fbpixel

Search icon
Search
FACE & BODY

Τα 9 skincare συστατικά που ψάχνουν όλοι στο google το 2021

Ένας mini απολογισμός καθώς είμαστε πιο κοντά σε νέα δεδομένα


Τα 9 skincare συστατικά που ψάχνουν όλοι στο google το 2021

Ξεχάστε τα ατελείωτα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αν υπάρχει κάτι για το οποίο είναι καλό το διαδίκτυο, είναι να μάθετε για τα πιο πρόσφατα και καλύτερα προϊόντα περιποίησης του δέρματος και τα βασικά συστατικά σε κάθε trending λοσιόν. Ίσως για κάποιους είναι νωρίς για απολογισμούς αλλά εμείς λέμε πως τώρα είναι η καλύτερη στιγμή για να αναθεωρήσετε και να δείτε όλα όσα δεν έχετε ήδη ανακαλύψει. Με μια απλή έρευνα στο google λοιπόν ανακαλύψαμε όλα αυτά που ο beauty κόσμος ψάχνει και αυτά που ίσως δώσουν στο δέρμα σας μια νέα πνοή. 

Είστε έτοιμες για το απόλυτο google drop;

02-beauty-tricks-blotter-2.jpg

Polyhydroxy acids

Ένα από τα πιο δημοφιλή συστατικά περιποίησης της επιδερμίδας, τα πολυϋδροξυ οξέα (PHAs) είναι ένας τύπος υδροξυοξέων, όπως και τα άλφα-υδροξυοξέα (AHAs) και τα βήτα-υδροξυοξέα (BHAs), αλλά αυτά είναι τα πιο ήπια από τα τρία μέχρι στιγμής. Αυτά τα χημικά απολεπιστικά βοηθούν στην αποβολή των νεκρών κυττάρων του δέρματος, μειώνουν την υπερχρωματισμό και αντιστρέφουν τις βλάβες του ήλιου για να προωθήσουν μια ομοιόμορφη και λαμπερή επιδερμίδα. Τα PHA είναι εξαιρετικά για σχεδόν κάθε τύπο δέρματος καθώς δεν στεγνώνουν το δέρμα και μπορούν να γίνουν ανεκτά από εκείνους που θεωρούν ότι τα AHA και τα BHA είναι πολύ ερεθιστικά. 

Retinol

Η ρετινόλη είναι παράγωγο της βιταμίνης Α και ένα από τα πιο on-the-radar συστατικά περιποίησης της επιδερμίδας για τα αντιγηραντικά της οφέλη. Είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που καταπολεμά τη βλάβη των ελεύθερων ριζών, μειώνει την ακμή, προάγει την ανανέωση των κυττάρων, μειώνει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες ενώ παράλληλα ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου στο δέρμα σας. Οι ειδικοί συνιστούν την εισαγωγή της ρετινόλης στη ρουτίνα σας αργά για να ενισχύσετε την ανοχή του δέρματος σε αυτήν. Μπορεί να κάνει το δέρμα σας πιο ευαίσθητο στον ήλιο, οπότε μην ξεχάσετε να το ακολουθήσετε με ένα αντηλιακό ευρέως φάσματος.

sanne-vloet-beauty-6-homepage.jpg

Hyaluronic Acid

Το υαλουρονικό οξύ είναι μια φυσική ουσία στο σώμα μας που συμφωνεί με σχεδόν όλους τους τύπους δέρματος. Είναι μια δύναμη ενυδάτωσης που μπορεί να κρατήσει 1000x του βάρους της στο νερό. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι ένας από τους καλύτερους ενυδατικούς παράγοντες, ιδανικός για ξηρούς και λιπαρούς τύπους δέρματος. Μπορείτε να συμπεριλάβετε ορούς υαλουρονικού οξέος και ενυδατικές κρέμες στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας, ειδικά τους καλοκαιρινούς και χειμερινούς μήνες. Όχι μόνο θα βοηθήσει να γεμίσει το δέρμα διατηρώντας την υγρασία, αλλά και να το εμποδίσει να εξατμιστεί στον αέρα.

Niacinamide

Η νιασιναμίδη είναι μια μορφή τοπικής βιταμίνης Β3. Προσφέρει μια ποικιλία από οφέλη του δέρματος που περιλαμβάνουν ορατή μείωση των σημείων γήρανσης και υπερχρωματισμού, αντιστροφή της βλάβης από τον ήλιο, προστασία των κυττάρων του δέρματος από οξειδωτική βλάβη και βραδινό τόνο δέρματος. Έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που το καθιστούν αποτελεσματικό ενάντια στις εστίες ακμής. Μπορείτε να το βρείτε σε ορούς, καθαριστικά, τονωτικά, ενυδατικές κρέμες και μάσκες. Εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα, οι ειδικοί συνιστούν να επιλέξετε προϊόντα με χαμηλότερη συγκέντρωση νιασιναμίδης.

Vitamin C

Αυτό το buzzy συστατικό περιποίησης της επιδερμίδας ήταν εδώ από πάντα πάντα αλλά φέτος παρατηρήθηκε μια αύξηση προϊόντων που ενσωματώνουν ασκορβικό οξύ, το οποίο γνωρίζουμε ως βιταμίνη C. Είναι ένα αντιοξειδωτικό που βοηθά στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών και των περιβαλλοντικών στρεσογόνων παραγόντων, επιδιορθώνει τις βλάβες από την υπεριώδη ακτινοβολία, αποτρέπει την πρόωρη γήρανση, μειώνει την υπερχρωματισμό και εξισορροπεί τον τόνο του δέρματος. Η βιταμίνη C βρίσκεται συνήθως σε καθαριστικά, ορούς, ενυδατικές κρέμες, αντηλιακά και μάσκες. Αναζητήστε προϊόντα βιταμίνης C που διατίθενται σε αδιαφανή μπουκάλια ή αντλίες, καθώς αυτό το συστατικό μπορεί να αποσταθεροποιήσει ή να χάσει τη δύναμη μετά την επαφή με τον αέρα.

net-a-porter-beauty.png

Glycerin

Γνωστή και ως γλυκερόλη ή γλυκερίνη, είναι ένα σημαντικό συστατικό περιποίησης του δέρματος που βρίσκεται σε ενυδατικές κρέμες και λοσιόν. Είναι ένα ενυδατικό που βρίσκεται φυσικά στο δέρμα και δρα ως ενυδατικός παράγοντας για να δημιουργήσει ενυδάτωση και να αποτρέψει την ξηρότητα. Οι ιδιότητες αναπλήρωσης και αποκατάστασης του δέρματος της γλυκερίνης την καθιστούν την καλύτερη ενυδατική ουσία μεταξύ άλλων, όπως το υαλουρονικό οξύ και τα AHA.

Aloe Vera

Ένα δημοφιλές φυτό που αποδίδει διαυγές και πηχτό εκχύλισμα που μοιάζει με πηκτή με αντιμυκητιασικές και κυτταρικές αναγεννητικές ιδιότητες. Περιέχει πάνω από 75 φυσικά ενεργά συστατικά που παρέχουν αντιοξειδωτικά στο δέρμα και βοηθούν στην αναζωογόνησή του. Μπορείτε να προσθέσετε ενυδατικές κρέμες με αλόη βέρα στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας και να απολαύσετε πιο λείο, ενυδατωμένο, απαλό και σφριγηλό δέρμα. Είναι ένα εξαιρετικό φάρμακο για να καταπρανει το ηλιοκαμένο ή ερεθισμένο δέρμα.

Bakuchiol

Το Bakuchiol (προφέρεται buh-KOO-chee-all) είναι ένα φυτικό εκχύλισμα που χρησιμοποιείται εκτενώς στην κινεζική και την ινδική ιατρική εδώ και χρόνια. Σκεφτείτε το ως η πιο ήπια εναλλακτική της ρετινόλης που προσφέρει μια λιγότερο ενοχλητική, καθαρή, φυσική και vegan εναλλακτική λύση. Μελέτες έχουν δείξει ότι τα προϊόντα περιποίησης του δέρματος που έχουν παρασκευαστεί με βακουχιόλη βοηθούν στην υπερχρωματισμό, τη γήρανση, τη μελάγχρωση και τη φωτοπαθολογία όταν χρησιμοποιούνται δύο φορές την ημέρα για 12 εβδομάδες. Μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό συστατικό αρχικής περιποίησης που είναι κατάλληλο για ακόμη και ευαίσθητους τύπους δέρματος.

Centella asiatica

Η Centella asiatica (cica), κοινώς γνωστό ως Gotu Kala ή γρασίδι τίγρης, έχει κερδίσει πρόσφατα δημοτικότητα μέσω νέων προϊόντων ομορφιάς, αλλά έχει χρησιμοποιηθεί για σχεδόν 3.000 χρόνια στην παραδοσιακή ιατρική. Τα εκχυλίσματα Cica βοηθούν στη ρύθμιση της σύνθεσης κολλαγόνου, αποτρέπουν την οξειδωτική βλάβη από περιβαλλοντικούς στρεσογόνους παράγοντες και ενισχύουν το φράγμα υγρασίας του δέρματος. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ορούς ή κρέμες cica για να μειώσετε την ακμή, τα σημάδια, την ξηρότητα, τη φλεγμονή του δέρματος, τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες.

 Polyhydroxy acids

Polyhydroxy acids

Phat Glow Facial, Ole Henrisken, Sephora

BUY ME
 Retinol

Retinol

Retinol B3 Serum, La Roche Posay, Hondos Center

BUY ME
 Hyaluronic acid

Hyaluronic acid

Ορός Επανόρθωσης Ρυτίδων, Tzimas Cosmetics

BUY ME
 Niacinamide

Niacinamide

Niacinamide Serum, The Inkey list, Sephora

BUY ME
 Vitamin C

Vitamin C

Anti-Wrinkle Lip Contour Serum, Skinlabo

BUY ME
 Glycerin

Glycerin

Skin Feels Good, Lancome, Attica

BUY ME
 Aloe vera

Aloe vera

Skin Active Botanical Toner Aloe Vera, Garnier, Attica

BUY ME
 Bakuchiol

Bakuchiol

Wrinkle Blur Bakuchiol Eye Gel Cream, Ole Henrisken, Sephora

BUY ME
 Centella asiatica

Centella asiatica

Age-Repair Eye Cream: Tetra-Peptide, Centella, Grown Alchemist, Hondos Center

BUY ME