fbpixel

Search icon
Search
Τα 5 πιο κοινά λάθη styling που μπορεί να κάνετε
STYLING TIPS

Τα 5 πιο κοινά λάθη styling που μπορεί να κάνετε

...και πώς να τα διορθώσετε!


Ακόμα και οι πιο γνωστές fashionistas κάνουν λάθη styling - δεν είναι κάτι κατακριτεό και φυσικά ούτε σπάνιο. Γι' αυτό ήρθε η ώρα να ανακαλύψουμε τα πιο συνηθισμένα στιλιστικά λάθη που τείνουμε να κάνουμε - καθώς και να παρουσιάσουμε τις καλύτερες ιδέες για να τα διορθώσουμε.

Είτε αναρωτιέστε πώς να ντυθείτε για μια συγκεκριμένη ηλικία, μέγεθος ή εκδήλωση είτε απλώς πώς να κάνετε τα ρούχα σας να δείχνουν καλύτερα και να αισθάνονται καλύτερα - we got you covered! 

Διαβάστε παρακάτω για να δείτε ποια είναι τα κύρια styling faux-passes για να αποφύγετε κατά το νέο έτος...

1. Over-accessorising

33453d634f619c4040497edd5c756419.jpg
Image source: @haileybieber

Παραφράζοντας τα διάσημα λόγια της Coco Chanel, πριν φύγετε από το σπίτι θα πρέπει πάντα να κοιτάζεστε στον καθρέφτη και να βγάζετε ένα πράγμα, και ενώ αυτό δεν είναι πάντα απόλυτα αληθινό, είναι μια καλή υπενθύμιση ότι οι καλύτερες φόρμουλες για το ντύσιμο είναι συνήθως οι πιο απλές. Αν και το στιλ είναι υποκειμενικό και πρέπει πάντα να αντιπροσωπεύει πρώτα απ' όλα την προσωπικότητά σας, κοιτάζοντας πίσω στα αρχεία τα ρούχα μερικών από τις πιο επιδραστικές και μοντέρνες γυναίκες της ιστορίας δείχνει ένα κοινό στοιχείο. Τα κομψά, εκλεπτυσμένα και μελετημένα κομμάτια δείχνουν πάντα πιο premium χωρίς υπερβολικά αξεσουάρ.

Η λύση:

Αν ψάχνετε τον τρόπο για να φτιάξετε τα πιο ακριβά σύνολα, οι κορυφαίες συμβουλές είναι η προσεγμένη χρωματική παλέτα, οι δυνατές σιλουέτες και τα διαχρονικά αξεσουάρ. Το έξυπνο layering των μινιμαλιστικών κομματιών θα κάνει πάντα το κόλπο, και η προσθήκη ενός εντυπωσιακού κοσμήματος θα κρατήσει τα πράγματα φρέσκα κάθε σεζόν.

2. Έχετε ως γνώμονα την ηλικία

snapinstaapp-416538647-377401074968298-1569971508887550496-n-1080.jpg
Image source: @greceghanem

Με την ηλικία έρχεται η αυτοπεποίθηση, και το να είστε πιστές στο δικό σας στιλ είναι υψίστης σημασίας. Ενώ υπάρχουν πολλές συμβουλές για το τι μπορείτε και τι δεν μπορείτε να φορέσετε για την ηλικία σας, τα καλύτερα ρούχα είναι πάντα αυτά με τα οποία αισθάνεστε πιο άνετα και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

Η λύση:

Έχουμε μάθει πολλά από τις μοντέρνες γυναίκες στα 40, 50 και 60 τους, αλλά το πιο σημαντικό είναι πώς να κάνετε τη μόδα να δουλεύει για εσάς και όχι το αντίθετο. Αν σας αρέσει, φορέστε το και μη φοβάστε να δώσετε τη δική σας εκδοχή στις τρέχουσες τάσεις για να τις κάνετε να μοιάζουν μοναδικά δικές σας. Οι τάσεις που λατρεύουν σήμερα οι αγαπημένες μας influencers; Το χρωματικό μπέρδεμα, οι δερμάτινες καμπαρντίνες, το παιχνίδι με την υφή και η υπερμεγέθης ραπτική.

3. Επιλέγετε το λάθος size

snapinstaapp-416030968-18416320981016546-6133272816363953951-n-1080.jpg
Image source: @carodaur

Με το ασυνεπές sizing σε όλα τα καταστήματα, τα ψώνια μπορεί συχνά να είναι ένα παιχνίδι εικασιών που καταλήγει περισσότερο απογοητευτικό παρά καρποφόρο. Αλλά το να αγοράζετε το λάθος μέγεθος με την ελπίδα ότι θα σας ταιριάζει συχνά σημαίνει ότι οι αναλογίες των μανικιών, το μήκος των παντελονιών και οι ζώνες της μέσης είναι όλες λάθος (για να μην αναφέρουμε τις δυσκολίες να βρείτε πλήρεις σειρές που να ταιριάζουν σε ψηλά, μικροσκοπικά και plus μεγέθη).

Η λύση:

Πάτε τα ρούχα σας σε έναν ράφτη για μια tailor-fit γραμμή που είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα σας. Θα είναι σε θέση να εξαλείψει μερικά από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα των ρούχων, όπως τα κενά στη ζώνη της μέσης και τα υπερβολικά μακριά τελειώματα, και μόνο μια μικρή διόρθωση μπορεί να αναβαθμίσει ένα κομμάτι και να σας κάνει να δείχνετε put-together. 

4. Είστε θύμα του fast-fashion

snapinstaapp-416129815-1417186848893078-2984665208027735098-n-1080.jpg
Image source: @djerfavenue

Αν πιάνετε τον εαυτό σας να αγοράζει και να ξαναγοράζει τα ίδια αντικείμενα, μπορεί να φταίει η ποιότητα του προϊόντος. Μπορεί να είναι απογοητευτικό όταν το λευκό μπλουζάκι ή το καθημερινό τζιν σας αναπόφευκτα φθείρεται, αλλά είναι πολύ καλύτερο για το περιβάλλον να επενδύσετε σε ένα ελαφρώς πιο ποιοτικό που θα αντέξει στο χρόνο.

Η λύση:

Επενδύστε σε πιο sustainable κομμάτια, δημιουργώντας μια capsule γκαρνταρόμπα που βασίζεται στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα. 

5. Βάζετε τη μόδα πάνω από τη λειτουργικότητα

camille-charriere.jpg
Image source: @camillecharriere

Πριν αγοράσετε οτιδήποτε καινούργιο, δοκιμάστε το και βεβαιωθείτε πως ταιριάζει στο σωματότυπο σας, είναι άνετο για να το φοράω όλη μέρα (ειδικά στην περίπτωση των παπουτσιών). Υπάρχουν πολλά που μπορούν να ειπωθούν για την πολυτέλεια των κομματιών που ενδείκνυνται για το look & feel good που προσφέρουν.

Η λύση:

Η άνεση είναι κλειδί, ειδικά το χειμώνα, και αν έχετε κολλήσει ανάμεσα σε δύο επιλογές ή αναρωτιέστε τι να φορέσετε για brunches, πάρτι ή δείπνα, σκεφτείτε τι θα είναι η πιο πρακτική επιλογή. Οι καλύτερες αγορές είναι αυτές που θα ταιριάξουν άψογα με την υπόλοιπη γκαρνταρόμπα σας και θα τα φοράτε επανειλημμένα, και όχι αυτές που αναπόφευκτα καταλήγουν άθικτα, στο πίσω μέρος της ντουλάπας σας. 

Feature image source: @modedamour