fbpixel

Search icon
Search
Τα 6 skincare tips της άνοιξης για όσες περάσατε τα 40
FACE & BODY

Τα 6 skincare tips της άνοιξης για όσες περάσατε τα 40

Ποτέ δεν είναι αργά για ολική ανανέωση


Ο άνοιξη μπορεί να είναι η καλύτερη στιγμή για τη μόδα, αλλά μπορεί επίσης να γίνει η χειρότερη στιγμή για το δέρμα. Η εναλλαγή των θερμοκρασιών και τα χαμηλά επίπεδα υγρασίας αφαιρούν όλα τα "υγρά" από το δέρμα σας, αφήνοντας την εκτεθειμένη και ευάλωτη στις περιβαλλοντικές συνθήκες. Φυσικά, αν σε αυτό προσθέσετε και τις επιπτώσεις της παρόδου του χρόνου που επιφέρουν τη μειωμένη παραγωγή συγκεκριμένων πρωτεϊνών και θρεπτικών ουσιών ζωτικής σημασίας για το σφριγηλό δέρμα τότε θα κατανοήσετε πως οφείλετε να κάνετε κάποια σημαντικά βήματα. 

Όμως, μην ανησυχείτε, γιατί υπάρχει μια λύση για όλα. Εάν ακολουθήσετε μια συγκεκριμένη ρουτίνα, μπορείτε να διατηρήσετε το νεανικό δέρμα που επιθυμείτε. Παρακάτω συγκεντρώσαμε τα απαραίτητα tips της άνοιξης για όσες είστε over 40, αλλά και για όσες θέλετε να περιποιηθείτε με περισσότερη προσοχή το δέρμα σας.

1. Go Easy On The Exfoliation

apolepisi-prosopo-derma-over-40.jpg

Η απολέπιση σας απαλλάσσει από τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, αλλά πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν ο καιρός έχει αυτές τις διακυμάνσεις, επειδή ο πειρασμός για υπερβολική απολέπιση μπορεί να οδηγήσει στα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, το δέρμα σας βρίσκεται ήδη στο πιο αδύναμο σημείο του και περνώντας στην άνοιξη, οφείλετε να είστε απόλυτα προσεκτικοί με όλα όσα κάνετε. Μην ξεχνάτε, άλλωστε, πως στην Ελλάδα ο Μάρτιος θεωρείται ακόμα κρύος μήνας. 

Extra tip: Nα θυμάστε να χρησιμοποιείτε προϊόντα που δεν απογυμνώνουν πλήρως το δέρμα σας, αφήνοντας το εκτεθειμένο.

2. Moisturizers Are Your Best Friend

enidatosi-epidermida-over-40.jpg

Καθώς η υγρασία ανεβαίνει, παραμένοντας παρόλα αυτά σε χαμηλά επίπεδα, το δέρμα σας, φαίνεται ακόμη ξηρό και ερεθισμένο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η ενυδάτωση είναι απαραίτητη για την αποκατάσταση και αναζωογόνηση του δέρματός σας. Δεν είναι ποτέ αργά να ενσωματώσετε μια καλή ενυδατική κρέμα στη ρουτίνα σας να διασφαλίσετε ότι το δέρμα σας θα παραμείνει απαλό και σφριγηλό. Επιλέξτε ένα προϊόν με λιπίδια και κεραμίδια που βοηθούν στην πρόληψη και στη μείωση τυχόν σημείων γήρανσης χαρίζοντας, παράλληλα, την ιδανική ενυδάτωση.

3. Oils Lend A Helping Hand

elaia-peripoiisi.jpg

Τα έλαια προσώπου μπορεί να σας κάνουν να λέτε ένα αυτόματο "no" χωρίς δεύτερη σκέψη αλλά αν τα συμπεριλάβετε στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας θα λάβετε όλα τα θετικά τους στοιχεία. Ειδικά αν ανήκετε σε αυτούς τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν υπερβολική ξηρότητα είναι λογικό να τα ξανασκεφτείτε. Το πιο σημαντικό όλων είναι να ζεσταίνεται το έλαιο ρίχνοντας 2 με 3 σταγόνες στις παλάμες και τρίβοντάς τις απαλά. Αυτή η θερμότητα το κάνει να απορροφάται σωστότερα. Στο μεταξύ, το να ταμπονάρετε ελαφρά τις παλάμες σας σ’ όλο το πρόσωπο και όχι να απλώνετε το έλαιο όπως την κρέμα.

Extra tip: Επιλέξτε κάποιο με ελαφριά υφή που απορροφάται άμεσα από το δέρμα. 

4. Get Your Hands On Collagen Boosters

kollagono-over-40.jpg

Το κολλαγόνο είναι μια σημαντική πρωτεΐνη στο σώμα και είναι κυριολεκτικά το μέσο που κρατά τα πάντα συνδεδεμένα. Καθώς μεγαλώνετε, η παραγωγή του αρχίζει να επιβραδύνεται, πράγμα που σημαίνει ότι το δέρμα αρχίζει να χάνει την ελαστικότητά του και αυτό είναι εμφανές. Αυτή η διαδικασία μπορεί να γίνει ακόμη πιο έντονη με τις εναλλαγές της θερμοκρασίας που υπάρχουν αυτές τις ημέρες. 

Extra tip: Με τη συμβουλές της δερματολόγου σας μπορείτε να εντάξετε και τη ρετινόλη στη ρουτίνα περιποίησης σας. 

5. Hydration Cannot Be Forgotten

enidatosi-prospopo-over-40.png

H ομορφιά πηγάζει από μέσα και αυτό είναι ένα σλόγκαν που δε θα πάψει ποτέ να παραμένει αληθινό. Για αυτό το λόγο το να ενυδατώσετε το δέρμα σας απαιτεί να είστε σε κάθε περίπτωση έτοιμοι να προσλάβετε από την τροφή και το νερό σας όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Ανεξαρτήτως εποχής και ηλικίας, όσες κρέμες και αν χρησιμοποιείτε θα πρέπει πάντα να έχετε κατά νου τη σημαντικότητα της εσωτερικής αναδόμησης. Αυτής για την οποία φροντίζει η ίδια η φύση. Go for it!

6. Wear Sunscreen Every Day

sunscreens2.jpg

Είναι σίγουρα κουραστικό να ακούτε συνεχώς για τη σημασία του αντηλιακού, αλλά αν υπάρχει ένας κανόνας ομορφιάς, που θα έλεγε κάθε beauty editor στον 15χρονο εαυτό της ότι πρέπει να εφαρμόζει καθημερινά. Τίποτα δεν βλάπτει το δέρμα σας περισσότερο από την έκθεση στον ήλιο και τίποτα δεν κάνει μεγαλύτερο add up μακροχρόνια από τις βλαβερές επιπτώσεις του. Είναι η νούμερο ένα αιτία καφέ κηλίδων, ρυτίδων και καρκίνου του δέρματος.