fbpixel

Search icon
Search
Συνέντευξη για δουλειά: Τα μόνα χρώματα που μπορείτε να φορέσετε
STYLING TIPS

Συνέντευξη για δουλειά: Τα μόνα χρώματα που μπορείτε να φορέσετε

Και ποια πρέπει να αποφεύγετε


Η ερώτηση που προβληματίζει όσους βρίσκονται σε αναζήτηση εργασίας -και περισσότερο ίσως εμάς τις γυναίκες- είναι «τι να φορέσω, όταν θα με καλέσουν για συνέντευξη». Όμως πέρα από τα κομμάτια που θα επιλέξετε πολύ σημαντικό ρόλο έχουν και τα χρώματα, διότι ορισμένα από αυτά έχουν τη δύναμη να στέλνουν μηνύματα και να επηρεάζουν το πώς οι άλλοι σας βλέπουν σε υποσυνείδητο επίπεδο. Είτε έχετε κάνει αίτηση σε μία διαφημιστική εταιρία, είτε σε κάποιο δικηγορικό γραφείο είτε κάτι ενδιάμεσο υπάρχουν ορισμένοι χρωματικοί κανόνες που ισχύουν ανεξάρτητα από το πόσο casual ή επίσημα θα είστε ντυμένες. 

Εάν θέλετε λοιπόν να κάνετε την ιδανική πρώτη εντύπωση ανακαλύψτε παρακάτω ποια χρώματα επιτρέπεται να φορέσετε και ποια πρέπει να αποφύγετε.

Best Colors

1. Blue

Νικητήριο χρώμα είναι το μπλε, το νούμερο ένα χρώμα της εξουσίας που εκπέμπει ακεραιότητα, αξιοπιστία και εμπιστοσύνη. Εκφράζει ότι ξέρετε για τι πράγμα μιλάτε, ξέρετε τι κάνετε και είστε αποτελεσματικοί, γιατί έχετε σκεφτεί τα πράγματα σωστά. Φορώντας το δηλώνετε ενημερωμένοι για αυτό που κάνετε, ότι είστε προσεκτικοί στα βήματά σας. Ιδανικός τόνος είναι το σκούρο navy blue, ενώ για τις πιο χαλαρές συνεντεύξεις μπορείτε να δοκιμάστε και κάποιον πιο ανοιχτό.

best-color-for-interview-6.jpg

2. Grey

Είτε επιλέξετε το σκούρο ανθρακί, είτε το stone, είτε της στάχτης το γκρι χρώμα εκφράζει σαφήνεια και συνδέεται με την καθαριότητα, την τάξη, την διακριτικότητα και την οργάνωση. Στέλνει το μήνυμα ότι είστε έξυπνες, γρήγορες και εκλεπτυσμένες. Είναι μία ανεπιτήδευτα κομψή εναλλακτική επιλογή αντί του μαύρου. Παράλληλα αποτελεί και την ιδανική βάση για να προσθέσετε και λίγη ένταση στο σύνολό σας με πινελιές από άλλο χρώματα όπως λευκό, μαύρο, καφέ, απαλό ροζ ή και μπλε.

best-color-for-interview-1.jpg

3. Black

Αυτό είναι ένα από τα καλύτερα χρώματα που μπορείτε να φορέσετε σε μια συνέντευξη, αλλά με μια προειδοποίηση: Ως ένα υψηλής ισχύος χρώμα, κρατήστε το για τις υψηλού επιπέδου συνεντεύξεις. Επειδή το μαύρο μπορεί να δείξει εξίσου δυναμικό όσο και αποστασιοποίηση, είναι ιδανικό για υψηλόβαθμες θέσεις εργασίας όπως οι διευθυντικές. Αντιθέτως, όταν πρόκειται να δώσετε συνέντευξη για ένα entry level και για μία πιο χαλαρή θέση όπως η εξυπηρέτηση πελατών καλύτερα να το αποφύγετε γιατί θα στείλετε λάθος μηνύματα.

best-color-for-interview-2.jpg

Worst Colors

1. Orange

Αν δεν πρόκειται να δώσετε συνέντευξη στον οίκο Hermès, το πορτοκαλί θεωρείται το χειρότερο χρώμα που μπορείτε να φορέσετε σε μια συνέντευξη. Εκτός από το ότι είναι εκρηκτικά έντονο, θεωρείται παιχνιδιάρικο και αντιεπαγγελματικό και αποπνέει μία υπερβολική σιγουριά. 

2. Brown

Ορισμένες αποχρώσεις του καφέ μπορούν να σταθούν σε μία τέτοια περίσταση, αλλά σε γενικές γραμμές πρέπει να αποφεύγετε να φοράτε αυτό το χρώμα σε μια συνέντευξη. Ο λόγος είναι ότι για πολλούς εργοδότες συνδέεται με την αστάθεια, την έλλειψη αξιοπιστίας, τη μη υπολογίσιμη δύναμη, ενώ παράλληλα φαίνεται και παλιομοδίτικο.

3. Red

Ξέρετε πώς ένας ταυρομάχος χρησιμοποιεί κόκκινο για να εξοργίσει τον ταύρο; Θυμηθείτε αυτό όταν εξετάζετε ποια χρώματα θα φορέσετε σε μια συνέντευξη. Το κόκκινο μπορεί να είναι το πιο κολακευτικό χρώμα για σας, αλλά μπορεί επίσης να υποδηλώσει εχθρότητα, ανυπαρξία και αστάθεια -όχι ακριβώς πολύτιμα χαρακτηριστικά για έναν υποψήφιο υπάλληλο.

best-color-for-interview-4.jpg