπλα και αξεσουάρ, η ZARA Home ξεκινά ένα νέο κεφάλαιο, αγγίζοντας τον Βέλγο αρχιτέκτονα Vincent Van Duysen και σχεδιαστή για να ηγηθεί της δημιουργίας μιας νέας εκλεπτυσμένης συλλογής. Αυτό το νέο δημιουργικό ταξίδι προέρχεται από την επιθυμία του να βουτήξει στα αρχεία του επανεξετάζοντας μερικά από τα πιο εμβληματικά κομμάτια και στιλ του, ενώ αντλεί από το σχεδιαστικό του ήθος και το DNA του. 

Το αποτέλεσμα; Μια σειρά που γεννήθηκε από τον αμοιβαίο σεβασμό μεταξύ της παγκόσμιας μάρκας που ιδρύθηκε από την Ισπανία και της φλαμανδικής δημιουργίας. Η συλλογή θα παρουσιάζεται δύο φορές τον χρόνο και θα αποτελέσει μέρος μια συνεχούς συνεργασίας, η οποία κάνει το ντεμπούτο της σήμερα, με την πρώτη της collection κομματιών σαλονιού. 

an-urban-gem-1.jpg


Αξιοποιώντας το εκτεταμένο αρχείο του Ευρωπαίου καλλιτέχνη, το επιτυχημένο brand, «παντρεύει» την ιστορική σχεδιαστική προσέγγιση του Van Duysen με μια φρέσκια ματιά σε ό,τι αφορά τη διακόσμηση σπιτιού. Παρουσιάζοντας μια σειρά σαλονιών που αποτελείται από επιλογές καθισμάτων και coffee tables μέχρι χαλιά και διακοσμητικά αντικείμενα, η κάψουλα Zara Home by Vincent Van Duysen αναδεικνύει αμέσως κάθε οικιακό περιβάλλον. 

vincent-van-duysen-portrait-3.jpg
Vincent Van Duysen


Ο Βέλγος designer αναφέρει για το νέο αυτό εγχείρημα: «Αισθάνομαι σαν μια επιστροφή στο σπίτι - οι διαστάσεις, οι διαφορετικές οπτικές, το look και αυτή η αισθητική αντικατοπτρίζουν τη δουλειά μου. Το DNA μου έρχεται σε πλήρη ταύτιση με το Zara Home.»

Προσφέροντας μια συλλογή από καναπέδες εμπνευσμένους από την παραδοσιακή βρετανική αισθητική με φυσικά λινά υφάσματα, καθώς και μια πολυτελή επιλογή εκρού bouclé, η νέα σειρά περιλαμβάνει επίσης μια ξεχωριστή ξύλινη πολυθρόνα με έμφαση στο ελαστικό δέρμα, που αποτελεί ένα φίνο και άκρως διαχρονικό κομμάτι για τα interiors σας. Τα coffee tables παρουσιάζονται σε πρακτικά σχέδια και σχήματα, και αναδεικνύονται μέσω της σχολαστικής χειροτεχνίας τους, ενώ τα χαλιά που κατασκευάζονται στην Ινδία αλώνουν ολόκληρο τον χώρο μέσα από τα απαλά υφάσματα και τη βαθιά γκάμα των αποχρώσεων τους.

«Στόχος μου ήταν να εμφυσήσω μια ανανεωμένη καθαρότητα σε αυτές τις γραμμές για το Zara Home. Καταρρίπτοντας αυτή τη γεωμετρική γλώσσα, ένιωσα ότι ήμουν σε θέση να επαναφέρω τα κομμάτια μαζί με έναν τρόπο που αισθάνθηκα ακόμα πιο πιστός στη φιλοσοφία μου. Εκδοχές απλές, ειλικρινείς και με ψυχή.», Vincent Van Duysen

Για να πετύχει μια μυστηριακή σύνθεση, ο Van Duysen ξεκίνησε κάνοντας τον απολογισμό στις δικές του κατοικίες στην Αμβέρσα και την Πορτογαλία, εξερευνώντας τα υλικά, τις υφές και τα χρώματα που καθορίζουν το έργο του. «Άρχισα να διαλέγω κάποια αντικείμενα, τα είδα ξανά και τα σχεδίασα ακόμα πιο μίνιμαλ, αφαιρώντας οτιδήποτε υπερβολικό», λέει για τη διαδικασία που αφορά τον σχεδιασμό της νέας σειράς. «Στη συλλογή θα ανακαλύψετε αποχρώσεις της άμμου, τα «ζεστά» καστανά, τα σκούρα πράσινα και τα καπνιστά γκρι, που αποτελούν την αγαπημένη μου χρωματική παλέτα, την οποία χρησιμοποιώ και στις ταπετσαρίες μου.» 

1-e9C0H.jpg


Η σειρά επικεντρώνεται σε κομμάτια που είναι σε θέση να εμπλουτίζουν οποιαδήποτε τυπολογία με μια αίσθηση ηρεμίας που θυμίζει Ζεν. Άνεση και λειτουργικότητα στη χρήση έχουν τον πρώτο λόγο, ενώ παράλληλα η σύγχρονη σχεδιαστική προσέγγιση του αρχιτέκτονα μπαίνει σε πρώτο πλάνο. Υπέροχα κομμάτια τα οποία ξεχωρίσαμε και σας παρουσιάζουμε παρακάτω.

2

LOUNGE CHAIR 01 BUY HERE

5

OBJECT/ ACCESSORIES 01 BUY HERE

Info: Η επόμενη συλλογή που θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο θα είναι αφιερωμένη στα έπιπλα τραπεζαρίας και για άλλη μια φορά, η νοσταλγία του παρελθόντος θα είναι στην πρώτη σχεδιαστική γραμμή.

Δείτε όλη την συλλογή εδώ