fbpixel

Search icon
Search
Τα 35 μεταπτυχιακά που οδηγούν κατευθείαν στην κορυφή
LIFE & CAREER

Τα 35 μεταπτυχιακά που οδηγούν κατευθείαν στην κορυφή

Ανακαλύψτε σύγχρονα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο


«Στη ζωή δεν παίρνεις αυτά που αξίζεις, αλλά αυτά που διεκδικείς» λέει ένα από τα πιο διαδεδομένα αποφθέγματα σοφίας και το Μητροπολιτικό Κολλέγιο είναι εδώ για να στηρίξει κάθε απόφοιτο ή επαγγελματία που επιθυμεί να διεκδικήσει μια καλύτερη θέση στον επιστημονικό κλάδο που δραστηριοποιείται.

Το μεγαλύτερο Κολλέγιο πανεπιστημιακών σπουδών στην Ελλάδα συνεργάζεται με κορυφαία διεθνή Πανεπιστήμια, για να προσφέρει περισσότερα από 35 μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών που διαθέτουν ισχυρές πιστοποιήσεις και στρώνουν το έδαφος για το επόμενο επαγγελματικό βήμα.

Σχεδιασμένα ώστε να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς εργασίας, τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών του Μητροπολιτικού Κολλεγίου επικαιροποιούνται και εναρμονίζονται με τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα.

Ανάλογα με το επαγγελματικό πεδίο στο οποίο βρίσκεστε ή στο οποίο θα θέλατε να χτίσετε μια νέα σταδιοδρομία, οι Σχολές του Μητροπολιτικού Κολλεγίου προσφέρουν τις κατάλληλες εξειδικεύσεις.

Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων

Η Διοίκηση Επιχειρήσεων & Οικονομικών συμπεριλαμβάνει εξειδικεύσεις που αφορούν τόσο παραδοσιακά όσο και πιο ανερχόμενα πεδία στην αγορά εργασίας. 

Ξεκινώντας με το μοναδικό MBA με 4 κατευθύνσεις (Project Management, FinTech Management, Business Analytics, International Business), η γκάμα επεκτείνεται με μεταπτυχιακά στα πεδία:

  • Λογιστική και Χρηματοοικονομική
  • Digital Marketing
  • Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (Entrepreneurship) 
  • Διαχείριση Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας (Real Estate)

Τόσο το περιεχόμενο των προγραμμάτων, όσο και το έμπειρο και δικτυωμένο ακαδημαϊκό προσωπικό του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, όλα τα εφόδια και τις συνδέσεις για να εκπληρώσετε τις φιλοδοξίες σας στον κόσμο των επιχειρήσεων.

Βρείτε εδώ πληροφορίες για τα μεταπτυχιακά της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων

pliroforiki-dioikisi-metaptyxiaka-1.jpg

Σχολή Πληροφορικής

Δεν είναι τυχαίο που οι απόφοιτοι της Σχολής Πληροφορικής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου απασχολούνται ως στελέχη στις μεγαλύτερες εταιρίες τεχνολογίας. Η εξειδίκευση πάνω σε έναν τομέα της Πληροφορικής είναι κλειδί για την επαγγελματική εξέλιξη και το επίπεδο των μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών του Μητροπολιτικού Κολλεγίου είναι αντάξιο των απαιτήσεων του κλάδου.

Έχοντας τη σφραγίδα εταιριών κολοσσών όπως Cisco, Oracle, Sap, GitHub και EC-Council, η Σχολή Πληροφορικής προσφέρει μεταπτυχιακά σε εξειδικεύσεις όπως:

MSc Information Security and Digital Forensics (Ασφάλεια Πληροφοριών και Ηλεκτρονική Εγκληματολογία),
MSc Computing and Information Communication Technology (Τεχνολογία Ηλ. Υπολογιστών και Επικοινωνίας Πληροφορίας),
MSc Computer Games Development (Ανάπτυξη παιχνιδιών Η/Υ) και
MSc Data Science (Επιστήμη Δεδομένων).

Ανακαλύψτε εδώ όλα τα μεταπτυχιακά της Σχολής Πληροφορικής.

Σχολή Τουρισμού

tourismos-metaptyxiaka-1.jpg

Για να ξεχωρίσετε σε έναν κλάδο στον οποίο οι ολοκληρωμένοι επαγγελματίες, πολλές φορές, κρίνονται και από τα χρόνια εμπειρίας τους, η εξειδίκευση μπορεί να λειτουργήσει σαν κρυμμένος άσος στο μανίκι.

Το μεταπτυχιακό MSc International Hospitality, Events and Tourism Management που προσφέρει η, 7 φορές βραβευμένη και πιστοποιημένη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού (UNWTO), Σχολή Τουρισμού του Μητροπολιτικού Κολλεγίου σε συνεργασία με το Oxford Brookes University, το 9ο στον κόσμο καλύτερο Πανεπιστήμιο για σπουδές Τουρισμού (QS World University Ranking 2021) θα σας δώσει δυνατά εχέγγυα καθώς και έναν προσωπικό μέντορα που θα σας συνοδεύσει και θα σας καθοδηγήσει για να κάνετε σταθερά επαγγελματικά βήματα.

Δείτε εδώ το μεταπτυχιακό της Σχολής Τουρισμού

Σχολή Υγείας

Η Σχολή Υγείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου καλύπτει ένα μεγάλο φάσμα επιστημών και σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Στόχος είναι να βοηθήσει τους επαγγελματίες να αποκτήσουν περισσότερες δεξιότητες και κατ΄ επέκταση ευκαιρίες στον τομέα τους, εξειδικεύοντας τις γνώσεις τους σε επιστημονικά πεδία που, πραγματικά, κινούνται στον πυρήνα των εξελίξεων. Αυτά είναι:

  • Αποκατάσταση (MSc Rehabilitation)
  • Ιατρική Γενετική (MSc Medical Genetics and Genomics)
  • Αθλητική Διατροφή (MSc Applied Sport and Exercise Nutrition)
  • Αθλητική Φυσικοθεραπεία (MSc Sports Physiotherapy).

Αξίζει να αναφέρουμε ότι όλα τα προγράμματα σπουδών έχουν διεπιστημονικό χαρακτήρα και καλλιεργούν το ερευνητικό πνεύμα. Αυτό που κάνει ακόμα πιο συναρπαστική την επιλογή τους είναι ότι ως φοιτητές, θα έχετε την ευκαιρία να εφαρμόσετε τη θεωρία στην πράξη τόσο στα ιδιόκτητα εξειδικευμένα εργαστήρια του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, όσο και μέσω εξέτασης πραγματικών περιστατικών και μελετών περιπτώσεων (case - studies).

Μάθετε εδώ περισσότερες πληροφορίες για τα μεταπτυχιακά τη Σχολή Υγείας

Σχολή Ναυτιλίας

Σε συνεργασία με το Solent University, παγκόσμιο ηγέτη στις σπουδές Ναυτιλίας, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο προσφέρει μεταπτυχιακά προγράμματα που απευθύνονται τόσο σε απόφοιτους ναυτιλιακών σπουδών με φιλοδοξίες να επικρατήσουν έναντι των υποψηφίων τους, όσο και σε έμπειρους επαγγελματίες που επιθυμούν να επικαιροποιήσουν τις γνώσεις τους. Αμφότεροι μπορούν να βρουν το περιεχόμενο που αναζητούν στα μεταπτυχιακά:

  • Διεθνής Ναυτιλιακής Διοίκηση (International Maritime Business) 
  • Διεθνής Ναυτιλία και Εφοδιαστική Αλυσίδα (MSc International Shipping and Logistics).

Οι πιστοποιήσεις από τους μεγαλύτερους και πιο έγκυρους ναυτιλιακούς φορείς και το ισχυρό δίκτυο συνεργαζόμενων κορυφαίων ναυτιλιακών εταιριών αποτελούν επιπλέον πλεονεκτήματα.

Βρείτε αναλυτικές πληροφορίες για τα μεταπτυχιακά της Σχολής Ναυτιλίας

Σχολή Ψυχολογίας

Αν είστε απόφοιτος ή επαγγελματίας ψυχικής υγείας, ένα μεταπτυχιακό θα σας βοηθήσει να εξελίξετε τις γνώσεις και τις ικανότητες διαχείρισης διαφορετικών περιστατικών και να κερδίσετε έξτρα έδαφος στον κλάδο της Ψυχολογίας. Η Σχολή Ψυχολογίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου σας δίνει τη δυνατότητα να επιλέξετε ανάμεσα σε πλήθος εξειδικεύσεων με υψηλή ζήτηση στην αγορά εργασίας όπως:

  • Κλινική Ψυχολογία
  • Ψυχολογία της Εργασίας
  • Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία
  • Θετική Ψυχολογία και Coaching
  • Παιδοψυχολογία
  • Νευροψυχολογία.

Εξυπηρετώντας την αυξημένη ζήτηση για διδακτορικές σπουδές στην Ψυχολογία, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο προσφέρει και Διδακτορικό στην Ψυχολογία με κατεύθυνση στη Συμβουλευτική Ψυχολογία το οποίο συνδυάζει εκπαίδευση και έρευνα.

Διαβάστε περισσότερα για τα μεταπτυχιακά και το Διδακτορικό της Σχολής Ψυχολογίας


Σχολή Παιδαγωγικών

Τα μεταπτυχιακά προγράμματα της Σχολής Παιδαγωγικών του Μητροπολιτικού Κολλεγίου απευθύνονται σε αφοσιωμένους εκπαιδευτικούς που φιλοδοξούν να εμβαθύνουν στη σωστή μεθοδολογία και τις ανάγκες των παιδιών στην εκπαίδευση, αυξάνοντας έτσι και την επαγγελματική τους απόδοση και προσφορά στον κλάδο.

Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε:

  • Ειδική Αγωγή
  • Ψυχολογία Παιδιών εφαρμοσμένη σε Εκπαιδευτικά Πλαίσια
  • Ηγεσία/Διοίκηση στην Εκπαίδευση
  • Tεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) στην Εκπαίδευση.

Ανακαλύψτε εδώ τα μεταπτυχιακά της Σχολής Παιδαγωγικών

Πολυτεχνική Σχολή

Προσαρμοσμένα στις ανάγκες της αγοράς εργασίας των κατασκευών, τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών - Integrated Masters & Masters- της Πολυτεχνικής Σχολής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, αφορούν στις ειδικότητες των Αρχιτεκτόνων, αλλά και των Πολιτικών, Ηλεκτρολόγων-Ηλεκτρονικών και Μηχανολόγων Μηχανικών.

Εδώ θα εκπαιδευτείτε σε οργανωμένα εργαστήρια, με εξοπλισμό τελευταίας γενιάς και θα εξοικειωθείτε εις βάθος με τις απαραίτητες δεξιότητες, όχι μόνο για την επιτυχή άσκηση του επαγγέλματος σας, αλλά και για την ανάδειξη των υφιστάμενων ταλέντων σας στο σχεδιασμό και την επίβλεψη παντός είδους κατασκευών. Επιπλέον, αξίζει να αναφέρουμε πως οι απόφοιτοι/επαγγελματίες Αρχιτεκτονικής που θα επιλέξουν το μεταπτυχιακό στην Αρχιτεκτονική και τον Αστικό Σχεδιασμό (MArch Architecture & Urban Design) θα αποκτήσουν τίτλο σπουδών με πιστοποίηση από το RIBA (Royal Institute of British Architects).

Βρείτε εδώ τα μεταπτυχιακά της Πολυτεχνικής Σχολής

Σχολή Πολιτισμού & Επικοινωνίας

Πώς θα σας φαινόταν αν είχατε την ευκαιρία να μπείτε πιο δυναμικά στον χώρο των τεχνών και του πολιτισμού; Η Σχολή Πολιτισμού και Επικοινωνίας προσφέρει τα κατάλληλα μεταπτυχιακά.

Αν η συγγραφή κειμένων και η επινοητικότητα στις λέξεις αποτελεί κομμάτι της δουλειάς σας, τότε το Μεταπτυχιακό στη Δημιουργική Γραφή (ΜA Creative Writing) θα απογειώσει τις ικανότητές σας.

Όσο για εσάς που αναζητάτε περισσότερες ευκαιρίες στον καλλιτεχνικό χώρο, το μεταπτυχιακό στην Υποκριτική (ΜΑ Αcting), θα σας προετοιμάσει κατάλληλα.

Το ακαδημαϊκό προσωπικό των μεταπτυχιακών προγραμμάτων της Σχολής Πολιτισμού απαρτίζουν διακεκριμένοι καλλιτέχνες όπως οι συγγραφείς Μανίνα Ζουμπουλάκη, Χρήστος Κυθρεώτης, Αμάντα Μιχαλοπούλου, ο ηθοποιός Άρης Σερβετάλης, ο σκηνοθέτης-ηθοποιός Σίμος Κακάλας η σκηνοθέτης Έφη Μπίρμπα κ.α..

Ενημερωθείτε αναλυτικά εδώ τα μεταπτυχιακά της Σχολής Πολιτισμού & Επικοινωνίας

Σχολή Επιστημών Αθλητισμού & Φυσικής Αγωγής

athlitismos-masters-1.jpg

Ακόμα και να κατέχετε την πειθαρχία και την αφοσίωση να μπείτε στη βιομηχανία του αθλητισμού, τα μεταπτυχιακά του Μητροπολιτικού Κολλεγίου θα σας δώσουν τις απαραίτητες γνώσεις, δεξιότητες και δικτύωση για να διεκδικήσετε επαγγελματικές ευκαιρίες σε πρωτοπόρες εξειδικεύσεις:

  • Ανάπτυξη και Διοίκηση Αθλητισμού (ΜΑ Sport Development and Management) και Εφαρμοσμένη Διατροφή Αθλητισμού και Άσκησης (MSc
  • Applied Sport and Exercise Nutrition)

Ανακαλύψτε εδώ τα μεταπτυχιακά της Σχολής Επιστημών Αθλητισμού & Φυσικής Αγωγής

Κλείνοντας, αξίζει να αναφέρουμε πως το Μητροπολιτικό Κολλέγιο ξεχωρίζει για τις υπηρεσίες διασύνδεσης με την αγορά εργασίας. Σε όλη τη διάρκεια των σπουδών τους, οι φοιτητές έχουν την ευκαιρία να κάνουν πρακτική στο ευρύ δίκτυο συνεργαζόμενων επιχειρήσεων του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, να γνωρίσουν επιφανή και επιτυχημένα στελέχη παρακολουθώντας guest-lectures από αυτά, αλλά και να δώσουν συνέντευξη στις μεγαλύτερες εταιρίες του κλάδου τους, συμμετέχοντας στα Career Days που διοργανώνει το Γραφείο Διασύνδεσης.

Μητροπολιτικό Κολλέγιο. Το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών Σπουδών στην Ελλάδα.

Θεσσαλονίκη Ι Αθήνα Ι Μαρούσι | Πειραιάς | Κρήτη | Ρόδος | Λάρισα | Πάτρα