fbpixel

Search icon
Search
Συνεργασία-έκπληξη του Netflix με τους Obama; Μάθετε περισσότερα
PEOPLE & PARTIES

Συνεργασία-έκπληξη του Netflix με τους Obama; Μάθετε περισσότερα

Το πρώην προεδρικό ζεύγος συνεχίζει να μας εκπλήσσει


It's a deal! Μπορεί η προεδρία του Barack Obama να αποτελεί -μέχρι στιγμής- παρελθόν, κάτι τέτοιο όμως φαίνεται να μην εμποδίζει το πρώην προεδρικό ζεύγος να βρίσκει νέους τρόπους για να μας ξαφνιάζει ευχάριστα. Αφήνοντας για λίγο την πολιτική δράση και την ενασχόληση με τα κοινά, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ μαζί με την σύζυγό του Michelle, αποφάσισαν να κάνουν το επόμενο βήμα και να ασχοληθούν με την παραγωγή ταινιών, συνεργαζόμενοι με την πιο διαδεδομένη διαδικτυακή πλατφόρμα ταινιών, το Netflix!

Ακριβώς, ένα χρόνο πριν, την άνοιξη του 2018, ο Barack και η Michelle Obama, ίδρυσαν την δική τους εταιρεία παραγωγής με το όνομα "Higher Ground Productions". Όπως φημολογείται το όνομα της εταιρείας είναι εμπνευσμένο από το αγαπημένο motto της αγαπημένης Πρώτης Κυρίας. Λίγο μετά, το πρώην προεδρικό ζεύγος κατέληξε σε πολυετή συμφωνία συνεργασίας ανάμεσα στην εταιρεία παραγωγής του και την πλατφόρμα του Netflix. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε η τελευταία στο Twitter, η συνεργασία τους αφορά την παραγωγή επτά αποκλειστικών σειρών, ταινιών και ντοκιμαντέρ, τα οποία αναμένεται να παρακολουθήσουμε, όχι άμεσα αλλά σίγουρα μέσα στα επόμενα χρόνια.

Σε συνέντευξη του μετά την ξαφνική ανακοίνωση της συνεργασίας τους, ο πρώην πλανητάρχης δήλωσε: «Κατά τη θητεία μου μία ένα από τα πολλά θετικά ήταν να γνωρίζουμε συναρπαστικούς ανθρώπους, γεμάτους ζωή, θέληση και νέες ιδέες και ταυτόχρονα να τους βοηθάμε να μοιραστούν τις ιδέες και τις εμπειρίες τους με το ευρύ κοινό. Για αυτό και είμαστε πάρα πολύ ενθουσιασμένοι για αυτή τη νέα μας συνεργασία με το Netflix. Μέσα από αυτή, ελπίζουμε να καλλιεργήσουμε και να βοηθήσουμε να εκφραστούν ταλαντούχες φωνές, πηγές δημιουργικότητας και φαντασίας, που προάγουν τη συμπάθεια και την αλληλεγγύη ανάμεσα σε ανθρώπους και λαούς».

obama1.jpg

Μπορεί τότε να αποτελούσε επτασφράγιστο μυστικό το είδος και το περιεχόμενο των projects που ετοιμάζουν, αλλά ένα χρόνο μετά λύνεται το μυστήριο και έρχονται στο φως όλες οι λεπτομέρειες που θέλαμε να μάθουμε γύρω από αυτή την πολυσυζητημένη συνεργασία. Σύμφωνα με την κυρία Obama -ένα από τα ονόματα με τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως- όλες οι παραγωγές θα συνδέονται άμεσα με καθημερινά βιώματα, ενώ παράλληλα θα θίγουν ευαίσθητα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα, όπως το φαινόμενο του ρατσισμού, τα δικαιώματα των πολιτών αλλά και τη διασφάλιση της δημοκρατίας.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Barack Obama σε δήλωσή του, ένας από τους βασικούς λόγους που οδήγησαν στη δημιουργία της Higher Ground Productions είναι η μεγάλη πίστη του ζεύγους στη δύναμη που έχει η αφήγηση ιστοριών να εμπνέει τον κόσμο. Μάλιστα, συνεχίζει, υποστηρίζοντας πως «στόχος μας είναι όλες οι παραγωγές μας να έχουν όχι μόνο ψυχαγωγικό αλλά και εκπαιδευτικό-επιμορφωτικό χαρακτήρα». Οι τίτλοι και η θεματολογία τους δημοσιοποιήθηκαν λίγες μέρες νωρίτερα, στις 2 Μαΐου 2019, ξαφνιάζοντας το ευρύ κοινό.

Αν θέλετε και εσείς να μάθετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τα πολυαναμενόμενα projects που πρόκειται να δούμε μέσα στα επόμενα χρόνια από αυτή την ηχηρή συνεργασία, συνεχίστε να διαβάζετε παρακάτω. Η πρώτη παραγωγή που θα ανοίξει την αυλαία στις διαδικτυακές οθόνες μας φαίνεται να είναι το ντοκιμαντέρ American Factory, το οποία αφορά τη δημιουργία ενός νέου εργοστασίου στη θέση μιας εγκαταλελειμμένης βιομηχανίας στο Ohio, από έναν Κινέζο δισεκατομμυριούχο. Το συγκεκριμένο μάλιστα project αποκτήθηκε από το Netflix και την High Ground Productions μετά την επίσημη προβολή του στο Sundance Film Festival, όπου και κέρδισε βραβείο σκηνοθεσίας αμερικάνικης παραγωγής ντοκιμαντέρ. Τη δυάδα των ντοκιμαντέρ συμπληρώνει το Crimp Camp, μέσω του οποίου μεταφερόμαστε σε μία καλοκαιρινή κατασκήνωση παιδιών με αναπηρίες την δεκαετία του 1970, θέλοντας έτσι να δοθεί η κατάλληλη προσοχή στα δικαιώματα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν έως και σήμερα.

Πίσω από τη συμπαραγωγή όλων των projects πρόκειται να αξιοποιηθούν σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο του κινηματογράφου, της συγγραφής βιβλίων και όχι μόνο. Μία τέτοια προσωπικόητα αποτελεί η καταξιωμένη συγγραφέας σεναριογράφος και παραγωγός Callie Khouri, δημιουργός του blockbuster Thelma and Louise και της θρυλικής τηλεοπτικής σειράς Nashville. Η Khouri θα βάλει την υπογραφή της στην δραματική σειρά Bloom, η ιστορία της οποίας τοποθετείται στη Νέα Υόρκη μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και αναδεικνύει την καταπίεση και τα τρομερά εμπόδια που είχαν να ξεπεράσουν οι γυναίκες αλλά και οι Αφροαμερικανοί εκείνη την εποχή.

173554-30-foto-obama.jpg

Μεγάλος σάλος, ωστόσο έχει προκληθεί από την απόφαση του Βarak Obama να επενδύσει και στην μεταφορά του best-selling βιβλίου του Michael Lewis The Fifth Risk: Undoing Democracy (Ο Πέμπτος Κίνδυνος: Καταλύοντας τη Δημοκρατία). Πρόκειται για ένα συγγραφικό έργο που επικρίνει έντονα τον σημερινό πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump, και το έργο αυτού και της ομάδας του. Παρ' όλα αυτά σύμφωνα με τους New York Times, οι Obama δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσουν το συγκεκριμένο προϊόν για να ξεσηκώσουν θύελλα αντιδράσεων απέναντι στον νυν Πλανητάρχη. Αυτό το ενδεχόμενο απέκλεισε και το ίδιο το Netflix με επίσημη ανακοίνωσή του, στην οποία κάνει σαφές πως η σειρά έχει ως στόχο «να παρουσιάσει το σημαντικό έργο που κάνουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας καθημερινοί ήρωες που οδηγούν την κυβέρνησή μας και προστατεύουν το έθνος μας».

Κινηματογραφική μεταφορά βιβλίου, όμως, αναμένεται να δούμε και στην περίπτωση του έργου του David W. Blight, με τίτλο Frederick Douglass: Prophet of Freedom. Πρόκειται για ένα βιογραφικό έργο το οποίο μάλιστα απέσπασε και βραβείο Pulitzer.

Πολλά υποσχόμενη φαίνεται να είναι επίσης η παραγωγή της σειράς Overlooked (Αγνοημένοι), βασισμένη στην ομώνυμη στήλη των New York Times. Σε αυτή παρουσιάζονται νεκρολογίες σημαντικών προσωπικοτήτων, οι θάνατοι των οποίων αποκρύφτηκαν από τον Τύπο της εποχής, κυρίως γιατί επρόκειτο για γυναίκες ή Αφροαμερικανούς.

Τη λίστα ολοκληρώνει μια σειρά μισάωρων επεισοδίων, αποκλειστικά για παιδιά προσχολικής ηλικίας. Το πρόγραμμα θα φέρει τον τίτλο Listen to Your Vegetables & Eat Your Parents και θα εστιάζει στη ιστορία και την πορεία της τροφής. Άλλωστε είναι γνωστή η αφοσίωση της πρώην πρώτης κυρίας στην μάχη κατά της παιδικής παχυσαρκίας και την απόκτηση μιας ισορροπημένης διατροφής. 

Το μόνο που μένει τώρα είναι να διαπιστώσουμε αν όντως το τελικό αποτέλεσμα θα φανεί αντάξιο των υψηλών μας προσδοκιών!