fbpixel

Search icon
Search
Τα 5 σημεία στην κατοικία σας που συνήθως αμελείτε να διακοσμήσετε
INTERIORS

Τα 5 σημεία στην κατοικία σας που συνήθως αμελείτε να διακοσμήσετε

Πιστέψτε μας είναι σημαντικά


Είναι γεγονός πως περνώντας πολύ περισσότερο χρόνο στο σπίτι τον τελευταίο μήνα, έχουμε καταβάλει μεγάλη προσπάθεια ώστε να το διακοσμήσουμε στο στιλ και στην αισθητική που αγαπάμε. Πέρα από τα προφανή ωστόσο, συχνά αμελούμε να παρατηρήσουμε τις γωνιές της κατοικίας μας που δεν είχαμε σκεφτεί να περιποιηθούμε πρότινος, καθώς πολύ πιθανόν να μην είχαμε τον χρόνο. Αυτή λοιπόν, φαίνεται πως είναι η κατάλληλη περίοδος για να βάλουμε σε τάξη όλα αυτά που αναβάλαμε και γιατί όχι να κάνουμε κάθε σημείο του σπιτιού μας να μοιάζει με όνειρο! 

Άλλωστε ποιος δεν θέλει να βλέπει παντού όμορφες γωνιές με γούστο, που μπορεί ακόμη και λίγο να του ανεβάζουν τη διάθεση;

Ας δούμε λοιπόν ποια είναι εκείνα τα μικρά σημεία που συχνά αμελούμε να διακοσμήσουμε στο συνολικό μας interior design!

Πόρτα

2-REhca.jpg

Είναι το πρώτο πράγμα που παρατηρεί κάποιος όταν μπαίνει στην κατοικία μας, αλλά και το τελευταίο. Άρα σίγουρα επιθυμούμε να αφήσουμε καλή εντύπωση. Ο χώρος κοντά στην πόρτα μας ή ακόμα και το χολ μας είναι πολύ βασικό να είναι πάντα περιποιημένα, αφού προϊδεάζουν για το τι πρόκειται να ακολουθήσει στο εσωτερικό. Γι' αυτό μην ξεχνάτε να τοποθετείτε κάποιο τραπεζάκι, που θα λειτουργήσει και χρηστικά καθώς μπορείτε να ακουμπάτε για παράδειγμα τα κλειδιά σας, ραφάκια για πιο playful αποτέλεσμα, φυσικά ένα καλόγερο για να κρεμάτε τα παλτό και γιατί όχι μια μεγάλη γλάστρα με το αγαπημένο σας φυτό, που θα δώσει ζωντάνια σε ολόκληρο τον χώρο. Μάλιστα, τώρα που πλησιάζουν και οι γιορτές μη διστάσετε να στολίσετε κάποιο στεφάνι ή γιρλάντα εκεί.

Παράθυρα 

3-kn38W.jpg

Μην αμελείτε να δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στα παράθυρά σας, αφού αυτά αποτελούν τη σύνδεσή του σπιτιού με τον έξω κόσμο. Διακοσμήστε το εσωτερικό περβάζι τους -που σχεδόν όλα έχουν- με πολύχρωμα άνθη και φυτά για χρώμα, κεριά και φυσικά μικρά αντικείμενα που παράλληλα μπορούν να λειτουργήσουν χρηστικά, όπως κάποιος καθρέφτης. Θα δημιουργήσετε μια πολλή όμορφη γωνιά που θα θέλετε να κάθεστε για ώρες.

Πάγκος κουζίνας

3-BJkJp.jpg

Είναι αλήθεια πως πολλοί αμελούν τη διακόσμηση της κουζίνας τους. Λάθος. Πρόκειται για ένα δωμάτιο, όπου περνάμε αρκετό χρόνο μέσα στην ημέρα, ειδικά αυτήν την περίοδο, και θα πρέπει το λιγότερο να είναι περιποιημένο. Δώστε προσοχή στον χώρο πίσω από τον νεροχύτη, αλλά και στον πάγκο σας, διακοσμώντας τον με κάποια γλαστράκια -ακόμη και με φρέσκα βότανα και μυρωδικά που μπορείτε να χρησιμοποιείτε εύκολα κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Επιλέξτε όμορφα ατομικά πετσετάκια και φυσικά φροντίστε να ακολουθείτε ένα παρόμοιο στιλ και χρώμα στις συσκευές και τα αξεσουάρ μαγειρικής που διαθέτετε για ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Tip: Μην ξεχνάτε να τοποθετείτε τα φρούτα σας σε ένα ωραίο μπολ για υπέροχο διακοσμητικό αποτέλεσμα με έντονες αποχρώσεις.

Σκάλα 

1-PcOY0.jpg

Αν διαθέτετε στην κατοικία σας σκάλα, τότε καλό θα ήταν να τις δώσετε ιδιαίτερη σημασία. Στολίστε την τώρα που είναι Χριστούγεννα με μια ωραία και πλούσια γιρλάντα με φωτάκια και φυσικά μην αμελήσετε την παρουσία αλεξανδρινών. Παρόμοια τους υπόλοιπους μήνες του χρόνου φροντίστε να τοποθετήσετε κατά μήκος της μικρούς ή μεγάλους πίνακες που αγαπάτε ή ακόμη και κάδρα με φωτογραφίες των αγαπημένων σας προσώπων, ώστε να τα βλέπετε κάθε φορά που ανεβοκατεβαίνετε. Plus, μην ξεχνάτε ότι τοποθετώντας μαξιλάρια ή και ράφια μπορείτε να κάνετε τη σκάλα σας τη δική σας cozy γωνιά για διάβασμα!

Μπάνιο 

3-xq5fh.jpg

Ακριβώς όπως και με την κουζίνα, το μπάνιο δεν χρειάζεται να μένει παραμελημένο, καθώς εκεί θα μπορέσετε να απολαύσετε στιγμές χαλάρωσης -ιδιαίτερα αυτήν την εποχή που πραγματοποιούμε μόνοι μας όλες τις selfcare δραστηριότητές μας. Ξεκινήστε με το να τοποθετήσετε έναν μεγάλο και stylish καθρέφτη ώστε να μεγαλώσει τον χώρο και να δώσει φως. Στη συνέχεια, επενδύστε για ακόμη μια φορά σε όμορφα και μυρωδάτα γλαστράκια και φυσικά σε αρωματικά κεριά, τα οποία μπορείτε να ανάβετε κατά τη διάρκεια ενός χαλαρωτικού αφρόλουτρου. Για όσους θέλουν να κοιτούν αγαπημένες εικόνες εκείνη την ώρα, προσθέστε κάδρα της επιλογής σας στον τοίχο, που θα αναβαθμίσουν συνολικά τη διακόσμηση του δωματίου.