fbpixel

Search icon
Search
Τα 6 μυστικά αντιγήρανσης για να αποκτήσετε περισσότερη υγεία κι ευεξία
MAGAZINE

Τα 6 μυστικά αντιγήρανσης για να αποκτήσετε περισσότερη υγεία κι ευεξία

Aλλάξτε συνήθειες και δείτε διαφορά


Η γήρανση είναι μια φυσική διαδικασία, που προκαλείται αναπόφευκτα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να την καθυστερήσουμε! Αυτά τα 6 μυστικά που αναλύω παρακάτω θα σας βοηθήσουν να την αναχαιτίσετε.

Πίνετε άφθονο νερό

Είναι ο πιο απλός, αλλά και ο πιο αποτελεσματικός, τρόπος για να επιβραδύνετε τη διαδικασία γήρανσης. Όλα τα όργανα του σώματός μας έχουν ανάγκη από το νερό, για να λειτουργήσουν σωστά. Τα 8 ποτήρια, που σίγουρα έχετε ακούσει επανειλημμένως ότι χρειάζεστε την ημέρα, είναι το μίνιμουμ! Εκτός από το να ενυδατώσει τον οργανισμό -και κατά συνέπεια και την επιδερμίδα σας-, θα συμβάλει και στην απομάκρυνση των επικίνδυνων τοξινών, που, επίσης, ευθύνονται για την εμφάνιση όλων των σημαδιών γήρατος.

shutterstock-1028645374.jpg

Κόψτε τη ζάχαρη

Μπορεί να έχετε την αίσθηση ότι ένα γλυκό κατά τη διάρκεια της ημέρας θα σας τονώσει, όταν είστε κουρασμένη, ή ακόμη και ότι θα σας φτιάξει τη διάθεση, όμως η αλήθεια είναι ότι η ζάχαρη -και ιδιαίτερα η λευκή- προκαλεί σοβαρές φθορές στο δέρμα. Η υπερβολική κατανάλωση γλυκών μειώνει την ποσότητα του κολλαγόνου και της ελαστίνης που παράγει το σώμα μας, κι έτσι η επιδερμίδα γίνεται λιγότερο ελαστική και χαλαρώνει ακόμη πιο εύκολα.

Φοράτε πάντα αντηλιακό

Ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που οδηγούν στη γήρανση είναι η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία. Μια αντηλιακή κρέμα με υψηλό δείκτη προστασίας είναι απαραίτητη στην καθημερινή ιεροτελεστία της φροντίδας του προσώπου σας, όχι μόνο το καλοκαίρι στις διακοπές σας, αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου στην πόλη. Μην ξεχνάτε ότι ο ήλιος είναι εξίσου επικίνδυνος ακόμη και όταν έχει συννεφιά.

Μειώστε το στρες

Οι ρυτίδες και οι λεπτές γραμμές που προκαλούνται στο δέρμα οφείλονται σ’ έναν μεγάλο βαθμό στο στρες. Για παράδειγμα, αυτές στο μεσόφρυο, γύρω από τα χείλη ή στο μέτωπο δημιουργούνται επειδή είμαστε συχνά συνοφρυωμένοι και παίρνουμε εκφράσεις θυμού. Επιπλέον, η κορτιζόλη, η ορμόνη που εκκρίνεται εξαιτίας του στρες, αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό, επιταχύνοντας της διαδικασία γήρανσης.

jimmy-choo-unveils-its-first-swimsuits-with-beach-collection.jpg

Περιορίστε το αλκοόλ

Η συχνή κατανάλωση cocktail, και ιδίως τώρα το καλοκαίρι, είναι σχεδόν αναπόφευκτη για τους περισσότερους. Δεν μπορεί κανείς να σας απαγορεύσει να πιείτε ένα ποτήρι κρασί ή ένα ποτό μια στο τόσο, εντούτοις πρέπει να γνωρίζετε ότι η υπερβολική ποσότητα αλκοόλ έχει ολέθρια αποτελέσματα στην επιδερμίδα σας. Η πιο σοβαρή συνέπειά του στον οργανισμό σας είναι ότι προκαλεί διαστολή των αιμοφόρων αγγείων, τα οποία δημιουργούν σημάδια τόσο στο πρόσωπο όσο και στο σώμα.

Επιλέξτε αντιοξειδωτικές τροφές

Τα φρέσκα λαχανικά -κυρίως όσα έχουν μεγάλα πράσινα φύλλα, όπως το σπανάκι, το μαρούλι, το λάχανο κ.λπ.- , τα φρούτα -να προτιμάτε κυρίως τα εποχικά-, οι αντιοξειδωτικοί ξηροί καρποί -όπως τα καρύδια, τα αμύγδαλα και οι ηλιόσποροι- και τα λιπαρά ψάρια -όπως η σαρδέλα, ο σολομός, το σκουμπρί και η πέστροφα- είναι απαραίτητα για να διατηρηθούν αμείωτα τα επίπεδα της ελαστίνης και του κολλαγόνου στον οργανισμό σας.


img-20210306-wa00003.jpg

Η Βίκυ Χατζηβασιλείου είναι συγγραφέας των best sellers «Νιάτα Διαρκείας», «Όμορφα Μυστικά» και «Άλλαξε ζωή και σώμα σε 42 ημέρες», «Κάντο να συμβεί τώρα», καθώς και δημιουργός του site www.omorfamystika.gr και του application omorfamystika.

Instagram: @vikyhatzivasiliou

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ - ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021