fbpixel

Search icon
Search
Τα 5 διαχρονικά dress designs που δεν πρέπει να λείπουν από καμία γυναικεία γκαρνταρόμπα
THE LOOK

Τα 5 διαχρονικά dress designs που δεν πρέπει να λείπουν από καμία γυναικεία γκαρνταρόμπα

All time classic επιλογές που δε θα μπορέσουμε ποτέ να αποχωριστούμε


Τα φορέματα αποτελούν βασικό κομμάτι της γυναικείας γκαρνταρόμπας εδώ και πολλές δεκαετίες. Η λειτουργικότητα και η ευελιξία τους είναι αυτά που τα κατατάσσουν στις πρώτες θέσεις των επιλογών τόσο των ειδικών όσο και των fashion lovers. Μπορούν να σταθούν επάξια όλο τον χρόνο αλλά το καλοκαίρι είναι αδιαμφισβήτητα η εποχή τους. Οι όγκοι, οι μακριές και αέρινες γραμμές αλλά και τα απαλά και δροσερά υφάσματα είναι τα βασικά συστατικά των καλοκαιρινών φορεμάτων.

Παρ’ όλο που οι τάσεις έρχονται και φεύγουν με ταχύτατους ρυθμούς –πολλές φορές δεν προλαβαίνουμε να τις αντιληφθούμε- υπάρχουν κάποια dress designs, τα οποία έχουν μείνει αναλλοίωτα μέσα στον χρόνο. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της κατηγορίας είναι το little black dress. Το σχέδιο, το οποίο πρωτοεμφανίστηκε τη δεκαετία του 1920 από την Coco Chanel και με τη δημιουργία Givenchy που φόρεσε η Audrey Hepburn η δημοτικότητά του έφτασε στα ύψη το 1960, έχει προσαρμοστεί στις ανάγκες της μόδας και των σχεδιαστών κατά τη διάρκεια των ετών χωρίς όμως πραγματικά να έχει χάσει τον χαρακτήρα του.

Υπάρχουν και άλλα σχέδια που όσα χρόνια κι αν περάσουν σίγουρα θα εξελιχθούν και θα αποκτήσουν τις τάσεις της εποχής αλλά δε θα είναι ποτέ out of fashion. Συνεχίστε να διαβάζετε παρακάτω και ανακαλύψτε τα 5 all time classic dresses, τα οποία δεν πρέπει να λείπουν από καμία γυναικεία γκαρνταρόμπα!

Little black dress

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το μαύρο φόρεμα αυτού του στιλ έκανε την πρώτη του εμφάνιση τη δεκαετία του 1920 με δημιουργούς την Coco Chanel και τον Jean Patou. Μετά την εμφάνιση της Audrey Hepburn στην ταινία Breakfast at Tiffany's με τη μαύρη δημιουργία Givenchy, η δημοφιλία του εκτοξεύτηκε στα ύψη και από τότε δε λείπει από καμία γυναικεία γκαρνταρόμπα. Δεν υπάρχει περίσταση στην οποία δεν μπορεί να σταθεί ένα LTB, από την πιο απλή μέχρι την πιο επίσημη. Η εξέλιξή του στη διάρκεια των ετών και το πλήθος σχεδίων στα οποία το συναντάμε είναι ικανά να ικανοποιήσουν όλα τα γούστα.

Neutrals

nude.jpg
Image source: @greceghanem, @carodaur

Τα ουδέτερα χρώματα μπορούν να χαρακτηριστούν και ως οι «βασιλιάδες» της ευελιξίας και της πρακτικότητας. Η αλήθεια είναι ότι ταιριάζουν στην καλοκαιρινή περίοδο καθώς κάνουν υπέροχη αντίθεση με τη μαυρισμένη σας επιδερμίδα. Τα μπεζ φορέματα αποτελούσαν ανέκαθεν μία συχνή επιλογή των ειδικών αλλά και των fashionistas ανεξαρτήτως περίστασης. Εάν θέλετε να διατηρήσετε αυτήν τη διαχρονικότητα αλλά να προσθέσετε και κάποιες μοντέρνες πινελιές δεν έχετε παρά να επιλέξετε τα cut out dresses, τα οποία κυριαρχούν τη φετινή περίοδο.

Slip dress

slip.jpg
Image source: @abeautyfeature

Το σχέδιο, το οποίο θυμίζει λίγο νυχτικό αλλά και baby doll και αγκαλιάζει με μοναδικό τρόπο τη γυναικεία σιλουέτα έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι των αγαπημένων μας Instagramers -και όχι μόνο. Συνδυάζει υπέροχα τη casual chic αισθητική και μπορείτε να το επιλέξετε από το πρωί ως το βράδυ. Εδώ και πολλές δεκαετίες θεωρείται in fashion, με τους σχεδιαστές να τα προσαρμόζουν στις ανάγκες κάθε εποχής. Είναι μία πολύ συχνή επιλογή καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, αλλά κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής σεζόν προτιμήστε τα έντονα και φωτεινά χρώματα του ηλιοβασιλέματος, τα οποία θεωρούνται must. Μπορείτε να το συνδυάσετε τόσο με αθλητικά παπούτσια όσο και με ψηλοτάκουνα σανδάλια.

Wrap dress

Είναι ένα σχέδιο το οποίο αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τη σιλουέτα μίας γυναίκας. Ο τρόπος που δένει στο στήθος τονίζει με πολύ όμορφο τρόπο το μπούστο σας, ενώ τα designs που έχουν κορδόνια που δένουν γύρω από τη μέση, δημιουργούν μία πολύ λεπτή σιλουέτα. Οι παραλλαγές που θα τα συναντήσετε είναι πάρα πολλές, ικανές να ικανοποιήσουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς αλλά και τους πιο δύσκολους σωματότυπους. Μη διστάσετε να προσθέσετε ένα στην γκαρνταρόμπα σας, εάν δεν το έχετε κάνει ήδη, καθώς θα αποτελέσει μία από τις αγαπημένες και πιο συχνές επιλογές σας.

Shirt dress

shirt.jpg

Ίσως να είναι το πιο cool σχέδιο αυτής της κατηγορίας. Παρ’ όλα αυτά η δημοτικότητά του είναι τεράστια εδώ και χρόνια και οι ικανότητές του πάρα πολλές. Το φορέματα που μοιάζουν με κλασικά πουκάμισα είναι ένας εύκολος τρόπος για να χαρίσετε μία ανανέωση στις εμφανίσεις σας. Οι oversized γραμμές τους προσφέρουν άνεση και λειτουργικότητα. Θα το συναντήσετε σε διάφορα μήκη ανάλογα με την περίσταση. Αγαπημένο μας σχέδιο είναι ένα midi striped shirt dress στις αποχρώσεις του λευκού και του γαλάζιου. Εάν επιθυμείτε να τονίσετε τη μέση σας, προσθέστε μία ζώνη.