fbpixel

Search icon
Search
Tα 8 πιο fashionable café-restaurants στον κόσμο
ESCAPE

Tα 8 πιο fashionable café-restaurants στον κόσμο

Εξερευνήστε τα και «χαθείτε» στους υπέροχους χώρους τους


Δεν είναι λίγα τα cafe ή ακόμα και τα εστιατόρια που «υμνούν» τον κόσμο της μόδας μέσα από το εμπνευσμένο design τους. Είτε είστε λάτρης της είτε απλώς παρατηρητής, δεν υπάρχει περίπτωση να μην τα λατρέψετε. Έτσι κι αλλιώς ποιος δεν θα ήθελε μία τέλεια φωτογραφία για το feed του στο Instagram μ’ ένα ποτήρι καφέ πάνω στο οποίο υπάρχει το λογότυπο του Dior; Ποιος θα έλεγε όχι σ’ ένα κομμάτι cake σε σχήμα από το iconic blue box του Tiffany & Co;

Παρακάτω εξερευνήστε μερικούς από τους πιο hot προορισμούς που θα λατρέψουν οι fashion lovers! 

Citron

1-eSKsr.jpg

Το Citron αποτελεί το γαλλικό chic-café που άνοιξε ο Simon Porte Jacquemus, σχεδιαστής της αγαπημένης μάρκας Jacquemus και βρίσκεται στη Galeries Lafayette Champs-Élysées του Παρισιού. Στο φανταστικά διακοσμημένο εστιατόριο, θα έχετε την ευκαιρία πέρα από τα φαγητά να γευτείτε τα πιο νόστιμα επιδόρπια και πιο συγκεκριμένα το χαρακτηριστικό «Instagram» πιάτο του μαγαζιού. Είναι ένα επιδόρπιο σε σχήμα λεμονιού, δημιουργία του γνωστού Γάλλου pastry chef Cédric Grolet.

Vivienne Westwood Café

5-bCF4z.jpg

Αν θεωρείτε τους εαυτούς σας λάτρεις της Vivienne Westwood, τότε πρέπει να επισκεφθείτε το café του brand. Θα το βρείτε στη μοντέρνα περιοχή του Causeway Bay του Hong Kong. Το café προσφέρει ένα μενού που περιλαμβάνει απογευματινό τσάι μαζί με καφέ και κέικ με σχηματισμένο το logo του brand. Τα υφάσματα που καλύπτουν τα τραπέζια αποτελούνται από tartan μοτίβο με την υπογραφή της σχεδιάστριας. Η εταιρία έχει δημιουργήσει μια αλυσίδα από τέτοια café αφού τα συναντάμε στην Ταϊπέι της Ταιβάν.

Bar Luce

7-UeLx4.jpg

Το Bar Luce έκανε την πρώτη του εμφάνιση το 2015. Βρίσκεται στο Fondazione Prada του Μιλάνου, το οποίο είναι το ίδρυμα τέχνης και πολιτισμού όπου προεδρεύει η Miuccia Prada μαζί με τον σύζυγό της. Ο χώρος σχεδιάστηκε αποκλειστικά από τον κινηματογραφιστή Wes Anderson. Ακριβώς όπως η αισθητική του σκηνοθέτη, είναι σχεδιασμένο με παστέλ αποχρώσεις και διακοσμημένο με ρετρό έμπνευση. Όποιος το επισκεφθεί θα συναντήσει κι ένα φλιπεράκι με θέμα τον Steve Zissou.

Café Kitsuné

8-65VDM.jpg

Εάν ταξιδέψετε ποτέ στο Τόκιο και νιώσετε την ανάγκη να χαλαρώσετε από τα διάφορα parties, τότε σας συστήνουμε να επισκεφθείτε το Café Kitsuné στη συνοικία Minami Αoyama. Διοικείται από την εταιρία μόδας και Lifestyle Maison Kitsuné. To coffee shop προσφέρει μεγάλη ποικιλία από καφέδες, ροζ λεμονάδες αλλά και matcha latte. Όλα τα προϊόντα σερβίρονται σε σκεύη με το logo του brand.

Rose Bakery at Dover Street Market London

11-gmb8f.jpg

Αν ποτέ περάσετε από το Dover Street Market του Λονδίνου, μην παραλείψετε να καθίσετε για ένα γρήγορο meal στο Rose Baker. Θα το συναντήσετε μέσα στη μοντέρνο boutique και αποτελεί ιδανικό σημείο, σερβίροντας υγιεινά, organic πιάτα, γλυκά και καλό καφέ.

The Blue Box Café

12-k6kPE.jpg

Μπορεί κανείς να μην είναι η Holly Golightly αλλά σίγουρα όλοι έχουν το δικαίωμα να απολαύσουν ένα εξαιρετικό απογευματινό τσάι σαν κι αυτή στο Tiffany’s. Ο λόγος για το Blue Box Café της Tiffany & Co. Άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του το φθινόπωρο του 2017 και βρίσκεται μέσα στο κατάστημα κοσμημάτων της εταιρίας, στη Νέα Υόρκη. Το χρώμα που κυριαρχεί όπως ήταν αναμενόμενο είναι η μπλε σκιά του Tiffany. Το συναντάμε τόσο στα αντικείμενα που έχουν χρησιμοποιηθεί για τη διακόσμηση όσο και σε διάφορα σκεύη.

Café Dior by Pierre Hermé

pierre-herme-dior-seoul.jpg

Όσοι το έχουν επισκεφθεί υποστηρίζουν ότι κάθε γυναίκα που θα βρεθεί εκεί, θα νιώσει σαν πριγκίπισσα. Ο λόγος για το Café Dior. Η ομάδα του Pierre Hermé έχει επιμεληθεί ένα ειδικό μενού παριζιάνικου στιλ μόδας, σερβίροντας εξαιρετικά επιδόρπια όπως macarons, σοκολάτες και κέικ σε συνδυασμό με μία τεράστια ποικιλία ροφημάτων. Η πρώτη τοποθεσία του ήταν στη Σεούλ το 2015 και από τότε άνοιξε κι ένα δεύτερο κατάστημα στο πολυτελές εμπορικό κέντρο GINZA SIX στο Τόκιο το 2017.

10 Corso Como Café

14.jpg

Το 10 Corso Como Café είναι διάσημο όχι μόνο για την εκπληκτική επιλογή στον κόσμο της μόδας και του lifestyle αλλά για τον χαλαρωτικό καφέ που προσφέρει στην αυλή, στην οποία είναι ενσωματωμένο και το κατάστημα της εταιρίας στο Μιλάνο. Οι πελάτες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν εξαιρετικά πιάτα. Όλα όσα σερβίρονται στο 10 Corso Como Café είναι σαν κομμάτια βρώσιμης τέχνης.